Taptaze Cevizler ile Ceviz Reçeli Nasıl Yapılır?

Renkleri, lezzetleri ve vitaminleriyle minik kâseleri, kavanozları dolduran reçeller;
sofralarımızı süsleyen başlıca gıdalar arasında yer alıyor. Kimi zaman kızarmış ekmeğin
üzerinde, kimi zaman kurabiye, pasta, kek gibi tariflerin içinde bizlere lezzet dolu
deneyimler sunuyor. Bazen de minicik kâselere doluşup en sevdiklerimize güzel bir
hediyelik olarak aramızdaki sevgiyi perçinliyor.
Böylesine çok yönlü bir lezzetten mahrum kalmamak için her yıl sizin evin mutfağında da
reçel hazırlıkları başlıyorsa ve bu kez farklı bir reçel tarifi denemek istiyorsanız size güzel
bir önerimiz var; karşınızda taze ceviz reçeli! Yapımında kullanılan cevizin çiğ olması
sayesinde kolesterol düşürme, kemik gelişimini destekleme, sindirimi hızlandırma, enerji
verme gibi cevizin birçok faydasını doğrudan alabileceğiniz bir lezzet olan ceviz reçeli nasıl
yapılır, işte tüm detaylar…
● 1 kilo kadar erik büyüklüğündeki olgunlaşmamış cevizin kabuklarını çok ince bir
tabaka halinde soyun.
● Cevizleri uygun bir kap içerisine üzerini geçecek şekilde 5 litre suyla birlikte ekleyin.
● 10 gün boyunca kararıncaya dek günde 4-5 kez suyunu değiştirerek beklemeye
bırakın.
● 10. gün sonrasında kararan cevizleri güzelce yıkayın.
● Yıkanan cevizlerin üzerini kapatacak miktarda 1 su bardağı kadar kireç kaymağı
döküp 5-6 saat beklemeye bırakın.
● Daha sonra cevizleri iyice yıkayıp bir taşım kaynatın.
● Tekrar 2-3 kez yıkayın ve cevizleri kürdanla 3-4 yerinden delin.
● Diğer taraftan 1 kilo şeker ve 6 su bardağı su ile şerbet hazırlayın.
● Kaynayan şerbetin içine dilerseniz 6-7 adet karanfille cevizleri atın.
● Kıvam alınca 1 tatlı kaşığı toz limon tuzu ekleyip biraz daha kaynatın.
● Sıcakken kavanozlara paylaştırıp kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirin.
● 1 gün bekletip dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz, ışık ve ısı almayan bir noktada
muhafaza etmeyi unutmayın.