Farklı Bir Lezzet Arayanlara: Tavuklu Pırasa Yemeği

Pırasa, vitamin ve mineraller yönünden zengin içeriği sayesinde bağışıklık
sistemi için hazine niteliğinde olan sebzelerden biridir. Sonbahar mevsiminin
ortasına doğru çıkmaya başlar. Toksinlerden arındırma, sindirimi düzenleme,
kemikleri güçlendirme, göz sağlığını koruma gibi birçok faydası bulunur. Bu
yüzden pırasayı salata, börek, çorba gibi farklı tariflerde kullanarak mümkün
olduğunca sık tüketmemiz; uzmanlar tarafından önerilmektedir.
Pırasayı siz de sofranızda bolca bulundurmak istiyorsanız ama onu hep aynı
şekilde pişirmekten biraz sıkıldıysanız tavuklu pırasa tarifi size iyi gelecek!
Pırasanın lezzetini, faydalarını ve doyuruculuğunu arttıran bu tarif sayesinde
pırasa sevmeyenlerin bile gönlünü kazanabilirsiniz, bizden söylemesi!
Tavuklu pırasa yemeğini, MigrosTV’nin özenle hazırladığı lezzetli tarif ile
evinizde hiç zorlanmadan pişirin ve afiyetle yiyin.
Tavuk ve pırasanın uyumuna hayran bırakıp zeytinyağlısının pabucunu dama
attıracak tavuklu pırasa yemeği nasıl yapılır, işte tüm detaylar…
– Orta boy 1 adet kuru soğan, 1 adet kapya biber, 2 adet çarliston biber ve
2 diş sarımsağı yemeklik doğrayın.
– 2 yemek kaşığı sıvıyağı uygun bir tencereye alın. Daha sonra
doğradığınız sebzeleri ekleyip kavurun.
– Küp küp ya da halka şeklinde 1-2 adet doğranmış havucu tencereye ilave
edip kavurmaya devam edin.
– Ardından 300 gram kadar kuşbaşı doğranmış tavuğu ekleyin. Tavuk,
suyunu salıp çekene kadar ve rengi dönene kadar kavurmaya devam
edin. Daha sonra 2 yemek kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
– Yıkayıp temizlediğiniz 1 kilo kadar pırasayı halka halka ya da verevine
olacak şekilde doğrayıp tencereye ekleyin.
– Üzerini hafifçe geçecek kadar su ekleyip orta ateşte pişirmeye bırakın.
– Son olarak limon sıkarak soğumadan servis edin.