Temmuz Ayında Mutlaka Yapmanız Gereken 6 Kış Hazırlığı

Yaz ayları geldiğinde mutfağın yolunu tutup o masaldaki karınca gibi çalışarak
kışlık yiyeceklerini hazırlayanlar ya da hazırlamak isteyenler, yaklaşın! Size
hatırlatmamız gereken kış hazırlıkları var!
Yazımızın devamında yaz mevsimin en taze seçenekleriyle kış aylarında da
vedalaşmamanız için önerilerimizi sıraladık. Buyurun, detaylara…

1. Turşu Kurun

Turşu çeşitleri; kuru fasulye-pilav ikilisi ve daha birçok yemek çeşidinin en
lezzetli eşlikçileridir. Hafif acılı, biraz ekşi halleriyle iştahları kabartır. Aynı
zamanda probiyotik özellikleri sayesinde bağırsak sağlığı için çok faydalıdır. Bu
yüzden aşırı tuzlu olmamak şartıyla sıklıkla tüketilmesi uygundur. Siz de bir
turşu seveniyseniz bu temmuz ayında bolca turşu kurmayı sakın unutmayın.
Bamya, biber, fasulye, salatalık, patlıcan gibi dilediğiniz sebzelerden kavun,
erik gibi meyvelerden turşu kurarak kışa güzel bir hazırlık yapın.

Taze fasulye turşusu nasıl kurulur, sayfamızı ziyaret ederek hemen
öğrenebilirsiniz:

Fasulye Turşusu Nasıl Kurulur?

2. Reçel Yapın

Kahvaltıların olmazsa olmazıdır reçel çeşitleri. Renk renk görünümleri ve bol
vitaminleriyle kâseleri doldurur hem gözleri hem de mideleri şenlendirirler.
Kimi zaman kat kat pankekler üzerinden akar gider, kimi zaman da kızarmış
ekmeklere pek yakışırlar. Siz de bu kış mevsiminde reçelsiz kalmamak için
temmuz ayında harekete geçebilir, yaz mevsiminin en güzel meyvelerinden
nefis reçeller hazırlayabilirsiniz.

Vişne reçeli nasıl yapılır, sayfamızı ziyaret ederek hemen öğrenebilirsiniz:

Vişne Reçeli

3. Asma Yaprağı Salamura Edin

Nefis bir sarmaya kim “Hayır” diyebilir? Bol limonu ya da yanında yoğurduyla
damakları şenlendirir. Sarmalar sizin de gözbebeğinizse bu temmuz ayında
asma yapraklarının son demini kaçırmayın ve hemen güzel bir salamura
hazırlığına başlayın. Senenin geri kalan tüm özel günlerinde sofranıza bir de
sarma ekleyin.

İlk kez asma yaprağı salamurası hazırlayacaksanız bilmeniz gereken noktaları
sayfamızı ziyaret ederek öğrenebilirsiniz:

Asma Yaprağı Saklarken Bilmeniz Gereken 6 Nokta

4. Domates Salçası

Temmuz ayında en lezzetli ve fiyatlarının en uygun olduğu dönemini yaşayan
domateslerden nefis salçalar hazırlamaya yavaştan başlayabilirsiniz. Kavanoz
kavanoz domates salçaları ile tüm kış yemeklerinizi daha lezzetli bir şekilde
pişirebilir, aynı zamanda bütçenizi de koruyarak daha sağlıklı bir kış
geçirebilirsiniz.

Domates salçası nasıl yapılır, sayfamızı ziyaret ederek tüm detayları
öğrenebilirsiniz:

Domates Salçası Nasıl Yapılır?

5. Tarhana

Kış soğuklarında en çok aranan seçenek bir kâse, sıcacık bir çorbadır.
Çorbaların en sevileni ise mis kokulu tarhanadır. Siz de kış sofralarına çorbasız
başlayamayanlardansanız temmuz ayında tarhana hazırlığına başlayabilirsiniz.
Tarhana malzemelerinin en lezzetli olmaya başladığı bu dönemi sakın
kaçırmayın!

Ev tarhanası yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalarını sayfamızı ziyaret
ederek öğrenebilirsiniz:

Ev Tarhanası Nasıl Yapılır? 5 Püf Noktası

6. Patlıcan Kurutun

Her yemeği nefis olan seçeneklerden biridir, patlıcan. İster tek başına isterseniz
de türlü gibi tariflerin içinde hemen güzel lezzetini fark ettirir. Siz de patlıcanlı
yemekleri çok sevenlerdenseniz kış sofralarında da patlıcan eksik olmasın diye
kurutma çalışmalarına başlayabilirsiniz. Temmuz ayında en güzel
zamanlarından biri olan patlıcanları dilimleyip tepsilere dizerek ya da bütün
olarak iplere asarak kurutabilir, kış için güzel bir hazırlık yapabilirsiniz.

Patlıcan kuruturken dikkat etmeniz gereken püf noktalarını sayfamızı ziyaret
ederek öğrenebilirsiniz:

Patlıcan Kuruturken Dikkat Etmeniz Gereken 8 Nokta

 

 

Salça, turşu ve sos hazırlıklarınızda size yardımcı olacak ürünleri sipariş etmek için hemen tıklayın.