Topik Nasıl Yapılır?

Yılbaşı gibi özel gün sofralarınız için lezzetiyle dikkat çeken, tarifinin peşine
düşülen, ilk kez tadacakların bile hayran kalıp vazgeçemeyeceği bir meze
arıyorsanız sizi, topik tarifiyle tanıştırmak isteriz! Topik, Ermeni mutfağının
güzide lezzetlerinden biridir. Ne zaman özel bir gün olsa kalabalık sofralar
kurulsa topik de yerini mutlaka alır, konukların yüzünü güldürür. Her ne kadar
çıkış noktası Ermeni mutfağı olsa da zamanla Türk mutfağında da çok sevilmiş,
yerini garantilemiştir.

Topik, sofrayı zenginleştiren özel bir meze olmanın yanı sıra vegan ve
vejetaryen köfte gibi düşünülen bir yemektir. Protein ve sağlıklı yağ asitleri
yönünden çok zengindir. Dolayısıyla sadece damaklara değil, sağlık
değerlerine de olumlu bir etki bırakır. Yapımının başrollerini genellikle nohut ve
tahin paylaşır ancak bazı tariflerde işe patates de dahil olabilir. Baharatların
uyumuyla taçlanan enfes mi enfes iç dolgusu ve gözlere şenlik şık sunumuyla
daima sofranın en sevileni olmayı başarır.

Özellikle nohut ve tahin sevenlerin yüzünü güldürecek, nohut humusunun
tahtını sallayacak topik nasıl yapılır sizin için de merak konusuysa böyle
buyurun. Kalabalık sofraların nefis meze alternatiflerinden olan topik, kolay ve
lezzetli tarifiyle MigrosTV’de! Topik tarifimiz sayesinde siz de topik mezesini
evinizde kolayca hazırlayın.

Lezzetli meze çeşitleri tam size göreyse sadece güzel bir meze tabağıyla tüm
öğünlerimi geçirebilirim diyor, mezelerin en lezzetlileri için tüm şehri gezmeyi
göze alıyorsanız sizi çok mutlu edecek topik nasıl yapılır tüm detaylarıyla
anlattık. İşte, topik meze yapılışı:

– 3 adet soğanı piyazlık şeklinde doğrayın. 2 yemek kaşığı dolmalık fıstıkla
beraber 1 çay bardağı zeytinyağında soteleyin. Yarım çay kaşığı
yenibahar, yarım çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tarçın, 2 yemek kaşığı
kuş üzümünü ekleyip sotelemeye devam edin.

– 2 yemek kaşığı tahini ekleyip ocaktan alın.

– 1,5 su bardağı haşlanmış nohut, 3 yemek kaşığı tahini bir tutam tuzla
beraber pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar mutfak robotundan
geçirin.

– Nohut püresini yağlı kâğıdın üzerine yayın. Pürenin üzerine sotelenen
soğanı yayın ve rulo şeklinde sarın.

– Ruloyu 4-5 saat kadar buzdolabında dinlendirin.

– Topik yeteri kadar dinlendikten sonra buzdolabından çıkarın ve 2 cm
genişliğinde dilimleyip servis tabağına alın.

– Üzerine tahin gezdirip toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.

 

Yılbaşı sofranızı tamamlamanıza yardımcı olacak her şey Migros Sanal Market’te!

Migros Yılbaşı klasik kutu ile yılbaşı akşamı ihtiyacınız olan tüm atıştırmalıkları edinebilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

Yılbaşı temasını yemeklerinizden sonra evinize de yansıtmak için ilk madde güzelce süslenmiş bir yılbaşı ağacıdır. Satın almak için hemen tıklayın.

Myros yılbaşı süsleri ile ağacınızı dilediğinizce süsleyebilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

Snow Angels yılbaşı süsü ağacınıza estetik ve parıltılı bir görünüm katacak. Satın almak için hemen tıklayın.