Turşu Suyunu Değerlendirebileceğiniz 5 Yol

Kimi zaman iş çıkışı yürüyüşlerine, kimi zaman keyifli sofralara eşlik eder turşu suyu. Bir
başkadır keyfi, çok eski zamanlardan bu yana fazladır tutkunu. Acılısıyla acısızıyla sulandırır
ağızları.

Yazımızın devamında turşu suyu sevenlerini mutlu edecek bilgiler paylaştık. Detayları
okuduktan sonra turşu suyunu birçok farklı halde tüketme şansı yakalayabilirsiniz.
Buyurun, detaylara…

1. Yeni Bir Turşu Kurabilirsiniz

Sürdürülebilir turşu aşkı budur! Artan turşu suyunu yeni bir turşu kurmak için
kullanabilirsiniz. Bu sayede lezzetli sonuçları garantileyebilir, turşunun daha kısa bir süre
içinde hazır olmasını sağlayabilirsiniz.

2. Sade Olarak Tüketebilirsiniz

Turşu suyunun en çok mutlu eden değerlendirme yöntemi, elbette yudum yudum
tüketilmesidir. Fazla gelen turşu suyunu balık, ızgara et çeşitlerinin yanına güzel bir eşlikçi
edebilir; çok daha lezzetli bir öğün geçirebilirsiniz.

3. Sirkeye Alternatif Yapabilirsiniz

Salata, çorba, kızartma sosu gibi birçok tarifte sirke kullanmaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Turşu
suyu, evde sirke kalmadığında kullanabileceğiniz en iyi alternatiflerden biridir. Hafif ekşi
tadıyla mutlu eder, en az sirke kadar faydalı içeriğiyle de şifa verir.

4. Temizlik İçin Kullanabilirsiniz

Izgara ve bakır tavalar, temizlik aşamasında en çok zorluk çıkaran gereçler arasındadır.
Artan turşu suları ise tam bu noktada size iyi bri yardımcı olabilir. Kömürleşmeye yüz
tutmuş kirleri üzerine turşu suyu gezdirerek turşu suyunun asidik özelliği sayesinde
temizliği kolaylaştırabilirsiniz.

5. Bitkilerinize Dökebilirsiniz

Bitki yetiştirmeyi seviyorsanız artan turşu suyunu en iyi yardımcınız yapabilirsiniz. Eğer ki
yetiştirmek istediğiniz bitki, asidik toprağa ihtiyaç duyuyorsa bitkiye gelmeyecek şekilde
toprağa usulca turşu suyu ekleyebilirsiniz. Tabii, bunun için öncesinde iyi bir araştırma
yapmayı ve gerekirse bir bitki uzmanına danışmayı sakın, unutmayın.

 

Turşu siparişlerinizi Migros Sanal Market üzerinden sipariş etmek için hemen tıklayın.