Tuza Alternatif: Kereviz Tozu Nedir?

Baharat çeşitleri, yemeklerimizin vazgeçilmezidir. Tariflerimize bambaşka bir
aroma kazandırarak lezzet deneyimlerimizi unutulmaz kılarlar. Siz de farklı
baharatları denemeyi sevenlerdenseniz kereviz tozuyla da tanışmanızı öneririz.
Tuz yerine geçebilecek, sağlıklı bir alternatif olan kereviz tozuna dair merak
ettiklerinize yazımızın devamında ulaşabilirsiniz. İşte, lezzet iksiri kereviz tozu
hakkında 5 bilgi…

1. Kereviz Tozu Nasıl Elde Edilir?

Kereviz tozu, en iyi taze kereviz saplarının kurutulup öğütülmesiyle elde edilir.
Kurutma işlemiyle kerevizin suyu buharlaşır. Böylelikle kuru kereviz içindeki
besin değerleri, yaş kerevizden daha yüksek hale gelir. Kereviz tozu ve yaş
kerevizin besin değerleri farklı olsa da ikisinin de insan sağlığına olan faydaları
aynıdır. Aynı zamanda kereviz tozunun uzun süre saklanabilmesi, yaş kerevize
göre çok daha kolaydır.

2. Kereviz Tozu Nerelerde Kullanılır?

Sofranıza böylesine sağlıklı, yeni bir seçenek eklemek istiyorsanız kereviz
tozunun nerelerde kullanıldığını merak edebilirsiniz. Kereviz tozu, hazır
çorbaların ve daha birçok hazır yiyeceğin içinde aroma ve koku verici olarak
yer almaktadır. Bunun dışında kendi yaptığınız kereviz tozuna da dilediğiniz
birçok tarif içinde yer verebilirsiniz.

3. Kereviz Tozu Hangi Yemeklerde Kullanılır?

Kereviz tozuna aşağıdaki tarifler içinde yer verebilir, nefis bir sonuca imza
atabilirsiniz:

  •  Et, tavuk, balık yemeklerinde
  •  Çorba çeşitlerinde
  •  Salatalarda
  •  Soğanlı ya da zeytinyağlı yemeklerde
  •  Sebzeli börek harçlarında ya da çörek, kiş, tuzlu tart gibi hamur işi
    tariflerde ve bolonez sosta kullanabilirsiniz.

4. Kereviz Tozu Faydaları Nelerdir?

Kereviz tozu, tuzsuz diyet yapmak zorunda olanlar için yemeklere lezzet veren
mucizevi bir baharattır. A ve C vitaminleri bakımından zengindir. Kalp ve
karaciğer sağlığını korur. Aşırı miktarda tüketilmediği sürece bir zararı yoktur.

5. Kereviz Tozu Nasıl Yapılır?

Kereviz tozunu kendiniz yapmak istiyorsanız iyi bir dehidratörle bunun çok
basit olduğunu söyleyebiliriz. İşte, tüm detaylarıyla kereviz tozu yapılışı:

  •  Bir demet taze kerevizin yapraklarını ayıklayın. Sapların uçlarını kesin ve
    iyice yıkayın. Mikroplardan tamamen arındırmak için bir süre sirkeli suda
    bekletmeyi de tercih edebilirsiniz.
  •  Daha sonra kereviz saplarını kurulayın ve her bir sapı 1 cm genişliğinde
    doğrayın.
  •  Doğradığınız parçaları kurutma raflarına dizin ve dehidratörü 50 dereceye
    ayarlayın. 10 saat kadar kurutmaya bırakın.
  •  10 saat sonunda kereviz parçaları parmaklarınız yardımıyla kolayca
    ufalanıyorsa kereviz tozu kullanıma hazır demektir. Şimdiden afiyet
    olsun!

 

M Life Organik Kereviz ile sağlıklı bir yemek yapabilir, saplarını ise kurutup yemeklerinizde tuz yerine kullanabilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

Paşabahçe Bella 3’lü Baharatlık ile sizde elde ettiğiniz kereviz tozunu rahatça muhafaza edebilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.