Wasabi Nedir, Nasıl Yapılır?

Popüler kültürün sıkı takipçilerinden sıkça duyduğumuz wasabi, birçok insanın
en sevilenleri arasına girmeyi başardı. Siz onu henüz duymadıysanız buyurun,
yazımızın detaylarına. Wasabi nedir, wasabi nasıl yapılır birlikte öğrenelim…

1. Wasabi Nedir?

Wasabi için bayır turpundan elde edilen bir çeşit hardal, demek mümkün. Acı
lezzeti sayesinde Uzakdoğu mutfağının vazgeçilmezidir. Dikkat çeken yeşil rengiyle
iştahları kabartır. Balık ve balıklı tüm yemeklerin yanında güzel bir eşlikçi
olarak tüketilir.

2. Bitkiden Elde Edilir

Wasabi, bitkisel bir sostur. Adını da aldığı wasabi bitkisi kökünün saat yönünde
rendelenmesiyle elde edilir. Bu yöntem sayesinde macun kıvamı ve acı lezzet
elde edilir. Wasabi acısı sadece 15-20 dakika sürer. Bu nedenle hazırlandığında
hemen tüketilmesi gerekir.

3. Wasabinin Faydaları Nelerdir?

Wasabi bitkisi ve bitkisinden yapılan sos, çok faydalı olmalarıyla bilinir. İşte, o
faydalardan bazıları:

  •  Astım, alerji gibi kronik rahatsızlıklara iyi gelir.
  •  Birçok kanser çeşidinden korur.
  •  Cildi ölü derilerden, vücudu toksinlerden arındırarak yaşlanma
    belirtilerini azaltır.
  •  Beyin felci, baş ağrısı, beyin kanaması gibi tehlikelere karşı kanın
    pıhtılaşmasını önler.
  •  Bağırsakları hareketlendirir böylelikle idrar yollarını temizler.
  •  Kemik ve baş ağrılarını dindirir.

Sağlıklı Yaşam

4. Nerede Bulunur?

Gerçek wasabi bitkisini Japonya dışında bulmak çok zordur. Bu nedenle nadir bulunduğu
için çok da pahalıdır. Dolayısıyla yaban turpu, hardal, nişasta ve yeşil gıda
boyası gibi malzemeler kullanılarak birçok yerde benzeri üretilmeye çalışmakta
ya da toz hali satılmaktadır. Siz de wasabi lezzetini merak edenlerdenseniz
gerekli malzemeleri ya da toz halini edinebilir bu sayede evinizde bir tarif denemesi
yapabilirsiniz.

5. Wasabi Nasıl Yapılır?

Köküyle Tarifimiz:

  •  Wasabi kökünde yer alan yaprakları bir bıçak yardımıyla kesin. (Bu
    yaprakları daha sonra salatalara katmak ya da kurutup tüketmek için
    saklayabilirsiniz.)
  •  Daha sonra iyice yıkadıktan sonra tümsek kısımları kesip kök kısmı
    güzelce rendeleyin.
  •  Rendelenmiş wasabiyi top haline getirin, macun kıvamı elde edeceksiniz.
  •  5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Wasabi Tozuyla Tarifimiz:

  •  Uygun bir kâse içinde eşit miktarda wasabi tozunu ve suyu koyu bir
    macun kıvamı olana dek karıştırın.
  •  5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.