Yağı Fazla Gelen Yemekleri Kurtarmanın 5 Yolu

Zeytinyağı, ayçiçek yağı, fındık yağı, tereyağı gibi birçok yağ çeşidi; yemeklerin
demirbaş malzemeleri arasında yer alır. Kararında kullanılan bir yağ ile lezzetli
olmayan yemek yoktur; fakat bazen elimizin ayarını tutturamaz ve yemeğe
gereğinden fazla yağı katıverir hem yemeği hem de sağlığımızı tehlikeye atarız.
Böyle durumlarda sizin tercihiniz yemekten vazgeçmek mi yoksa yemeği bazı
püf noktaları sayesinde kurtarmak mı olur? Ne emeğinizden ne de
yemeğinizden vazgeçmemek için yemeği kurtarmayı seçeceğinizi duyar gibiyiz
ve önerilerimizi sıralıyoruz! Yazımızın detaylarında yağı fazla gelen yemekleri
kurtarmanın 5 yolu sizi bekliyor. Gelin, detaylara birlikte bakalım…

1. Çiğ Patates Kullanın

Her haliyle lezzetine doyamadığımız patates, bu kez en yardımsever haliyle
yanınızda olmaya hazır! Genellikle tuzu fazla gelen yemeği kurtarmasıyla
bilinen patates, aslında yağı fazla gelen yemekler için de iyi bir kurtarıcıdır. Bir
patatesi soyup ikiye böldükten sonra yemeğin içerisine atıp bir süre bekletin.
Bu sayede patates, fazla gelen yağı bir sünger gibi çekerek yemeğin ideal bir
lezzete kavuşmasına yardımcı olacaktır.


2. Marul Kullanın

Sulu yemeğinizi ya da sıcacık çorbanızı özenle yaptınız, fakat o da ne? Yağ
oranı fazla mı gelmiş? Moral bozmak yok, çünkü evinizde bulunan ya da
komşudan rica edip alacağınız sadece bir yaprak marul bile işinizi görecek
demektir; çünkü marul, yemeklerdeki fazla yağı çeken kahramanlardan biridir!
Yağı fazla gelen yemeğin içine bir yaprak marul bırakın ve fazla yağdaki
azalmayı fark edin. Daha sonra marulu yemek içerisinden alıp yemeğinizi
keyifle tüketebilirsiniz.


3. Kâğıt Havlu Kullanın

Kızartarak pişirdiğimiz yiyecekleri her ne kadar çok sevsek de içerisindeki yağ
miktarının fazla kaçtığını kabul etmeli ve önlem almalıyız. Bunun için de kâğıt
havlu kullanmak iyi bir tercih olabilir. Yağı fazla çeken kızartmaları bir süre
kâğıt havlu üzerinde bekleterek fazla yağın çekilmesini sağlar, yemeğin bir
nebze daha hafif olmasını garantileyebilirsiniz.


4. Buz Kullanın

Sırada, yağlı yemeği kurtarmanın yollarından diğerlerine göre pek bilinmeyen
bir yol var. Yemeğin miktarına göre bir adet ya da daha fazla buz küpünü
yemeğin içine atın. Bu sayede fazla yağ, derhal buzun etrafına toplanacaktır.
Yağın toplandığını gördüğünüz anda buzu yemeğin içerisinden almak için acele
edin, aksi takdirde buz eriyerek yemeğinizin kıvamını bozabilir. Bu kadar çabuk
davranamam, derseniz iki küp buzu kâğıt havluya sarıp yemeğin üzerinde
gezdirmeyi deneyebilirsiniz. Bu yöntemle de buz, fazla yağı mıknatıs gibi
çekerek bir bölgede toplayacak, siz de yağı yemek içerisinden kolayca
alabileceksiniz.

5. Bayat Ekmek Kullanın

Sadece bu yöntemle hem yağı fazla gelen yemeğinizi kurtarabilir hem de
bayatlayan ekmeğinizi değerlendirebilirsiniz! Yağlı yemeğin içerisine bir dilim
bayat ekmek koyun. Bu sayede ekmek dilimi fazla yağı anında çekecek,
yemeğinizi lezzetli bir şekilde tüketebileceksiniz.