Yemeğin Fazla Acısını Almanın 7 Yolu

Yemeğe lezzet vermesi için baharat çeşitlerinden sıkça yardım alırız; ancak bazen baharat
ölçüsünü fazla kaçırabilir ve yemeğin aşırı acı olmasına neden olabiliriz. Böyle durumlarda
midenizin zarar görmemesi, yemeğin lezzetinin ve sizin de keyfinizin kaçmaması için
yemeği kurtaracak birbirinden etkili yöntemleri sizin için derledik.
İşte, acısı fazla kaçan yemeği kurtarmanın 7 yolu…

1. Patates

Tuzu ya da yağı fazla kaçan yemeği kurtarmak için kullanılan en etkili malzemelerden biri
olan patates, yemeğin acısını almak için de şahane bir yardımcıdır. Yemeğin miktarına göre
ayarlayacağınız büyüklükte bir parça patatesi yemeğin içine atarak yemekteki fazla acıyı
alabilir, yemeği ideal lezzete kavuşturabilirsiniz.


2. Bal

Yemeklere aromatik bir lezzet kazandıran malzemelerden olan bal, bu kez yemeğinizin
acısını söndürmek için size yardımcı olabilir. Yemeğiniz ciddi derecede acı olduysa pişirme
sırasında yemeğin içine 1 çorba kaşığı bal ekleyin. Böylece balın tatlı gücü acılığı bastıracak
ve yemeğin ideal bir acılıkta olmasını sağlayacaktır; aynı zamanda bal sayesinde yemekte
soya sosuna yakın bir lezzet elde edebileceksiniz.


3. Pirinç

Yemeğinizin acısı fazla kaçtıysa keyfiniz kaçmasın; çünkü mutfağınızın demirbaş
malzemelerinden olan pirinç, sorunu hemen çözecektir. Sıcak suda beklettiğiniz bir fincan
pirinci acısı fazla gelen çorba ya da sulu yemeklerin içerisine ekleyebilir, yemeğin acılı
lezzetini dengeleyebilirsiniz.


4. Sıvı Yağ

Acısı fazla gelen çorba ya da sulu yemekler için kurtarıcı bir diğer yöntem de sıvı yağ
kullanmaktır. Acısını alsın diye sıvı kıvamlı bir yemeğin içerisine sıvı yağ ekleyin. Bir süre
sonra yüzeyde biriken yağı bir kaşık yardımıyla temizleyin. Bu kolay yöntem sayesinde
yemeğin acısı gidecek, rahatlıkla tüketebileceksiniz.


5. Sıcak Su

Sulu ve salçalı bir yemeğin acısı fazla kaçtıysa uygulayabileceğiniz en kolay kurtarma
yöntemi sıcak su kullanmaktır. Yemeğin içinden 1 kepçe su alın ve yerine 1 kepçe duru,
sıcak su ekleyin. Böylece yemeğin acı lezzetini hafifletebilirsiniz.


6. Sıvı Krema

Konduğu her yemeğe bambaşka bir kimlik kazandıran sıvı krema, bu kez kurtarıcı görevini
üstleniyor. Terbiyeli ya da yoğurt soslu yemeklerin özelliğini bozmadan acı lezzetini
azaltacak bir malzeme olan sıvı kremayı yemeğe bir yandan karıştırarak azar azar
ekleyebilir, acının hafiflemesini sağlayabilirsiniz.

7. Limon Suyu

Lezzet, temizlik, güzellik, şifa gibi birçok konuda yardımını esirmeyen limon suyu;
yemekteki acı lezzeti hafifletmek için iyi bir seçimdir. Acısı fazla kaçan yemeğiniz yoğurtlu
çorba ya da mantı gibi seçenekler değilse yemeğin miktarına göre yarım fincan limon suyu
ekleyerek fazla acılı yemeği kurtarabilirsiniz.