Yılbaşı Hindisi Tarifi

Üstü nar gibi kızarmış, dışı çıtır, içi yumuşacık bir hindi; yılbaşı sofralarının
gözbebeğidir. Sofranın tam ortasına eklenmediğinde eksik kalır tüm coşku, tüm
mutluluk… Bir de bol kuş üzümlü, tane tane dökülen, iç pilav da
yerini almışsa yeni yılı o sofra etrafında toplanan kişilerden daha mutlusu
karşılayamaz. Kızarmış hindi tel tel ayrılıp iç pilav tane tane dökülürken âdeta
geride kalacak yılın da tüm kötülükleri bir bir ayrılıp dökülür tüm benliğimizden.
Bu yüzden yılbaşı hindisi de iç pilav da bol özenle pişirilmeli, tadan herkesi
memnun edebilmelidir.

Yılın son günlerinde hâlâ yılbaşında ne yemek yapacağınızı düşünüyorsanız
MigrosTV’nin özenle hazırladığı yılbaşı hindisi tarifiyle yeni yıl sofranızda siz de
nar gibi kızarmış lezzetli bir hindiye yer verin, deriz. Bu nefis yılbaşı hindisi
tarifi sayesinde kendi mutfağınızda kendi ellerinizle lezzetli sonuçlara
ulaşabilecek, sipariş etmeye gerek kalmadan ev yapımı yılbaşı hindisinin
keyfine varabileceksiniz.

Yılbaşı heyecanınızı ve “Yılbaşı hindisi nasıl yapılır?” merakınızı da alıp
buyurun, sofranızın yıldızı olacak fırında yılbaşı hindisi tarifimizin detaylarına…
Ailenizle bir araya geldiğiniz keyifli sofranızı tamamlayacak yılbaşı hindisi tarifi
öncesinde hindi pişirmenin tüm püf noktalarını öğrenmek için sayfamızı ziyaret
edebilirsiniz.

İşte, tüm detaylarıyla “Yılbaşı hindisi nasıl pişirilir?” sorusunun cevabı:

– İlk olarak uygun bir kabın içerisinde 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek
kaşığı bal, ½ limon suyu, 1 yemek kaşığı hardal, 1 yemek kaşığı domates,
1 tatlı kaşığı tuzu karıştırarak sosunuzu hazırlayın. Daha sonra bir fırça
yardımıyla sosu 1 adet hindinin her yerine sürün.

– Daha sonra hindinin içine 1 dal biberiye, 3 dal taze kekik, 2 adet defne
yaprağı, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tane kişkişi hindinin içine
yerleştirin.

– Hindinin ayaklarını bir ip ile bağlayın ve büyük bir pişirme torbasına
koyup önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 2.5-3 saat kadar
pişirin. (Hindiyi fırın torbasında pişirirken iğne ile torbaya 2-3 delik
açınız.)

– Kestaneli iç pilav için bir pilav tenceresine 3 yemek kaşığı tereyağı
ekleyin, ardından yemeklik doğradığınız 2 adet kuru soğanı ekleyip
kavurun.

– 4 yemek kaşığı kabak çekirdeğini, 1 su bardağı haşlanmış kestaneyi ve 2
su bardağı baldo pirinci ekleyip kavurma işlemine devam edin.

– Ardından 2 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı
karabiberi ekleyip sıcak olan 3 su bardağı et suyunu dökün, yaklaşık 12
dakika kadar kısık ateşte pişirin. (İsterseniz iç pilavı hindinin içerisine
doldurup pişirebilirsiniz.)

– Hindi ve pilav piştikten sonra tüm pilavı bir kabın içerisine alın. Pilavın
ortasına hindiyi koyup servis edin.
Şimdiden yılbaşı hindisi kadar lezzetli bir yıl dileriz!

Yılbaşı sofranızı tamamlamanıza yardımcı olacak her şey Migros Sanal Market’te!

Bolca bütün hindi ile harika bir yılbaşı hindisi yapabilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

Migros Yılbaşı klasik kutu ile yılbaşı akşamı ihtiyacınız olan tüm atıştırmalıkları edinebilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.