Yılbaşı için 1 Saatte Hazırlayabileceğiniz 5 Kolay Meze Tarifi

Yılın son günleri geldiğinde yeni bir yıla girecek olmanın heyecanı, tüm şehri ve
ruhumuzu kaplamaya başlar. Etrafı donatan ışıklandırmalar ve süslemeler
âdeta içimizi de aydınlatır, bize enerji verirler. Böylesine güzel etkilere sahip
yılbaşı zamanını güzel bir sofrayla taçlandırmak da mutluluklar depolamak için
iyi bir fikirdir. Bu yüzden yılın son günlerinde yılbaşı menüsünü belirlemek,
yapılan önemli hazırlıklar arasında yerini alır.

Bugünlerde yılbaşı için ne yemekler hazırlayacağınızı düşünenlerdenseniz
yazımızın içeriğine buyurun. Yılbaşı sofrasına siz de önem veriyor, “Yılbaşı
sofrası mezesiz olmaz!” diyorsanız yazımızın devamında birbirinden harika,
yapımları çok kısa süren meze tarifleriyle tanışabilir, yeni yıl coşkunuzu
katlayabilirsiniz. Hafif ve sağlıklı olmalarıyla küçükten yetişkine herkesin
sevebileceği bu meze tariflerini yılbaşı dışında da sıklıkla yaparak sıradan
günlerinize farklılık katabilir, günün dilediğiniz öğününü zenginleştirebilirsiniz.
Yeni yıla evinizde girseniz de tıpkı dışardaymış gibi hissetmek için
MigrosTV’nin özenle hazırladığı kolay meze tarifleri ile yeni yıl sofranızda
birbirinden lezzetli yemeklere yer verin.

İşte; usta ellerden çıkmışçasına leziz sonuçlar verecek, ana yemeklerin yanına
eklenip hem lezzeti hem de keyfi katlayacak 5 kolay meze tarifi:

1. Humus

Meze denince akla gelen ilk isimlerdendir humus. Bolca proteiniyle şifa
doludur. Nohutun en güzel hali, sofraların en doyurucu tamamlayıcısıdır. Nohut
sevmeyenleri bile kalbinden yakalar. Et yemeklerinin yanına pek yakışır, özel
sofralara pek yaraşır.
Siz de yılbaşı sofranız için lezzeti çok özel, yapımı çok kolay bir meze tarifi
arıyorsanız humusu menünüze ekleyebilirsiniz.
İşte; sadece 50 dakikada hazır olacak, tüm malzemeleriyle humus nasıl yapılır
sorusunun detaylı cevabı:

– 1 demet maydanozu ince bir şekilde kıyın.

– 2 diş sarımsağı püre haline getirin.

– 500 gram haşlanmış nohutları süzgeçten geçirip püre haline getirin.

– 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 100 gram tahin, 4 çorba kaşığı limon suyu, 3-4
çorba kaşığı su ve 1 tatlı kaşığı tuzu nohut püresinin üstüne ekleyin iyice
karıştırın.

– Kıvamı yoğun gelirse su ekleyip kıvamını biraz yumuşatın.

– Hazırladığınız humusu bir kaba alın.

– 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile tatlı kırmızı biberi karıştırın ve humusun
üstüne gezdirin.

– Kıyılmış maydanozla servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Humus Tarifi

 

2. Havuç Tarator

Ne güzeldir tupturuncu havuçlar; yeri gelir nefis bir tatlıda yer alır yeri gelir
ızgara pişirilip bol yoğurtla şenlenirler. Lezzeti daima bâki, güzel rengi daima iç
açıcıdır. Nefis havuçlar bu kez ise yılbaşı sofrasında tarator haliyle yer alıp tüm
meze sevenlerini kucaklamaya hazır!

Yılbaşı sofranızın lezzetini katlayacak meze tarifleri arayışındaysanız havuç
tarator size ve sevdiklerinize iyi gelecek.
Sadece 18 dakikada havuç tarator nasıl yapılır, havuç tarator malzemeleri
nelerdir öğrenmek için buyurun havuç tarator tarifinin detaylarına:

– 2 adet havucun kabuklarını soyun ve rendeleyin.

– 3 yemek kaşığı sıvı yağ eklediğiniz tavada 8 dakika kadar soteleyin ve
ılımaya bırakın.

– 2 diş sarımsağı ezip 1 su bardağı yoğurt ve 2 yemek kaşığı mayonezin
içine katın. Ilımış olan havuçları da ilave ederek güzelce karıştırın.

– Son olarak servis tabağına alın. Üzerini kaşıkla düzelttikten sonra ceviz
içi ve kıyılmış maydanozla servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Havuç Tarator Tarifi

3. Haydari

“En sevdiğiniz meze hangisi?” sorusuna coşkuyla “Haydari!” cevabını
veriyorsanız böyle buyurun. Yılbaşı sofrasına haydari ekleyerek hem kendinizi
hem de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz; çünkü haydarinin herkesin
sevebileceği joker bir meze olduğu söylenebilir. Bolca dereotu ve nanesiyle
ferahlık verecek, yılbaşı hindisine de çok yakışacak haydari; lezzetinin yanı sıra
sadece 15 dakikada şipşak hazırlanışıyla da kalpleri çalıyor. Siz de yılbaşı
sofranıza bu pratik ve leziz mezeyi eklemeyi unutmayın.
İşte, yılbaşı gecesini güzelleştirecek haydari tarifi:

– 125 gram rendelenmiş beyaz peyniri çatal yardımıyla ezdikten sonra
derin bir kaba aktarın. Suyunu süzdürdüğünüz 200 gram süzme yoğurdu
ilave edin.

– Küçük bir tavaya aktardığınız 3 yemek kaşığı tereyağını kısık ateşte
eritin. 1 tatlı kaşığı kuru naneyi de ekleyip kokusu çıkana kadar yakın.

– Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz 1/4 dereotunu incecik
kıyın. Ayıkladığınız 2 diş sarımsağı rendeleyin.

– Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra arzuya göre fırınlanmış ekmek
dilimleri eşliğinde servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Haydari Tarifi

 

4. Fırında Kaşarlı Mantar

Mantarın her halinin güzel olduğunu düşünüyorsanız mantarın kaşar peyniriyle
olan uyumuna da âşık olabilirsiniz demektir. Çünkü bu ikili, lezzetleriyle dillere
destandır! Eğer ki hâlâ kaşarlı mantar denemediyseniz daha fazla lezzet kaybı
yaşamadan tarifimizi uygulayın deriz.
İşte, yılbaşı sofrası için meze tarifi arayanları lezzetiyle mest edecek fırında
kaşarlı mantar tarifi:

– 20 adet irice mantarın dış kısmını fırçalayarak temizleyin.

– Saplarını kesip limonlu su içinde kısa süre bekletin. Böylelikle
mantarların kararmasını önleyeceksiniz.

– Fırın kabının taban kısmını 2 yemek kaşığı tereyağı ile yağlayın ve
mantarları dizin.

– Mantarların üzerine de bir miktar tereyağını bir fırça yardımı ile sürün.

– Rendelenmiş, 1 su bardağı kaşar peynirini mantarların iç kısımlarına
bastırarak doldurun.

– 180 derece ısınmış fırında üst kısımları kızarana kadar pişirin.

– Fırından aldıktan sonra üzerine bolca ince kıyılmış maydanoz ilave edip
servis edin.

5. Hibeş

Yılbaşı sofranıza Akdeniz’den esintiler taşımaya ne dersiniz? Eğer siz de yılbaşı
sofranıza yakışacak, sadece 15 dakikada hazırlanıp yapımıyla yormayacak bir
meze tarifi arıyorsanız hibeş tarifine bayılacaksınız. Hibeş; tahin, limon ve
baharat gibi birbirinden nefis malzemeleriyle tüm duyu organlarınızı harekete
geçirecek bir lezzet. Siz de yılbaşı sofranız için hibeş tarifini hazırlayarak ana
yemeklerinizin lezzetini katlayabilir, sağlıklı bir menü oluşturabilirsiniz.

– Bir karıştırma kabına 250 gram tahini alın, üzerine 100 ml su ekleyip tahta
bir kaşıkla karıştırın.

– Taze sıkılmış 4 adet limon suyunu ekleyerek pürüzsüz bir karışım olana
kadar tahta bir kaşıkla karıştırın.

– 6 diş sarımsağı tuzla birlikte havanda dövün.

– Dövülmüş sarımsak ve 3 tatlı kaşığı kimyon, 4 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1
tatlı kaşığı karabiberi tahin karışımının üzerine ekleyip pürüzsüz bir
kıvam alana kadar karıştırın.

– Son olarak servis tabağına alıp kaşıkla düzelttikten sonra servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Hibeş Tarifi