Yolları Gözlenen Çağlanın 5 Faydası

Çağla; kayısı ve badem çekirdeğinin olmamış halidir. Mayhoş bir lezzete sahip
olan bu meyvenin tezgâhlardaki yerini alması, bahar mevsiminin müjdesi
demektir. Sadece 20 gün kadar görülmesiyle sevenleri lezzetine doyamaz.
Yazımızın devamında bu kadar sevilen bir meyvenin faydalarının neler
olduğuna değindik. Bu faydaları okuduktan sonra siz de çağlanın yollarını
gözleyenlerden olabilirsiniz. İşte, detaylar…

1. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Bugünlerde ve daima ihtiyacımız olan en önemli şeylerden biri, bizi
hastalıklardan koruyacak güçlü bir bağışıklık sistemidir. Bunun için çağla, iyi
bir yardımcı olabilir. İçerdiği yüksek miktarda C vitamini sayesinde
hastalıklardan korunmaya yardımcı olur. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan
sayılan E vitamini içeriği sayesinde toksinlerden arındırır, cilt sağlığını
iyileştirir.

2. Su İhtiyacını Karşılar

Günde yeterli miktarda su tüketiminin özellikle sindirim sağlığında çok etkili
olduğunu artık biliyoruz. Peki, çağlanın günlük su ihtiyacımızın yaklaşık %40’ını
karşılayabileceğini biliyor muyuz? Çağla, yoğun su içeriği sayesinde vücutta
yaşanan sıvı dengesizliklerinin önlenmesine yardımcı olur. Siz de günde bir
tabak çağla tüketerek vücudunuzun su ihtiyacının büyük bir kısmını lezzetle
karşılayabilirsiniz.

3. Kolesterolü Dengeler

Kalp ve damar sağlığını tehdit eden kolesterole karşı yeşil bir savaşçı olarak
çağlayla tanışmanızın tam zamanı! İçerisindeki tekli yağ asitleri sayesinde
zararlı tipteki kolesterolün dengelenmesini sağlar. Böylelikle damarların
tıkanmasını ve kalp rahatsızlıklarının yaşanmasını önler.

4. Bağırsak Sağlığını Korur

Probiyotik gıdalar, bağırsak sağlığı için mutlaka tüketilmesi gereken seçenekler
arasındadır. Çağla; yüksek lif oranıyla bağırsaklardaki faydalı bakterileri besler,
bağırsak hareketliliğini artırır. Bu özelliği sayesinde metabolizma hızını
destekleyen, kolon kanseri riskini azaltan doğal bir probiyotiktir. Siz de düzenli
olarak çağla tüketerek sindirim sisteminize büyük bir iyilik yapabilirsiniz.

5. Kemikleri ve Dişleri Güçlendirir

Çağla, yoğun kalsiyum içeriği sayesinde süt ve süt ürünlerine karşı iyi bir
bitkisel rakiptir. Yeterli olarak tüketildiğinde kemik yoğunluğunun artmasına
yardımcı olarak kemiklerin güç kazanmasını sağlar. Diş ve diş eti
rahatsızlıklarının önlenmesine katkıda bulunur. Bu yönüyle gelişim çağındaki
çocukların da yetişkinlerin de beslenmesinde yer alması gereken bir meyvedir.

Bu güzel faydalardan yararlanmak için Migros Sanal Market üzerinden hemen
çağla siparişinizi verebilirsiniz:

Taptaze çağlalardan vitamin deposu bir salata yapmak isterseniz baharı
karşılayan çağlalı salata tarifimiz burada:

Çağlalı Bahar Salatası Tarifi