Yumuşamaya Başlayan Meyveleri Değerlendirmenin En “KITIR” Yolu!

Dalından koparılmış tazelikte mutfağımızla buluşturduğumuz o canım meyveler, 2-3 gün geçtikten sonra kendini şaşırabiliyor ve dahası henüz el bile sürülmeden bu fani mutfaktan göçüp gidebiliyor. Tam da bu noktada, tadı geçmeye yüz tutmuş olsa bile, pörsümek üzere olan meyveleri değerlendirmenin bir yolu var. Adım adım ilerleyelim…

KURU MEYVELER

1- Parşömen kâğıdını serin

Yapışmaz özelliği ile fırın dostu parşömen kâğıdını fırın tepsinize sererek başlayın.

kuru meyve yapımı

2- İnce dilimlere ayırın

Meyvenizi ince dilimler halinde kesin. Ne kadar ince dilim, o kadar iyi pişme. Şeritler halinde kesmek daha hoş bir görünüm sağlayacaktır. Daha kuru meyvelerle şiş yapacağız 🙂

evde kurutulmuş meyve yapımı

3-  Fırın ısısını ayarlayın

Fırın ısısını 200 derece civarına sabitleyin. Isı ne çok yüksek ne çok düşük olmalı.

kuru meyve nasıl yapılır

4- 6-8 saatlik kurutma işlemi

Evet, biraz uzun. Ancak meyvelerin kıtır kıvama gelmesi için ideal saat aralığı bu. Ya da şöyle de yapabilirsiniz. 2-3 saat fırınladıktan sonra fırının fişini çekip, fırın sıcağı ile meyvenin sabaha kadar kurumasını sağlayabilirsiniz. Fırın zaten sıcak olacağından, kuruma işlemi sabaha kadar devam edecektir.

meyveler nasıl kurutulur

Peki, artık enfes kuru meyvelerimiz var madem… Gelin birkaç güzel tarif ile de taçlandıralım. Kuru meyveli kinoakuru meyveli enerji barkuru meyveli güllaç ilk aklımıza gelenler. Hazırsanız, gelin mutfağa geçelim; bakalım bizi hangi lezzet rüzgârı bekliyor.