Zencefil Şurubu Nasıl Yapılır?

Zencefil, faydaları saymakla bitmeyen bir bitkidir; ancak acı lezzeti birçok
insanın tüketmesini önler. Eğer siz de zencefili tek başına
tüketemeyenlerdenseniz size limon ve balın katkılarıyla yeni bir önerimiz var;
karşınızda zencefil şurubu!

Taze zencefille yapılan zencefil şurubu; bağışıklık destekleyerek özellikle kış
aylarında gelen hastalıklara karşı bir şifa kaynağı olur. Tamamen doğal bir
içecek olduğu için düzenli olarak tüketilmesi vücuda birçok fayda sağlar. İşte,
zencefil şurubu faydalarından bazıları:

– Antioksidan özelliği sayesinde vücudu zararlı toksinlerden arındırır.

– Soğuk algınlıklarını önler, öksürük ve boğaz ağrısı gibi birçok rahatsızlığı
iyileştirir.

– İhtiyacınız olan enerjiyi verir, kış soğuklarında aşırı üşümenizi ve ruhen
mutsuz olmanızı engeller.

– Ağrı kesici görevi görerek vücuttaki birçok ağrıyı dindirir.

– Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan korur.

– Vücudu zararlı maddelerden arındırarak cilt güzelliğini de olumlu etkiler.

Zencefil şurubu tüketmek isteyenler için zencefil şurubu hazırlanışının çok
kolay olduğunu hatırlatmak isteriz. Siz de vereceğimiz tarifle bu mucize şurubu
hazırlayabilir, onu düzenli tüketerek hastalıklara karşı direncinizi
yükseltebilirsiniz.

İşte, tüm detaylarıyla zencefil şurubu yapılışı:

– 2-3 parça taze zencefili soyup rendeleyin.

– 2 adet limonu kabuklarını soymadan dilimleyin.

– Zencefilleri ve limon dilimlerini bir kavanoza alın. Üzerine 1 su bardağı
bal ekleyip karıştırın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabında
2 gün bekletin.

– Zencefil şurubunuz hazır. İyice demlenen karışımdan 1 yemek kaşığı alıp
1 çay bardağı ılık suya ekleyip keyifle içebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

 

Metaltex 6 köşeli rende ile tariflerinizden önce malzemelerinizi hızlıca dilediğiniz kalınlıkta ve şekilde rendeleyebilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

Özellikle içinde bulunduğumuz soğuk kış aylarında bağışıklığınızı güçlendirecek zencefili satın almak için hemen tıklayın.