Zeytinyağlı Yemek Pişirirken Bunlara Dikkat Edin

Zeytinyağlı yemekler sofralarımızın en güzel üyeleridir. Hafif ve sağlıklı bir
yaşamın anahtarı, sindirim sisteminin en faydalı dostlarıdır. Siz de
beslenmenizde zeytinyağlı yemekleri eksik etmeyenlerdenseniz bilmeniz
gereken bazı önemli bilgiler olabilir. Yazımızın devamında zeytinyağlı yemek
pişirirken dikkat etmeniz gerekenleri sıraladık. Bu noktalara dikkat ederek siz
de zeytinyağlı yemeklerden maksimum fayda elde edebilir, kendinize lezzetin
yanında bolca sağlık sunabilirsiniz. İşte, detaylar…

1. Mevsimi Dışında Sebze Seçmeyin

Zeytinyağlı yemek pişirirken lezzeti belirleyen en önemli faktör, mevsiminde
olan bir sebzeyi pişirmektir. Mevsiminde olan sebze hem besin değerleri
bakımından daha zengindir hem de sonucun o kadar iyi olmasını sağlar.
Böylelikle ideal bir lezzete sağlığınızı da koruyarak ulaşabilirsiniz.

Zeytinyağlı Kuşkonmaz Tarifi

2. Yüksek Ateşte Pişirmeyin

Zeytinyağlı yemek pişirirken yapılan en büyük hatalardan biri de yüksek ateş
üzerinde pişirmektir. Yüksek ateş, yağın yanmasına ve yemeğin lezzetinin
bozulmasına neden olur. Oysa birçok yemek gibi zeytinyağlı yemekler de yavaş
yavaş pişirildiğinde çok daha lezzetli ve sağlıklı bir sonuç verir.

3. Sık Sık Karıştırmayın

Zeytinyağlı yemek pişirirken uygulayacağınız en sağlıklı adımlardan biri de
sebzeyi yalnız bırakıp pişmesine zaman vermektir. Düşünsenize, pişireceğiniz
sebze zaten narin bir yapıya sahip üzerine bir de sizin sürekli kaşıkla
müdahaleniz ekleniyor. Bu durumda sebzeler, ezilip parçalanabiliyor hem
görsellikleri hem de lezzetleri bozulabiliyor. Sık sık karıştırmadan pişirdiğinizde
sonuçların çok daha iyi olduğunu görebilirsiniz.

4. Kuru Soğanları Rendelemeyin

Kuru soğan, birçok yemekte olduğu gibi zeytinyağlı yemeklerin de ana
malzemesidir. Kuru soğanı, yemeğin içerisine rendeleyerek eklemek çoğumuza
daha pratik gelse de yemeği lezzetsiz bırakabilir. Rendelenen soğanlar, hiç
yokmuş gibi yemeğin içinde kaybolur ve aranan lezzeti sağlamaz. Oysa
soğanları doğrayarak eklerseniz yemeğin çok daha lezzetli olduğunu fark
edebilirsiniz.

5. Fazla Su Eklemeyin

Zeytinyağlı yemek pişirirken eklenecek su miktarını iyi ayarlamak gerekir.
Sebzeler, pişme esnasında kendi sularını salar. Bunun üzerine siz de
ekleyeceğiniz su miktarını kaçırırsanız ortaya çorba gibi bir sonuç çıkabilir.
Dolayısıyla pişme sırasında kontrollü olarak su eklemek en doğru sonucu
verecektir.

6. Limon Suyunu Unutmayın

Enginar, pırasa gibi sebzeler pişirme esnasında kararabilirler. Kötü bir
görünüme neden olan bu durumu biraz limon ekleyerek çözmek mümkündür.
Pişirme esnasında zeytinyağlı yemeğe 2 çorba kaşığı kadar taze limon suyu
ekleyerek kararmaları önleyebilirsiniz.

 

Kırlangıç Riviera Zeytinyağı, birbirinden güzel yemeklerinizde kullanabileceğiniz doğal bir lezzet! Satın almak için hemen tıklayın.