Evde Çocuklarınızla Yapabileceğiniz 5 Tatlı Tarifi

Evde kaldığınız süreçte çocuklarınızla vakit geçirmek için en faydalı ve keyifli
etkinliklerden biri de birlikte, yiyecek bir şeyler hazırlamaktır. Meyveleri kek
üzerine dizmek gibi çocuğunuza verebileceğiniz her küçük görev, onun
sorumluluk bilincini ve motor gelişimini destekler.
Siz de bunun farkındaysanız ve çocuğunuzla evde kolayca yapabileceğiniz
lezzetli tarifler arıyorsanız yazımızın içeriği sizi mutlu edebilir.
İşte, çocuğunuzla hazırlayabileceğiniz 5 kolay tatlı tarifi:

1. Zebra Kek

Listemize, çocukların en sevdiği lezzetlerden biri olan kek ile başlıyoruz; fakat
bu kek başka kek! Bir kepçe sade, bir kepçe kakaolu kek hamurundan koyarak
hazırlarken çocuğunuzla güzel vakit geçirebilir, sonunda ortaya çıkan görsel
şölenle ikiniz de keyiflenebilirsiniz. İşte, zebra kek tarifi:
– Geniş bir kap içerisinde 4 yumurta ile 1 su bardağı şekeri beyazlayana
kadar çırpın.
– Daha sonra 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı un, 1
paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyerek bildiğimiz kek
hamurunu oluşturun.
– Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan
birine 2 yemek kaşığı kakao ekleyin.
– Yaklaşık 22-23 cm çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına
olacak şekilde hamurları sırayla 1’er kepçe kaşığıyla dökün. (Yani; 1
kepçe kakaolu, 1 kepçe vanilyalı hamur.)
– Bu işlemi ara vermeden tamamlayın, hamurların kendi kendine yayılıp
zebra görüntüsü verdiğini göreceksiniz.
– Son olarak daha önceden 160 derecede ısıtılmış fırında keki pişirin.

2. Dondurmalı Sandviç

Çocukların dondurmaya olan aşkını hepimiz biliriz, o halde onların bu aşkını
sandviçle katlayalım diyoruz! Sandviç hamurunu hazırlarken çocuğunuzla
keyifli ve motor gelişimi için faydalı dakikalar yaşayabilirsiniz. Üstelik renkli
süslemeler sayesinde gününüzü daha renkli ve neşeli hale getirebilirsiniz. İşte,
lezzetine doyamayacağınız dondurmalı sandviç tarifi:
– 200 gram margarini ve 1 su bardağı toz şekeri çırpma kabına alın.
– Mikser kullanarak margarin ile şekeri pürüz kalmayacak ve krema gibi
oluncaya kadar çırpın.
– Krema haline gelen karışıma 1 adet yumurtayı ekleyerek çırpmaya devam
edin.
– Yumurta tamamen karışınca 2,5 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu
ve 8 yemek kaşığı damla çikolatayı ekleyerek spatula yardımıyla
karıştırın.
– Hamuru bir merdane yardımıyla açın ve kalıp yardımıyla kesin.
– Tepsiye yerleştirip, 165 derecede 20 dakika pişirin.
– Fırından çıkan kurabiyeler tamamen soğuyunca bir kurabiyeyi alıp ters
çevirin ortasına bir kaşık dilediğiniz dondurma çeşidinden koyun.
–  2. kurabiyeyi de dondurma topunun üzerine koyup hafifçe
bastırın. Kurabiyelerin dondurmalarını renkli dekor şekerlerine bulayın ve
servis edin.

3. Çilekli Pasta

Bizce çocuğunuzla yapabileceğiniz en iyi aktivitelerden biri kesinlikle pasta
yapmaktır! Hemen güzel bir müzik açın ve çilek kokusuyla mest olup kremaya
bulanmış dakikalara imza atın. Sonunda çocuğunuzun kahkahalarıyla, çileğin
nefis lezzeti kapışsın ne dersiniz? İşte, çilekli pasta tarifi:
– Çilekli pastanın pandispanyası için; 3 adet yumurtanın beyaz ve sarı
kısımlarını ayrı kaplara dikkatli bir şekilde ayırın.
– Yumurta beyazlarını mikser yardımıyla hızlı devirde çırpmaya başlayın.
Taze sıkılmış yarım çay kaşığı limon suyu ve ¾ su bardağı toz şekerin
yarısını ilave ederek köpük köpük olup katı bir kıvam alana kadar çırpma
işlemini sürdürün.
– Diğer kaba ayırdığınız yumurta sarıların kalan toz şeker ilavesiyle
çırpmaya başlayın. Toz şeker taneleri tamamen eridiğinde 3 yemek kaşığı
ılık suyu ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.
– Son olarak; ¾ su bardağı elenmiş un, yarım su bardağı buğday nişastası,
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya eklediğiniz yumurta sarılı
karışımı tahta bir spatula yardımıyla karıştırıp kıvam almasını sağlayın.

– Pişirme işleminde kullanacağınız kelepçeli kek kalıbını oda sıcaklığında
beklettiğiniz 1 tatlı kaşığı tereyağıyla yağlayıp hazırladığınız kek
karışımını içerisine aktarın. Eşit oranda kabarması için üzerini
düzelttiğiniz keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında ve hafif bir renk
alana kadar pişirin.
– Kreması için; ayrı bir karıştırma kabına aktardığınız 300 ml süt kremasını,
2 yemek kaşığı pudra şekeri ilavesiyle çırpıp kıvam alması için
buzdolabında soğutun. Bol suda yıkadıktan sonra uç kısımlarını aldığınız
400 gram kadar çileği iri parçalar halinde doğrayın.
– Fırından alıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra kalıbından
çıkarttığınız pandispanyayı ortadan ikiye kesin. Taban kısmını geniş bir
pasta tabağına yerleştirip az bir miktarda sütle ıslatın.
– Krema ve doğranmış çilek dilimleriyle süsledikten sonra iç kısmını
ıslattığınız pandispanyayı üzerine kapatıp kalan krema, 50 gram kadar
eritilmiş beyaz çikolata ve çilek dilimleriyle süsleyin. Buzdolabında
soğuttuktan sonra dilimler eşliğinde servis edin.

Çilekli Pasta Tarifi

4. Patlayan Şekerli Çilekler

Çocuğuna meyve sevdirmek için yeni yollar arayan ebeveynlerden misiniz?
Size çok eğlenceli bir önerimiz var! Çocuğunuzla birlikte sadece 10 dakika
kadar kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz bu nefis çilekler için ihtiyacınız olan
sadece biraz çikolata ve patlayan şeker. Unutmadan, çilek yerine başka bir
mevsim meyvesiyle de deneyebilirsiniz. İşte, patlayan şekerli çilek tarifi:
– Dilediğiniz bir miktarda çileği güzelce yıkayın.
– Saplarını çıkarın ya da daha hoş bir görüntü olacağını düşünüyorsanız
çıkarmayın.
– 1 paket çikolatayı benmari usulü eritin.
– Dilediğiniz bir miktarda patlayan şekeri tabağa alın.
– Çileklerin uç kısmını önce erittiğiniz çikolataya daha sonra patlayan
şekere bulayın.
– Soğuttuktan sonra ya da hemen servis edin.

Patlayan Şekerli Çilekler

5. Yoğurtlu Meyveli Parfe

İşte size, çocuğunuzla birlikte kolayca yapabileceğiniz, üstelik bol vitaminli ve
çok faydalı bir tarif! Dondurmanın tahtını sallayacak nefis bir parfeyle
tanışmaya hazır olun. İşte, mevsimin en taze meyvelerinin ve yoğurdun gücünü
birleştirdiği yoğurtlu meyveli parfe tarifi:
– İlk olarak 1,5 paket toz şanti ve 2 su bardağı sütü çırparak krem şanti
hazırlayın.

– Daha sonra üzerine 1 kâse yoğurt, 1 paket vanilya ve 1 su bardağı toz
şeker ekleyerek iyice çırpın.
– 1 kâse çilek, 1 kase kayısı, 1 kase vişneyi küçük küçük doğrayarak
içerisine ilave edin.
– Parfeyi kalıba koyup buzdolabında 1 gece bekletin.
– Kalıptan çıkan parfelerin üzerini toz Antep fıstığı ve taze nane yaprakları
ile süsleyin.
– Erimeden soğuk servis yapın.