Yulaf Kullanarak Yapabileceğiniz 5 Yemek

Bitkisel seçenekler arasında en zengin protein içeriğine sahip yulaf; şeker, kolesterol, kilo
kontrolü sağlama gibi birçok faydasıyla son yıllarda giderek popüler hale gelerek neredeyse
her birimizin mutfağında yer buldu. Yulafla neler yapabilirsiniz merak ediyorsanız sizi
yazımızın devamına alalım ve yulaflı 5 yemek tarifiyle tanıştıralım. Siz de bu tarifleri hemen
uygulayarak hafif ve nefis sofralar hazırlayabilirsiniz. İşte, detaylar…

1. Yulaflı Lor Köftesi

Doyurucu, hafif, pratik ve çok lezzetli bir köfte tarifi arıyorsanız işte buldunuz! Yulaflı lor
köftesi yapımını hemen deneyerek önce sofranızı, sonra da midenizi farklı bir seçenekle
tanıştırabilmeniz için işte tarifin detayları:
● Uygun bir karıştırma kabı içerisine 400 gram lor peyniri, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı toz
sarımsak, yarım çorba kaşığı tuz, karabiber ve kekik, 100 gram mutfak robotundan
geçirdiğiz yulafı el yardımıyla homojen kıvam alana kadar karıştırın.
● Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerine hafifçe
bastırarak yassı bir şekil verin.
● Uygun bir tava içerisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı alıp kızdırın ve köfteleri tava
içerisine yerleştirin.
● Her iki yüzünü yaklaşık 3'er dakika boyunca kızarana kadar pişirip soğumadan servis
edin.


2. Yulaf Kepekli Omlet

Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti omleti bu kez yulafla denemek sizce de hoş bir fikir olmaz
mı? Besleyici ve enerji veren bir seçenekle gününüze güç katmanız için işte yulaf kepekli
omlet tarifi:
● Seçtiğiniz derin bir kabın içerisinde 2 adet yumurta, 2 yemek kaşığı yulaf kepeği, 2
yemek kaşığı lor peyniri, 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz, yarım su bardağı süt,
1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı pul biberi iyice karıştırın.
● Yulaf kepeğinin kabarması için 10 dakika kadar bekletin.
● Teflon ya da granit tavaya bir miktar yağ ekleyip ısıtın.
● Beklettiğiniz karışımı tavaya dökün ve orta ateşte pişirmeye bırakın.
● Ardından spatula yardımı ile omletin pişen tarafını çevirip diğer tarafın da pişmesini
sağlayın.
● Pişirdikten sonra soğutmadan tüketin.


3. Tarçınlı Meyveli Yulaf

Hafif bir tatlı arıyor, yaz sıcaklarına da çok yakışsın istiyorsanız tarçınlı meyveli yulaf tarifi
tam size göre olabilir! İşte, bolca süt ve süzme yoğurdu sayesinde dondurmayı aratmayan
tarifin detayları:
● 200 gram kırmızı meyveyi sos tenceresine alıp 1 yemek kaşığı su ekleyin ve orta
ateşte 3-4 dakika pişirin.
● 1 tatlı kaşığı bal ekleyip karıştırın.
● 500 ml süt, 1 çubuk tarçın, 75 gram yulaf ezmesini bir tencereye alıp orta ateşte 6-7
dakika ısıtın.
● Ocaktan alıp içine bal ekleyin ve servis tabaklarına aktarın.
● Üzerine sosuyla birlikte meyveleri ekleyin.
● 2 yemek kaşığı süzme yoğurt ilave ederek servis yapın.


4. Yulaflı Pankek

Bulunduğu kahvaltıları güzelleştiren, "tava keki" olarak da bilinen ve çok sevilen pankekin
malzemelerine bu kez farklı bir üye katıyor ve tarifin daha özel olmasını sağlıyoruz. İşte
yulaflı pankek tarifinin detayları:
● Uygun bir karıştırma kabı veya mutfak robotunda 2 yumurta, 2 muz, 1 tatlı kaşığı
bal, yarım su bardağı yulaf ezmesi, yarım çorba kaşığı kabartma tozu ve tutam tuzu
yoğun bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın.
● Ardından ince bir krep tavasını ocak üstünde ısıtın ve dilediğiniz boyutlarla
hamurdan kepçe ile dökün.
● Her iki yüzünü 1'er dakika pişirin ve üzerine dilediğiniz meyveler ile süsleyip servis
edin.


5. Yulaflı Kuru Meyveli Kurabiye

Diyet yapanlar kurabiye yiyemez sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz; çünkü bu kurabiyeler
diyet dostu! İşte, yulaf kullanarak yapabileceğiniz nefis kurabiye tarifinin detayları…
● Sap kısımlarını ayıkladığınız 100 gram kuru üzümü kısa bir süre ılık suda bekletin. 8
adet kuru kayısıyı küçük küpler halinde doğrayın.
● Rendelenmiş Hindistan cevizi, suda bekletip fazla suyunu süzdürdüğünüz kuru
üzüm, doğranmış kuru kayısı ve 100 gram file bademi geniş bir kaseye alın.
● Azar azar eklediğiniz kepekli un, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, yarım tatlı kaşığı
vanilya, ¾ su bardağı yulaf ezmesi, 100 ml zeytinyağı, 3 yemek kaşığı su, 3 yemek
kaşığı üzüm pekmezi, yarım tatlı kaşığı tarçın ilavesiyle karıştırın.
● Toparlanan kurabiye hamuruna dondurma kaşığıyla şekil verip yağlı kağıt serili fırın
tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
● Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 20 dakika hafif bir renk alana kadar pişirin.
Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra ılık olarak servis edin.