Anzer Balının 5 Faydası

Rize’nin Anzer Yaylası’nda Kafkas arılarının 400’ü aşkın çiçekten gerekli
maddeleri toplayıp hazırladığı bak çeşididir. Çiçek balları arasında en değerli
olanlardan biridir. Osmanlı padişahları tarafından da sıklıkla tüketilmiştir.
Düşük glikoz oranına, bolca faydaya sahiptir.
Yazımızın devamında dünyanın en güçlü balı olarak bilinen Anzer Balının
faydalarının neler olduğunu sizin için sıraladık. İşte, detaylar…

1. Bağışıklığı Güçlendirir

Hastalıklara karşı savunmamızı güçlendirebilmek için doğal takviyelerden
düzenli olarak tüketmek, hayatımızda önemli bir yer edinmektedir. Bağışıklık
sistemi için en iyi seçeneklerden biri de Anzer balıdır. İçerisindeki fenolik
bileşik sayesinde iyi bir antioksidan etkisi gösterir. Bu sayede hastalıklara karşı
güçlenmeyi sağlar.

2. Kalp ve Damar Sağlığını İyileştirir

Anzer balı, aynı zamanda iyi bir antibakteriyeldir. Bu yönüyle vücuttaki kanın
temizlenmesine katkıda bulunarak dolaşım sistemini iyileştirir. Böylelikle sık
görülen damar sertliği, damar tıkanıklığı gibi rahatsızlıkların önlenmesini
sağlar.

3. Enerji Verir

Anzer balı; C vitamini, potasyum, kalsiyum gibi vücuda enerji veren faydalı
bileşenler içerir. Bu sayede tüketen kişinin enerjik hissetmesine yardımcı olur.
Özellikle mevsim geçişindeki yorgunlukların giderilmesini sağlar.

4. Sindirim Sistemini İyileştirir

Önemi ”ikinci beyin” olarak vurgulanan sindirim sisteminin doğru besinlerle
desteklenmesi vücudun bütünsel sağlığı için son derece önemlidir. Anzer balı,
sindirim sistemi sağlığını korumada güçlü bir seçenektir. İshalden hazımsızlığa,
iştahsızlıktan kilo artışına birçok derde deva olmasıyla bilinir.

5. Yaraları İyileştirir

Anzer balı, antibakteriyel özelliği sayesinde aynı zamanda âdeta iyi bir merhem
niteliğindedir. Cilt hücrelerinin yenilenmesine katkıda bulunarak ciltteki
yaraların kısa zamanda iyileşmesine, cilt kusurlarını giderilmesine yardımcı
olur.

Anzer Balı Nasıl Tüketilmelidir?

Anzer balı birçok faydalı özelliğe sahip olsa da diyabet hastalarını, bal alerjisi
olan kişileri olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle tüketim öncesinde mutlaka
doktora danışmak gerekir.

Bunun dışında yetişkinler için 15 günde bir en az 5 günlük aralar vererek günde
1 yemek kaşığı tüketilmesi uygundur. Çocukların günde 1 tatlı kaşığı,
bebeklerin ise günde 1 çay kaşığı tüketmesi önerilir. Anzer balı tek başına
tüketilebileceği gibi ılık su, süt gibi içeceklerin içine karıştırılarak da
tüketilebilir.

 

 

Bal siparişlerinizi Migros Sanal Market’ten vermek için hemen tıklayın!