Bayram Sonrası Size İyi Gelecek 5 Hafif Zeytinyağlı Tarif

Sevdiklerimizle belki de çok uzun bir süre sonra birlikte, mutlu, keyifli ve tabii
ki lezzet dolu bir bayram geçirdik. Midelerimiz de yeterince bayram yaptı, şimdi
arınma zamanı. Eğer siz de birkaç gündür ölçüyü biraz kaçırdıysanız ve şimdi
durumu nasıl toparlayacağınızı düşünüyorsanız böyle buyurun. Sıraladığımız
zeytinyağlı tarifler #sizeiyigelecek
İşte; hafif mi hafif, leziz mi leziz 5 zeytinyağlı tarif…

1. Yanına da Cacık: Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlı taze fasulye, yaz ayları geldiğinde sofraları süsleyen en leziz
seçeneklerden biridir. İster suyuna ekmek bana bana keyifle tüketilir ister bol
tereyağlı pilava eşlik ettirilir. Her haliyle zeytinyağlı yemek sevenlerini mest
etmeye yeter. Siz de bu bayram sonrasında hafif yiyeceklere ihtiyaç
duyuyorsanız zeytinyağlı taze fasulyeyi tercih edebilirsiniz. Yanına da bol
sarımsaklı bir cacıkla besleyici bir öğün yaratabilirsiniz. İşte, zeytinyağlı taze
fasulye tarifi:

  •  Uç ve kılçık kısımlarını aldığınız taze fasulyeleri ortadan ikiye kesin.
  •  Mevsimin sulu domateslerini kabuklarını soyduktan sonra küçük küpler
    halinde doğrayın.
  •  Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde kesin.
  •  Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Doğranmış kuru soğanları
    ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
  •  Doğranmış domates, tuz ve toz şekeri ekleyip kısık ateşte kaynamaya
    bırakın.
  •  Taze fasulyeler ve sıcak suyu ekledikten sonra üzerine yağlı kâğıt
    kapattığınız taze fasulyeyi, kapağını açmadan orta ateşte pişirin.
  •  Tabaklara servis edip ılıdıktan sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

2. Bağırsakları Çalıştırır: Zeytinyağlı Bamya

Yaz günlerinde en lezzetli dönemini yaşayan bamyalar, bayram sonrası
sofranızı süsleyecek sebzelerden biridir. Yüksek lif içeriği ve antioksidan etkisi
sayesinde bayram menülerinin getirdiği tahribattan en iyi arınma yardımcısıdır.
Siz de güzel bir bamya yemeği pişirmek için hemen kolları sıvayabilirsiniz. İşte,
zeytinyağlı bamya tarifi:

  •  Bamyaların sap kısımları temizleyin.
  •  Soğanı yemeklik doğrayın.
  •  Domatesleri rendeleyin.
  •  Sarımsağı ayıklayıp ince ince doğrayın.
  •  Tencereye zeytinyağını alıp soğanları ve sarımsakları öldürün, salça ve
    domatesi ekleyin, biraz daha kavurun.
  •  Bamyaları ekleyip üzerine limon suyu ve tuzunu ekleyin.
  •  Üzerine sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişirin.
  •  Tabaklara servis edip ılıdıktan sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Zeytinyağlı Bamya Tarifi

3. Minik Mutluluklar: Zeytinyağlı Bezelye

Bezelye; yaz aylarının en lezzetli, küçükten yetişkine herkes tarafından en
sevilen sebzesidir. Kış ayları için depolanır, vitaminlerinden her daim
yararlanılır. Bayram sonrası için de sindirim sistemini toparlamaya iyi bir
yardımcıdır. Siz de bayram sonrası sofranıza bol patates ve havuçla, nefis ve
bol renkli bir zeytinyağlı bezelye pişirebilirsiniz. İşte, zeytinyağlı bezelye tarifi:

  •  Bezelyeyi yıkayıp süzün. Soğanı yemeklik doğrayın.
  •  Havuçların ve patateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın.
  •  Yemeği pişireceğiniz tencereye zeytinyağını koyun ve kızdırın.
  •  Soğanı ve havuçları tencereye alın, soğanlar pembeleşinceye kadar orta
    ateşte kavurun.
  •  Salçayı tencereye ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
  •  Sırasıyla süzdüğünüz bezelyeyi, sonra da küp küp doğradığınız patatesi
    tencereye ekleyin.
  •  1-2 dakika daha kavurun.
  •  Üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  •  Tuzunu ayarlayın ve orta ateşte tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar (30
    dakika kadar) kısık ateşte pişirin.
  •  Tabaklara servis edip ılıdıktan sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi

4. Toksin Attırır: Kabak Kalye

Bayram sofranızı Osmanlı saray mutfağından bir seçenekle süslemeye ne
dersiniz? Padişahların da pek sevdiği yemeklerden biri olan kabak kalyeyi
sindirim sisteminiz de pek sevebilir. Bol lifli içeriği, vitaminleri ve antioksidan
etkisiyle kabak kalye; bayramda kaçırdığınız tüm ölçüleri affettirmeye yetebilir.
İşte, kabak kalye tarifi:

  •  İlk olarak bir tencerenin içerisine yağı ve ufak ufak doğranmış soğan ve
    sarımsakları ekleyip kavurun.
  •  Daha sonra salçayı ve domatesleri de ekleyip domatesler suyunu
    salmaya başlayınca pirinci, suyu, baharatları ve dışını çatal ile çizip
    doğradığımız kabakları da ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  •  Ocaktan almaya yakın ince ince doğranmış olan dereotlarını ekleyip
    ocaktan alabilirsiniz.
  •  Tabaklara servis edip ılıdıktan sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kabak Kalye Tarifi

5. Yolları Gözlenendir: Zeytinyağlı Enginar

Bahar aylarının habercisi bir lezzet olsa da kimi yörelerde tazesi hâlâ kolaylıkla
bulunabilen enginar, bayram sonrasında da sizi mutlu edebilir. Vitamin, mineral
ve lif zenginliğiyle sağlığınızı desteklerken karaciğerinizi de temizleyerek âdeta
yenilenmenize katkıda bulunabilir. Siz de bayram sonrası sofranızda ona yer
vermek için böyle buyurun. İşte, zeytinyağlı enginar tarifi:

  •  Havuç ve patatesleri küp küp doğrayın ve haşlayın.
  •  Bezelyeleri de en son aynı suda haşlayın.
  •  Enginarları haşlayıp tencereden alın ve başka bir tencereye dizin.
  •  Üzerlerine haşladığınız sebze karışımından ekleyin.
  •  1 su bardağı su ilave ettikten sonra, toz şeker ve zeytinyağını her bir
    enginarın üzerine paylaştırın.
  •  Yaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirin.
  •  Soğuduktan sonra, dereotu ile süsleyerek ikram edebilirsiniz.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

 

Zeytinyağlı tarifleriniz için alışverişinizi Migros Sanal Market üzerinden yapabilirsiniz. Alışverişe başlamak için hemen tıklayın.