Glutensiz Tarifler

Çölyak hastalığınız varsa ya da glutensiz yiyeceklerin sağlıklı dünyasına katılmak istiyorsanız size lezzetli glutensiz tarifler hazırladık!
glutensiz

1. GLUTENSİZ MUZLU EKMEK

Hazırlama süresi: 15 dk.

Toplam gereken zaman: 2 saat 15 dk.

Porsiyon: 12 kişilik

Malzemeler:

2/3 fincan şeker

3 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı (Erimiş)

2 yumurta

3 orta boy soyulmuş ve ezilmiş muz

1/3 fincan badem sütü

2 fincan glutensiz un

¾ çay kaşığı kabartma tozu

½ çay kaşığı glutensiz kabartma tozu

½ çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Ekmek tavasının içini yağlayın. Büyük bir kasede şeker ve Hindistan cevizi yağını mikserle karıştırın. Yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kasede muzları ve badem sütünü karıştırın. Geri kalan malzemeleri ekledikten sonra hepsini iyice karışana kadar karıştırmaya devam edin. Ekmek tavanıza koyup 50-60 dk pişirin. Pişen ekmeğinize kürdan batırıp çıkarttığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Ekmeğinizi çıkarttıktan sonra dilimlemek için 1-2 saat bekleyin. İyice soğuduktan sonra tüketebilirsiniz.

2. GLUTENSİZ ÇITIR ÇİKOLATALI FISTIK EZMELİ BARLAR

Hazırlama süresi: 15dk

Toplam gereken zaman: 45dk

Porsiyon: 24 adet.

glutensiz-tarifler

Malzemeler:

1/3 fincan bal

¼ fincan kalıp esmer şeker

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

½ fincan fıstık ezmesi

5 fincan fırınlanmış pirinç gevreği

½  süt ürünleri içermeyen damla çikolata

1 yemek kaşığı fıstık ezmesi

Yapılışı:

Kare kalıbı yağlayın. Tencerede bal, Hindistan cevizi yağı ve şekeri karıştırarak pişirin. Ateşi kapatın ve fıstık ezmesiyle karıştırın. Ardından pirinç gevreğini ekleyerek karıştırın. Kalıbın içine alın ve bastırıp düzleştirin. Mikrodalgada çikolataları ve 1 yemek kaşığı fıstık ezmesini 1dk. boyunca eritin. Kalıbın üzerine en son bu karışımı dökün ve 30 dk boyunca dolapta bekleyin. Soğuduktan sonra istediğiniz boyutta bölerek servis edebilirsiniz.