Hafif Bir Ramazan Sofrası Arayanlara: Çorba Yanına Yakışan 5 Tarif

Ramazan boyunca beslenme düzeni tamamen değişir. Bu değişim, vücudu şaşırtır ve
sindirim sürecinin olumsuz etkilenmesine neden olabilir. Bu yüzden iftar ve sahur
sofralarında sindirimi zorlayacak ağır gıdalara yönelmemek önemlidir. Bir kâse çorba ve bir
tabak ana yemek, sağlıklı bir Ramazan sofrası için yeterlidir. Siz de böyle düşünüyorsanız
yazımızın içeriğine buyurun. İftar ya da sahur sofrası için pişireceğiniz çorbayı belirlemiş
ancak çorba yanına ne pişireceğinize karar verememişseniz işte, size fikir olup çorbanızın
yanına çok yakışacak 5 doyurucu tarif…

1. Kokusuyla Kışkırtır: Kuşbaşılı Karnıyarık

Listemize hem vitamin hem de proteinin bir arada olduğu leziz bir tarifle başlıyoruz.
Mevsimin en taze patlıcanları, etin en yumuşacık haliyle siz de unutulmayacak bir yemek
hazırlayabilirsiniz. İşte hem doyurucu hem de sağlıklı kuşbaşılı karnıyarık tarifi:

● 6 adet patlıcanı alacalı soyun. Sıvı yağda kızartın ve kâğıt havluya koyun.

● Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvıyağ ısıtıp 250 gram kuşbaşı eti ilave edin.

● Sırasıyla üzerine ince doğranmış 1 adet kuru soğan, küçük doğranmış 3 adet
domates, 2 adet yeşil biber, 5 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı salça, bir tutam
karabiber, bir tutam nane, bir tutam tuz, bir tutam kırmızı pul biberi ekleyerek
soteleyin.

● Patlıcanların içini açın, harçtan doldurun; harcın artan sulu kısmı ile birlikte biraz
suyundan da fırın tepsisine dökün.

● Ardından 10 dakika kadar fırında pişirip tabaklara paylaştırarak çorbadan sonra
servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kuşbaşılı Karnıyarık Tarifi

2. En Çok Ramazan’a Layıktır: Hurmalı Armutlu Tavuk Sote

Ramazan sofralarının incisi olan hurma, bu kez bambaşka bir haliyle tabaklarınızdaki yerini
alacak. Özellikle farklı lezzetler denemeyi sevenlere iyi gelecek bu tarifimiz, damakları
şaşırtmaya ve bol lezzetten çatlatmaya çoktan hazır. Eğer siz de hazırsanız işte, hurmalı
armutlu tavuk sote tarifi:

● 1 adet kuru soğanı piyazlık doğrayın.

● 2 adet kapya biberi ve 2 adet çarliston biberi uzunlamasına doğrayın.
● 4 adet armutu dörde bölün.

● 2 adet tavuk göğsünü küp küp doğrayın.

● Soğanı zeytinyağında 1-2 dakika kavurun, ardından biberleri ekleyin.

● Daha sonra tavukları ekleyin ve sotelemeye devam edin.

● Ardından yarım çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı zerdeçal, yarım çay kaşığı kuru kekik
ekleyip karıştırın.

● Armutları ve çekirdekleri çıkarılmış yarım kâse hurmayı ayrı bir tavada soteleyin ve
1 çay kaşığı tarçın ekleyin.

● Daha sonra tavuklar pişince armut ve hurmayla karıştırın. Son olarak tabaklara
paylaştırarak çorbadan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Hurmalı Armutlu Tavuk Sote Tarifi

3. Yöresel Yolculuğa Hazır Olun: Çentik Kebabı

Sıradaki Ramazan sofranızda şöyle Hakkâri mutfağına doğru uzanmaya ne dersiniz? Bolca
kıyma, patates ve yoğurtla karşı konulamaz bir sonuç çıkaran çökertme kebabına
bayılacaksınız. İşte, çorbadan sonra çok iyi gidecek çentik kebabı tarifi:

● İlk olarak 2 adet patlıcanı ve 6 adet yeşil biberi fırın tepsisine ekleyip önceden
ısıtılmış 200 derecelik fırında közleyin.

● Közlenen sebzelerin kabuklarını soyup doğrayın.

● Daha sonra 400 gram kıymayı az bir miktar sıvı yağ eklediğiniz tavada kavurun.

● Kıyma suyunu salıp çekince içerisine 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı tuz, yarım
çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kekik ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

● 3 adet patatesin kabuklarını soyup çok ince ince, uzun uzun doğrayın. Ardından
kızgın yağda kızartın.

● Tabağın tabanına patlıcanlı harcı, üzerine patatesleri ve kıymalı harcı ekleyin. Son
olarak sarımsaklı yoğurt gezdirip kıyılmış maydanoz serpin. Tabaklara paylaştırarak
çorbadan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Çentik Kebabı Tarifi

4. Hem Hafif Hem Leziz: Fırın Levrek

Sırada bağışıklık sisteminizi güçlendirecek, sindirim sisteminizi iyileştirecek bir tarifimiz var.
Nefis fırın levrek iftar sofranıza çok yakışacak, çorbadan sonra çok iyi gidecek. İşte,
midenizi hiç yormadan doyuracak fırın levrek tarifi:

● İlk olarak 2 adet patates, 2 adet havucu küp küp doğrayın. 10 adet çeri domatesi, 10
adet arpacık soğanı ikiye bölünüp yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine alın.

● Sebzelerin üzerlerine 3-4 adet defne yaprağı, 2 yemek kaşığı kapari, yarım tatlı
kaşığı tuz, yarım tatlı kaşığı karabiber, yarın fincan zeytinyağı ve ince doğranmış ¼
bağ maydanoz ekleyerek karıştırın.

● Daha sonra 400-600 gr. arası temizlenmiş 2 adet levreği üzerlerine çentik atarak
tepsideki sebzelerin üzerine yatırıp tuz, karabiber ve zeytinyağı ilavesi yapıp
balıkların her bir tarafına yaydırın.

● Balıkların iç kısmına limon dilimi, defne yaprağı ve maydanoz sapı yerleştirip
önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 25 dakika boyunca pişirip tabaklara
paylaştırarak çorbadan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Fırın Levrek Tarifi

5. Vitamin ve Mineral Zengini: Karabuğday Salatası

“Bu iftar da böyle olsun, salataya doyulsun.” diyenler yaklaşın! Size sağlık deposu bir
önerimiz var. Son zamanlarda adını sıkça duyar olduğumuz karabuğdayı Ramazan
sofranızda ilk kez tatmak, iyi bir fikir olabilir. İşte, çorbanızı tamamlayacak lezzeti ve
hafifliğiyle karabuğday salatası tarifi:

● 1 su bardağı karabuğdayı haşlayıp az miktar soğuk suda yıkayıp soğumaya bırakın.

● Ardından bir karıştırma kabını içerisine alın. Üzerine doğranmış 2 dal taze soğan, 4
dal dereotu, 10 dal maydanoz, 1 adet kırmızı biber ekleyin.

● Daha sonra lezzetlendirmek için yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı tuz, 1
yemek kaşığı nar ekşisi, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay bardağı kırık ceviz, 2 yemek
kaşığı yeşil zeytini ekleyip güzelce harmanlayın.

● Daha sonra tabaklara paylaştırarak çorbadan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet
olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Karabuğday Salatası Tarifi

 

Migros Ev Lezzetleri İrmik Helvası ile iftar sonrası pratik bir şekilde lezzetli bir tatlı tüketebilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

Alternatif bir tatlı olarak Migros Ev Lezzetleri Limonlu Cheescake sipariş edebilirsiniz. Sipariş vermek için hemen tıklayın.