Havuç Kürü Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir?

Havuç, hemen hemen her toprakta yetişebilen pek çok yemeğin ve salatanın içerisinde kullanılan oldukça faydalı bir sebzedir. Günümüzde pek çok bitki kür olarak yapılmakta ve insan sağlığı için tavsiye edilmektedir. Havuç da bu sebzelerden biridir.

havuc
Havuç Kürü Nasıl Yapılır?
Bu kürün yapılışı oldukça kolaydır. Dikkat etmeniz gereken şey havucun taze ve organik olmasıdır.
Üç tane havucu meyve sıkacağı ile sıkın. Sıktığınız havuçların suyunu günde 2 defa yemeklerden iki saat önce için. Yaklaşık 1-2 ay boyunca bu kürü düzenli olarak kullanın.
Havuçları birkaç gün önceden sıkıp dolapta bekletmeden, sıktığınız anda içmeniz gerekmektedir.
Havuç Kürünün Faydaları
  • Göz için tam bir şifa kaynağıdır. Görme gücünüzü arttırır.
  • Akciğer ve cilt kanserine karşı koruyucudur.
  • Kalp krizi riskinizi azaltır.
  • Havucun antibakteriyel özelliği bulunmaktadır. Bu yüzden yaralanmalar, böcek ısırması gibi ve benzeri şeyler de tedavi edici özelliğe sahiptir.
  • Hamile kadınlar ve küçük yastaki çocuklar için oldukça faydalıdır.
  • Yapısında A ve E vitamini vardır, anne karnındaki bebeğin gelişimine katkı sağlar..
  • İltihaplanmaları önler.
  • Kolesterol seviyenizin normale inmesini sağlar.
  • Kansere yol açacak birçok zararlı şeyin vücudunuzdan atılmasını sağlar.
  • Yaşlanmayı geciktirir.