Maş Fasulyesi Nedir, Faydaları Nelerdir?

”Cin börülcesi” ismiyle de bilinen maş fasulyesi hem tatlı hem de tuzlu tariflere
yakışan, lezzetiyle bolca tercih edilesi bir lezzettir. Maş fasulyesini daha
yakından tanımak isterseniz yazımızın devamında aklınıza takılan sorulara
cevap bulabilirsiniz. İşte, maş fasulyesi hakkında merak edilenler…

1. Maş Fasulyesi Nedir?

Maş fasulyesi; ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlasa da aslsında
sofralarımızın vazgeçilmezi olan baklagiller arasında yer alan bir seçenektir.
Dünyada Çin, ülkemizde ise Gaziantep’te yetiştirilir. Lif ve mineraller
bakımından zengindir. Formu bezelyeye ya da mercimeğe benzetilse de o
tamamen kendine özgü bir gıdadır.

2. Sindirim Sistemini Yormaz

Maş fasulyesi birçok baklagile göre gaz yapmayan bir özelliğe sahiptir.
Böylelikle sindirim sistemini yormaz ve tüketim sonrasında rahatsız
hissetmeye neden olmaz. Siz de baklagil tükettikten sonra gaz problemi
yaşamak istemiyorsanız maş fasulyesini öğünlerinize gönül rahatlığıyla dahil
edebilirsiniz.

3. Protein Bakımından Zengindir

Maş fasulyesi, protein bakımından en zengin baklagiller arasındadır. Bu
yönüyle özellikle vegan ve vejetaryen beslenenler için önemli bir kaynaktır.
Öğünlerinizde maş fasulyesine yer vererek daha doyurucu ve sağlıklı sonuçlar
elde edebilirsiniz.

4. Kolesterol Düşürmeye Yardımcı Olur

Genetik sebepler, yanlış besinler gibi birçok neden kötü kolesterolün
yükselmesine neden olur. Kalp ve damar sağlığını olumsuz etkileyen yüksek
kolesterolün bir an önce kontrol altına alınması önemlidir. Bunun için de maş
fasulyesi, size yardımcı olabilecek en iyi seçeneklerdendir. Kolesterol
seviyesini dengeleyerek kalp ve damar sağlığını iyileştirir.

5. Kilo Verme Sürecini Destekler

Diyet sürecinde bir türlü doymadığınızı düşünüyorsanız kalorisi düşük, lif oranı
yüksek gıda tercihleri yapmanız gerekir. Maş fasulyesi, içerdiği protein ve lif
oranıyla diyet sürecinizin kolaylaşmasına yardımcı olur. Az miktarda tüketip tok
kalmanızı sağlayarak kilo vermenizi destekler.

Maş Fasulyesi Nasıl Tüketilir?

Maş fasulyesiyle yeni tanışanların aklında oluşan ilk sorulardan biri de maş
fasulyesinin nasıl tüketilebileceğidir. Bir gece boyunca suda beklettikten ya da
haşladıktan sonra maş fasulyesini çorba, salata, humus, köfte, pilav , mantı ,
güveç gibi yemekler hazırlanabilir.

Bu kadar faydadan sonra sıcacık bir maş fasulyesi çorbası iyi gider. Maş
fasulyesi çorbası tarifinin detayları için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Maş Fasulyesi Çorbası Tarifi

Mevsimin en taze meyve ve sebzelerini Migros Sanal Market’ten sipariş etmek için hemen tıklayın.