Masala Çayı Hakkında 5 Bilgi

Derin sohbetlerde, güne verdiğimiz molalarda, dost toplantılarında daima bir
fincan sıcak çay içmeyi seven bir milletiz. Yanında güzel ikramlıklarla
günümüzü de sohbetimizi de güzelleştiririz. Siz de çay içmeyi çok seviyor ve
klasiklerden uzak yeni çay tarifleri denemekten hoşlanıyorsanız masala çayı,
listenize eklemeniz gereken seçeneklerden biri olabilir.
Masala çayı nedir, masala çayı nasıl yapılır gibi birçok sorunun cevabını ve
masala çayı hakkında detaylı bilgiyi yazımızın devamında bulabilirsiniz. İşte,
detaylar…

1. Masala Çayı Nedir?

Ana vatanı Hindistan’ın alt kıtası olan masala çayı, bildiğimiz siyah çayın farklı
bitki ve baharatlarla harmanlanıp aromatik bir lezzet sunduğu seçenektir.
Masala, kelime olarak da Hint dilinde “karışık baharat” anlamına gelir. Kısa
zamanda popüler hale gelerek dünya çapında yayılmış ve birçok kafe ve çay
evinde bulunabilen bir seçenekler arasında yer almıştır.


2. Masala Çayı Nelerden Yapılır?

Masala çayı yapımında kullanılan malzemeleri süt, siyah çay ve yoğun aromalı
baharatlardır. Süt kullanılmasıyla İngiliz çaylarına benzerken farklı baharatları
sayesinde aslında tamamen farklı bir lezzet deneyimi sunar. Baharat seçimi,
baharatların miktarı ve eklenen diğer tüm malzemeler, kişinin damak zevkine
göre değiştirilebilir.


3. Ölçülü Tüketilmelidir

Masala çayı, birçok baharatın karıştırılmasıyla hazırlandığı için yoğun bir
aromatik lezzete sahiptir. Dolayısıyla dikkatli tüketilmesi önerilmektedir. Aksi
takdirde alerjik reaksiyon ya da mide rahatsızlıklarına neden olabilir. Bu
nedenle masala çayını tüketecek olanların uzman görüşü almaları ve günlük
kullanım miktarını abartmamaları önerilmektedir.


4. Masala Çayının Faydaları Nelerdir?

Masala çayı, sağlık için faydalı birçok baharatla hazırlandığından ölçülü
tüketildiğinde bazı rahatsızlıklara iyi gelebilmektedir. Siz de düzenli olarak
masala çayı içerek boğaz ağrısı, grip ve soğuk algınlıkları, adet dönemi
huzursuzlukları, düzensiz kan şekeri, halsizlik, baş ağrısı, sindirim
rahatsızlıkları gibi birçok şikâyetin iyileşmesine katkıda bulunabilirsiniz.


5. Masala Çayı Nasıl Hazırlanır?

Özellikle kış aylarında enerji vererek kendinizi çok iyi hissettirmeye yardımcı
olacak masala çayı yapılışını denemek isterseniz işte, tüm detaylarıyla masala
çayı tarifi:
– 2 adet kabuk tarçın, 3-4 adet kakule, 4-5 adet karanfili havanda döverek
ya da rondodan geçirerek toz haline getirin.
– Diğer taraftan bir demliğin içerisine 2 su bardağı suyu koyarak iyice
kaynatın.
– Kaynayan suyun içerisine toz haline getirdiğiniz baharatları, 2-3 adet
karabiber tanelerini, yarım çay kaşığı zencefil tozunu, 2-3 adet anason ve
2 yemek kaşığı siyah çayı ekleyin. Bir dört beş dakika daha kaynattıktan
sonra içerisine 2 bardak sütü yavaş yavaş ilave edin.
– Lezzetlendirmek için isteğe bağlı bal ya da şekeri de ekleyerek iyice
karıştırın ve kısık ateşte demlenmeye bırakın.
– Ardından altını kapatarak bir beş on dakika dinlendirip servis edin.