Pancar Cipsi Nasıl Yapılır?

Keyifli bir mola vermişken, güzel bir film izlerken büyük bir çoğunluğumuz
atıştırmalık lezzetler arar. Bu yolda akla gelen ilk seçenek de genellikle cips
olur. Yoğun miktarda yağ içeren cipsler, formunuzu ve sağlığınızı tehlikeye
sürükleyebilir; ancak bazı cipsler vardır ki diğerlerine nazaran çok daha
sağlıklıdır. Pancar cipsi de o seçeneklerden biri. Tek başına ya da salatalara
ekleyip tüketebileceğiniz bir lezzet olan pancar cipsi sağlığınızı da damak
zevkinizi de düşünür.

İşte; fırında pişmesiyle hafiflik vadeden, içinizdeki cips aşkına çok iyi gelecek
pancar cipsi tarifi

  •  1 adet pancarı soyup güzelce yıkayın.
  •  Daha sonra cips rendesiyle ya da keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin.
  •  Dilimlenen pancarları iyice kurulayıp bir kap içerisine alın. Bir miktar
    zeytinyağı, tuz, dilerseniz rendelenmiş sarımsak ve sevdiğiniz baharlarla
    lezzetlendirin.
  •  Ardından yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin ve 190 derecelik fırına
    verin.
  •  İyice kuruyup kızarana kadar pişmeye bırakın.
  •  Pişen pancar cipsini servis tabağına alın. Dilediğiniz soslarla servis edin.

    Farklı bir dip sos tarifi için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

    https://migrostv.migros.com.tr/neler-oluyor/yemek/saglikli-6-nefis-dip-sos-
    tarifi/

 

Eğer evde yapmak yerine çok daha pratik bir şekilde sahip olmak istiyorsanız Knorr Veggie’s Pancar Kıtırı tam size göre! Satın almak için hemen tıklayın.