Pratik Pancar Çorbası Nasıl Yapılır?

Pancar, bereketli topraklarımızın bize sunduğu en şifalı gıdalardan biridir.
Güzel rengiyle gözlere, tatlı lezzetiyle damaklara hitap eder. Aynı zamanda
yoğun miktarda içerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini de
destekleyen bir mucizedir. Posası, turşusu, suyu, cipsi; her haliyle insan
sağlığına birçok olumlu katkıda bulunur. Düzenli olarak pancar tüketimi ile
toksinlerden arınabilir, sindiriminizi düzenleyebilir, kolesterolünüzü düşürebilir,
hafızanızı destekleyebilir, meme ve prostat gibi kanser çeşitlerinden
korunabilirsiniz.
Böylesine faydalı ve lezzetli, uzmanlar tarafından bolca tüketilmesi önerilen
pancarı sofralarımızda eksik etmek olmaz; dedik ve mevsimin en taze
pancarlarından güzel bir çorba hazırlayalım istedik.
Siz de sofranıza renk, vücudunuza sağlık katmak için pancar çorbası tarifimizi
mutlaka deneyin deriz. İşte; size iyi gelecek, sıcacık pancar çorbası yapılışının
tüm detayları:
– 2 adet orta boy kırmızı pancar, 1 adet iri havuç, 1 adet orta boy kuru
soğan ve 1 adet orta boy patatesi soyup güzelce yıkayın. Daha sonra tüm
sebzeleri blender’den geçireceğiniz için istediğiniz büyüklükte doğrayın.
– Orta büyüklükte bir tencere içerisine yarım çay bardağı zeytinyağını
ekleyip kızdırın.
– Kızdırdığınız yağa doğradığınız tüm sebzeleri ekleyip 2-3 dakika sürekli
karıştırarak kavurun.
– Sebzeler kendini bırakıp kokuları yükselmeye başlayınca 1,5 litre suyu
ekleyin.
– Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte sebzeleri pişmeye bırakın.
– Pancarlar ve havuçlar iyice yumuşadığında bir tutam tuz ekleyin ve
ocaktan alarak blenderden geçirin.
– Sebzeler iyice ezilip pürüzsüz bir kıvam kazanınca tencereyi tekrar ocağa
alın ve 10 dakika daha kısık ateşte kaynatın.
– Kâselere paylaştırıp üzerine kıyılmış taze tane yaprağı serperek sıcak
servis yapın.