Rezene Kullanarak Yapabileceğiniz 5 Tarif

Rezene; çok eski zamanlardan bu yana alternatif tıp dünyasında da sıkça
yararlanılan, çok faydalı bir bitkidir. Sodyum, kalsiyum, potasyum, magnezyum
gibi birçok mineral ve A ve C vitaminleri bakımından zengindir. Çay, yağ,
ekstre, sabun, krem ve şurup gibi birçok ürünün yapımında kullanılmasının
yanı sıra yemeklere de harika bir lezzet katar.
Siz de rezeneli tarifler arıyor, rezene faydalarından yararlanmak istiyorsanız
listemizi hemen inceleyebilirsiniz.
İşte, sofranıza hem lezzet hem de sağlık katacak rezeneli 5 nefis tarif…

1. Yumurtalı Taze Rezene

Yumurtanın en güzel halidir omlet. Sebze çeşitleriyle de sucuk dilimleriyle de
çok yakışabildiği için her zevke cevap verir. Siz de omletin her halini
sevenlerdenseniz onu bu kez mis gibi taze rezeneyle deneyin, deriz. Mozzarella
peynirinin lezzetini de ekleyin ve kendinize sağlığı bol, doyurucu bir öğün
yaratın. Yumurtalı taze rezene tarifi için böyle buyurun:

– 5 adet taze rezeneyi ve saplarını ince ince kıyın.

– Daha çabuk pişmeleri için, ardından tavada rezeneler yumuşayıncaya
kadar kavurun.

– 3 adet yumurtayı bir kâseye kırıp çırpın. Bir tutam tuz, bir tutam karabiber
ekleyip tatlandırın. Dilerseniz başka baharatlar da ekleyebilirsiniz.

– İçine rendelenmiş 120 gr mozarella peynirini ekleyin ve tavaya dökün,
üzerine kapak kapatıp kısık ateşte pişirin.

– Dilimleyip soğutmadan servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Yumurtalı Rezene Tarifi

2. Rezene Turşusu

Ev yapımı turşu, bağırsak sağlığı için en faydalı seçeneklerden biridir. Özellikle
kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan korunmaya
yardımcı olur. Biz de bu değerli bilgiye kayıtsız kalamadık ve taze rezenelerden
nefis bir turşu kurduk. Sofranızın tam ortasındaki yerini garantileyecek rezene
turşusu tarifi için buyurun detaylara:

– 3 adet taze rezeneyi ince ince dilimleyin, kapaklı bir kavanozun içerisine
yerleştirin.

– 1 adet portakalın kabuklarını soyup zarlarını temizleyin, dilimleyip
kavanoza ekleyin.

– Diğer taraftan üç su bardağı suyu, 500 ml elma sirkesi, 50 gram deniz
tuzu ve 20 gram şeker ile kaynatın.

– Kaynattığınız suyu kavanoza ekleyin. Son olarak 10 gram rezene tohumu
ve 50 gram tane karabiberi ekleyip ağzını sıkıca kapayın.

– Oda sıcaklığında 5-6 gün bekletin.

– Yemeklerinizin yanında servis edebilirsiniz.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Rezene Turşusu Tarifi

 

3. Portakallı Rezene Salatası

Sıradaki öğünü hafif ve bol vitaminli geçirmek isteyenler için sıradaki tarifimiz
bir şahane! Sadece 15 dakikada hazırlayıp istediğiniz zaman keyifle
tüketebileceğiniz portakallı rezene salatasıyla siz de şifa bulacaksınız.
Portakallı rezene salatası nasıl yapılır, diyorsanız detaylar burada:

– 2 adet portakalı dilimler halinde doğrayın.

– 2 adet taze rezeneyi, 60 gram kırmızı soğanı ince dilimler halinde kesin. 100
gram dilim yeşil zeytini ve bir tutam tuzu ekleyip zeytinyağıyla birlikte
harmanlayın.

– Üzerine portakal dilimlerini ekleyip servis edin.

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Portakallı Rezene Salatası Tarifi


4. Rezeneli Fırın Levrek

Fırında pişen yemeklerin evi nasıl güzel bir kokuyla sarmaladığını bilirsiniz.
Sıradaki tarifimizde o büyüleyici kokunun başrolü rezeneye ait olacak. En güzel
levrekleri tam mevsiminde alıp güzel bir levrek tarifi arayışına girdiyseniz rezeneli
fırın levrek tarifimiz sizin için geliyor. Buyurun, detaylara:

– 5 dal taze soğanları ince ince kıyıp geniş bir kaba koyun.

– 2 adet taze rezeneyi, yarım demet dereotu ve yarım demet maydanozu
ince ince kıyıp ekleyin.

– 1 adet levreği kurulayıp yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine alın.

– Hazırladığınız harcı balığın karnına doldurun.

– 30 gram küp küp kesilmiş tereyağını küçük parçalar halinde balığa ilave
edin.

– Araya 3 adet defne yaprağını koyun.

– 5 adet küçük boy taze patatesin kabuklarını soymadan yıkayıp
kuruladıktan sonra elma dilimi şeklinde doğrayın.

– Geniş bir kaba alıp üzerine 30 ml zeytinyağı, 5 gram paprika, 10 gram
rezene tohumu, bir tutam karabiber ve bir tutam tuz serpip harmanlayın.

– Patatesleri tepsiye, balığın etrafına yerleştirin.

– Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip servis edin.
Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Rezeneli Fırın Levrek Tarifi

 

5. Rezene Çayı

Bu kadar nefis tariflerden sonra listemizi sindirim rahatlatan, mide dostu bir
çay tarifiyle sonlandıralım istedik. Rezene çayını yemeklerden sonra tüketebilir;
şişkinlik, hazımsızlık gibi rahatsızlıklarınızı hafifletebilirsiniz. Peki, rezene çayı
nasıl yapılır? İşte, cevabı:

– 1 yemek kaşığı kurutulmuş rezene tohumunu 1 su bardağı sıcak suya
ekleyin.

– 5 dakika kadar demlenmeye bırakın ve servis edin.

Rezene çayının faydalarını öğrenmek ve tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı
ziyaret edebilirsiniz:

Rezene Çayı Tarifi

 

Rezene siparişinizi Migros Sanal Market’ten oluşturmak için hemen tıklayın!