MBLOG | MigrosTV Blog Sayfası

Armudun 6 Faydası

mblog_image

Armut denince akla gelen ilk cümledir; “Armutun iyisini ayılar yer.” Birazdan sıralayacağımız faydalar ile ayıların ne kadar haklı bir davranışta bulunduğunu görebilir, siz de bu durumu kendi hayatınız için örnek alabilirsiniz, bizden söylemesi.

DEVAMINI OKU

Diş Tartarlarından Kurtulmanın 6 Yolu

mblog_image

Diş taşı olarak da bilinen tartarlar, tükettiğimiz gıdaların zaman içerisinde dişler üzerinde birikip tükürük içerisindeki kalsiyumun çökelmesiyle birlikte sertleşmesidir. Yoğun bakteri içerir ve fırçalamayla çıkmaz. Herhangi bir önlem alınmadığında çeşitli diş ve diş eti hastalıklarına neden olur ve sonunda dişin kaybedilmesine kadar gidebilir. Peki bu tehlikeli tartarlara karşı ne gibi önlemler alabilir ya da onları nasıl yok edebiliriz? İşte detaylar…

DEVAMINI OKU

İstavrit Balığının 7 Faydası

mblog_image

İstavrit, küçük boyutlu balıklar arasında en çok sevilen seçenekler arasında yer alır. Hele ki denizden yeni çıkmışsa çıtır çıtır, nefis bir lezzet sizi bekliyor demektir. Güzelce kızarttığınız istavritlere bir de mevsimin en güzel yeşillikleri eşlik ederse en faydalı, en lezzetli öğün sizin olmuştur. Peki nedir bu faydalar? İşte istavrit yiyerek vücudunuza armağan ettiğiniz 7 fayda…

DEVAMINI OKU

Kötü Kolesterolü Düşüren 7 Yiyecek

mblog_image

Kolesterol, kanda birikerek damar tıkanıklığına ve kalp hastalıklarına neden olan bir yağ türüdür. Kötü kolesterol; beslenmeye dikkat edilmediğinde, genetik yatkınlık da varsa çok kolay bir şekilde yükseliş gösterip sağlığı önemli ölçüde tehdit eder. Peki yükselen kolesterol için hangi besinler tüketilmelidir? İşte detaylar… 1. Zeytin Genel olarak kahvaltılarda tercih edilen zeytin çeşitleri, düzenli olarak tüketildiğinde kötü […]

DEVAMINI OKU

Çörek Otu Yağının Faydaları Nelerdir?

mblog_image

Çörek otu; Eski Mısır’a kadar alternatif tıpta yer aldığı bilinen seçeneklerden biridir. Diyabet, öksürük, tansiyon; hatta kanser gibi birçok rahatsızlığa olumlu katkıları bulunur.
Birçoğumuz çörek otu tohumlarını hamur işi yiyeceklerin üzerine serperek bir lezzetlendirici baharat olarak kullanırız; ancak burada bir faydalı kahraman daha var! Evet, çörek otu yağından bahsediyoruz. Bu yazımızda çörek otu yağının insan sağlığına olumlu katkılarından bahsedeceğiz. Gelin, detaylara birlikte bakalım…

DEVAMINI OKU

Daha Sık Su İçme Alışkanlığı Kazanabilmek İçin 6 Yöntem

mblog_image

Su içmenin sağlığımız için ve bedenimizin hayati fonksiyonlarını devam ettirebilmesi için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle susama hissi olmasa dahi günde en az 2 litre su içmeyi ihmal etmemeliyiz.

DEVAMINI OKU

7 Maddede Mucize Meyve Muşmula

mblog_image

Halk arasında “döngel” ismiyle de bilinen muşmula, yaz sonuna doğru çıkıp mevsim geçişlerinde bizi hastalıklardan korumak için hızır gibi yetişen bir meyvedir. Hafif mayhoş, şekeri az lezzeti ile birçok insan tarafından kolay kolay kabul görmese de içeriği ile epey faydalıdır. Gelin muşmulanın faydalarına birlikte bakalım ve onu daha çok sevmeye çalışalım! 1. Zayıflamaya Yardımcıdır Muşmula, […]

DEVAMINI OKU

Ceviz Kabuğu Suyunun Faydaları

mblog_image

Cevizin birçok derde deva olan besinlerden biri olduğunu sürekli vurgularız. Özellikle hafıza için önemli bir besin olan ceviz, ara öğünlerin besleyici ve sağlıklı bir seçeneğidir. Peki ya ceviz kabuğu? Birçok besinde olduğu gibi cevizin de sadece içini tüketip kabuklarını çöpe doğru yola çıkarırız; ancak cevizin kabuklarında da sonsuz faydalar mevcut. Ceviz kabuğu ile demlenen su, nelere çare olabilir gelin birlikte bakalım…

DEVAMINI OKU

Kuşburnunun 6 Önemli Faydası

mblog_image

“Gül” ve “gül elması” olarak da bilinen kuşburnu; daha çok Avrupa, Afrika, ülkemizde ise neredeyse her bölgede yetişen, C vitamini açısından epey zengin olan bir yabangülü meyvesidir. İnsan sağlığı için birçok faydası bulunur. Bu faydalardan kuşburnu meyvesini taze olarak, çay, marmelat ya da reçel olarak tüketerek yararlanabilir, kendinize sağlık katabilirsiniz. Peki nedir kuşburnu meyvesinin faydaları, […]

DEVAMINI OKU