Sirken Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?

Her geçen gün doğala yönelme, aslında özümüze dönme çabası içerisindeyiz.
Bu yönde ilerlediğimiz yolda daima bitkisel yeni seçeneklerle tanışmaya
çalışıyor, listemize ekliyoruz. Halk arasında “yabani ıspanak” olarak tanımlanan
sirken otu da günlük hayatımızda faydalanmamız gereken seçeneklerden biri.
Yazımızın devamında sirken otunu daha yakından tanıyacak, faydalarıyla
güzellik kazanmaya yakınlaşacağız.
İşte, sirken otu hakkında bilmeniz gerekenler…

1. Sirken Otu Nedir?

Sirken otu; ılıman iklime sahip olan bölgelerde kendi kendine yetişen, birçok
vitamin ve mineral yönünden zengin bir seçenektir. Koyu yeşil ve damarlı
yapraklara sahiptir. Ülkemizde Akdeniz ve Ege bölgesinde yetişir. Pek
bilinmeyen bitkiler arasında yer alsa da özellikle sağlık alanında değerli bitkiler
kategorisinde yer alır.

 

2. Sirken Otunun Faydaları Nelerdir?

Sirken otu; ıspanakla benzerlik gösterse de A, B, C vitaminleri, lif, protein,
kalsiyum, potasyum, demir gibi birçok mineral açısından daha bir besin
içeriğine sahiptir. Bu yönünden dolayı sağlığa birçok faydası mevcuttur.

İşte, sirken otunun bazı faydaları:

– Anne sütünün miktarının ve kalitesinin artmasına yardımcı olur.

– Lifli yapısı sayesinde sindirim sürecini kolaylaştırır.

– İdrar söktürücü özelliği sayesinde böbrek sağlığını korur.

– Kirli kanın temizlenmesine yardımcı olarak iltihap kaynaklı problemleri en
aza indirir.

– Düzenli tüketildiğinde bağırsaklardaki kötü parazitlerin temizlenmesine
katkıda bulunur.

– Şiddetli diş ağrılarının ve romatizma ağrılarının hafiflemesine yardımcı
olur.

– Güneşin zararlı ışınlarından kaynaklanan leke gibi cilt sorunlarının
iyileşmesini sağlar.

3. Sirken Otu Nasıl Kullanılır?

Sirken otunun faydalarından yararlanmak için ona birçok tarifte yer
verebilirsiniz; ancak ıspanak gibi yetiştiği için kullanmadan önce bolca
yıkamayı unutmamalısınız.

İşte hem lezzetli hem de şifa dolu sirken otunun bazı kullanım şekilleri:

– Soğan, baharat gibi malzemelerle karıştırıp börek ya da gözleme içi
olarak tercih edebilirsiniz.

– Az bir miktar yağda kavurup yoğurtla tüketebilirsiniz.

– Buharda pişirdikten sonra salata yapabilirsiniz.

– Kaynamış su içerisine atıp 5 dakika beklettikten sonra çay olarak
içebilirsiniz.

– Haşlayıp mutfak robotundan geçirdikten sonra baharatlarla
lezzetlendirerek et yemeklerinin yanında püre olarak tüketebilirsiniz.

– Püre haline getirip cilt maskesi olarak uygulayabilir, cilt sorunlarından
kurtulabilirsiniz.

 

Sirken otunu rahatça tüketebilmek için harika önerilerimiz var!

İçi sirken otlu dışı harika ve taze Ekin el yapımı yufkadan börekler yapmak için hemen buraya tıklayarak ürünü satın alabilirsiniz.