Tariflerde Kullanabileceğiniz 6 Doğal Renklendirici

Kimyasaldan uzak durmak ama renge de boyamak istiyorsanız böyle buyurun. Size doğal
mı doğal, tariflerinize renk katacak öneriler getirdik. Buyurun, detaylara birlikte bakalım…

1. Havuç

Salataların vazgeçilmezi havuç bu kez tariflerinize renk katmaya geliyor. Tatlı tariflerinizde
havuç suyuna yer vererek canlı bir turuncu rengi elde edebilir, aynı zamanda lezzete
vitamin katabilirsiniz.

2. Zerdeçal

Sunduğu şifa ile âdeta bir kansersavar olarak bilinen zerdeçal, tariflere sarı renk vermek
için en etkili seçeneklerden biridir. Siz de dilediğiniz tarife az bir miktarda zerdeçal
ekleyebilir, etkileyici bir sarı renk yakalayabilirsiniz.

3. Ispanak

Yeşil yapraklı sebzeler ailesinden olan, demir zengini ıspanak; tariflerinizi renklendirmek
için de sizi bekliyor. Ispanağın su ya da püre halini tariflerde kullanarak güzel bir yeşil renge
ulaşabilirsiniz.

4. Pancar

Tariflerde doğal bir renk elde etmek için kullanacağınız malzemenin nötr bir lezzete sahip
olması önemlidir. Pancar bu konuda en iyi yardımcılardan biridir. Pancar kaynattığınız suyu
çeşitli tariflerde kullanarak pembe ve kırmızı tonlarında güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

5. Yaban Mersini

Yemeklerde görebileceğiniz en aykırı renklerden biri olan maviyi elde etmek, bakın nasıl da
kolay! Bir miktar şekerle kıvam alana dek kaynattığınız yaban mersini suyunu dilediğiniz
tarife katarak mavi renk elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra böğürtleni de mavi renk elde
etmek için kullanabilirsiniz.

6. Siyah Havuç

Yiyeceklerde pek de alışkın olmadığınız renklerden olan siyahı alışkın olduğunuz bir
seçenekle elde etmeye var mısınız? Şekerle kaynatıp kıvam kazandırdığını havuç suyunu
dilediğiniz tarifte kullanabilir, sıra dışı sonuçlar yakalayabilirsiniz.

 

Mevsimin en taze meyve ve sebzelerini Migros Sanal Market’ten sipariş etmek için hemen tıklayın.