9 Ağustos Dünya Kavun Günü’nü Bu Tariflerle Kutlayın

Kokusuyla davet eden, kabakgiller familyasının en lezzetli üyesi olan kavun;
yaz aylarında tüketmeyi en çok sevdiğimiz meyveler arasındadır. Öyle ki
kendine özel bir günün ilan edilmesini hak etmiştir.
Çoğunlukla tek başına tükettiğimiz kavuna 9 Ağustos Dünya Kavun Günü’ne
özel, farklı tariflerde yer vermek istedik. Siz de bugünü; lezzetle kutlamak,
kavunun en nefis halleriyle selamlamak isterseniz böyle buyurun. İşte, kavun
kullanarak yapabileceğiniz 5 tarif…

1. Geleneksel Lezzet Arayanlara: Kavunlu Sütlaç

Geleneksel tatlılarımızdan birine küçük bir dokunuş yaparak başlıyoruz
listemize… Yaz meyvelerinin en tatlısı kavun, herkesin en sevdiği sütlaçla
buluştu. Pirinçler buna sevindi, toz şekerler heyecanlandı. Süt, her
zamankinden daha bir heyecanla dahil oldu! İşte, kavunlu sütlaç tarifi…

  •  Pirinçleri haşlamak için 1 su bardağı su ile birlikte pirinçleri tencerede
    haşlayın.
  •  Süt ve toz şeker ilave ederek şekerler eriyene kadar kaynatıp karıştırın.
  •  Kavunun kabuklarını soyarak mutfak robotu ile püre haline getirin.
  •  Salep ve püre haline gelen kavunu pirinçlere ilave ederek karıştırın.
  •  Kaynayan karışım bir süre sonra katı bir kıvama gelecektir.
  •  Küçük kaselere eşit şekilde paylaştırdıktan sonra soğuması için
    buzdolabında bekletin ve dilediğinizde servis edin. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kavunlu Sütlaç Tarifi

2. Mis Kokar: Kavunlu Dondurma

Yaz sezonu olur da dondurmasız geçer mi hiç? Siz de meyveli dondurmaları
çok sevenlerdenseniz kavunlu dondurmaya bir şans vermenin tam zamanı!
İşte, yaz sıcaklarına ferah ve tatlı bir dokunuş yapacak kavunlu dondurma tarifi:

  •  Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız kavunu ortadan ikiye kesin.
  •  Çekirdekli kısımlarını bir kaşık yardımıyla çıkartıp temizleyin.
  •  İki eşit parçaya böldüğünüz kavun dilimlerinin kabuk kısımlarını keskin bir
    bıçak yardımıyla kesin. İnce ince dilimleyin.
  •  Elde ettiğiniz kavun dilimlerini yağlı kâğıt serili bir fırın tepsisi üzerine dizip
    derin dondurucuda soğutun.
  •  Donuk bir hal alan kavun dilimlerini mutfak robotuna aktarın. Taze sıkılmış
    limon suyu, bal ve su ilavesiyle püre haline getirdikten sonra geniş bir
    kalıba aktarıp yeniden dondurun.
  •  Bekletme süresi sonrasında soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kavunlu Dondurma

3. Hafif ve Pratik: Fırında Kavun Tatlısı

Sıradaki tarifimiz, ayva tatlısına rakip olmaya geliyor. Akşam yemeği sonrasına
şöyle hafif, pratik, farklı bir lezzet arayanlara #iyigelecek kavun tatlısı; sofranıza
neşe getirecek. İsterseniz kaymak eşliğinde isterseniz bol cevizle çok iyi
gidecek. Fırın da bu fikrimize ısındıysa işte, fırında kavun tatlısı tarifi:

  •  Kavunu uzunlamasına dilimleyip, kabuklarını soyun.
  •  Bir fırın kabına yerleştirin.
  •  Üzerine tarçın şeker ve cevizleri ilave edip önceden 180 derecede
    ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  •  Tabakta servis ederken fırın kabında kalan suyunu üzerine gezdirin.
    Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Fırında Kavun Tatlısı Tarifi

4. Sunum Perileri Bunu Sevdi: Kavunlu Mozzarellalı Lokmalar

Keyfi bir başka olan yaz sofralarına şık ve leziz bir dokunuş daha! Mevsimin
tatlısı kavun ve mozzarellanın birlikteliğine bayılacak, sofranızda görsel bir
şölen yaratacaksınız. Bahçe keyiflerine, havuzbaşı sohbetlerine, deniz
dönüşlerine çok yakıştıracaksınız. İşte; tatlı mı tatlı, proteini de pek bol kavunlu
mozzarellalı lokmalar tarifi:

  •  Kavunları dilimleyin ve küp küp kesin.
  •  Mozzarellayı dilimleyin.
  •  Şişlere sırasıyla kavun, 1 yaprak fesleğen, mozzarella ve 1 yaprak reyhan
    olacak şekilde dizin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kavunlu Mozzarellalı Lokmalar Tarifi

5. Tatlı Bir Serinlik: Kavun Şerbeti

Kavunun serin mi serin bir haliyle daha tanışmaya, bardakları bir doldurup bir
boşaltmaya ne dersiniz? Kavun şerbetiyle sıcak günlere tatlı bir soluk
getirebilir, molalarınızı lezzetlendirebilirsiniz. Hem çocuklar hem de yetişkinler
için vitamin dolu bu seçeneğe siz de bir bardak ayırın. İşte, iştah kabartan
kavun şerbeti tarifi:

  •  İlk olarak kavunun kabuklarını soyup dilimler haline getirin.
  •  Ardından ister meyve sıkacağında ister rendeleyerek suyunu sıkın.
  •  Bir kabın içerisine şeker ve sıcak suyu ekleyip karıştırın. Daha sonra
    içerisine limon suyu, kavun suyu ve taze naneleri de ekleyip karıştın.
  •  Ardından buzdolabında soğutup servis edebilirsiniz.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kavun Şerbeti Tarifi

 

Birbirinden farklı ve lezzetli tariflerde yer verebileceğiniz taze kavunları sipariş etmek için hemen tıklayın.