Ağustos Meyvelerinden Yapabileceğiniz 5 Farklı Sos Tarifi

En güzel meyvelerin olduğu ağustos ayını en lezzetli şekilde geçirmek
isteyenler buraya! Size ağustos meyveleriyle yapabileceğiniz; tatlı, salata,
yemek gibi tariflerde kullanıp bambaşka lezzette sonuçlara ulaşabileceğiniz sos
tarifleri derledik. İşte, böğürtlen sosundan şeftali sosuna yüksek doz lezzet ve
vitamin içeren meyveli sos tariflerimiz…

1. Bolca Turuncu Arayanlara: Şeftali Sosu

Bol sulu, tatlı mı tatlı şeftalinin sos haline ne dersiniz? Hafif ve ferah lezzetiyle
sizi kendine yeniden âşık ettirecek şeftali sosunu cheesecake, muhallebi gibi
dilediğiniz tarifte kullanarak farklı bir dokunuş elde edebilirsiniz. Gelelim, şeftali
sosunun nasıl yapıldığına. İşte, şeftali sosu tarifi:

  •  Orta büyüklükte 1 adet şeftaliyi kabuklarını soyduktan sonra küp küp
    doğrayın.
  •  Uygun büyüklükte bir tencereye aktarıp üzerlerine 1 yemek kaşığı kadar
    toz şeker ve yarım çay bardağı su ekleyin.
  •  Belirli aralıklarla karıştırarak 5 dakika boyunca pişmeye bırakın.
  •  Diğer yandan yarım yemek kaşığı nişastayı 2-3 yemek kaşığı suyla açın.
    Pişmekte olan şeftali tenceresine ekleyin.
  •  Şeftali sosu kıvam alana dek hafifçe karıştırın.
  •  Kıvam kazanan sosu ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  •  Şeftali sosunuz hazır. Dilediğiniz tarifte kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

2. Tanecik Sevenlere: Böğürtlen Sosu

En sevilen meyvelerden biri olan böğürtlen, tek başına tüketildiğinde de bir
içeceğe ya da tatlıya son dokunuşu yaptığında da kendinden övgüyle
bahsettirir. Güzel rengi ve lezzetiyle herhangi bir tarife bambaşka bir kimlik
kazandırmak isterseniz böğürtlen sosu emrinize amade! İşte, böğürtlen sosu
tarifi:

  •  250-300 gram kadar taze böğürtleni uygun büyüklükte bir tencereye
    aktarıp üzerlerine 2 yemek kaşığı kadar toz şeker ekleyin.
  •  Belirli aralıklarla karıştırarak 5 dakika boyunca pişmeye bırakın.
  •  Diğer yandan 1 yemek kaşığı nişastayı yarım çay bardağı suyla açın.
    Pişmekte olan böğürtlen tenceresine ekleyin.
  •  Blender yardımıyla böğürtlenleri ezin.
  •  Böğürtlen sosu kıvam alana dek hafifçe karıştırın.
  •  Kıvam kazanan sosu ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  •  Böğürtlen sosunuz hazır. Dilediğiniz tarifte kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

3. Reçeli Kadar Nefis: İncir Sosu

Ağustos ayında âdeta altın çağını yaşamaya başlayan incirlerden nefis bir sos
hazırlamaya ne dersiniz? Bazen bir keki, bazen muhallebiyi tamamlayacak, tatlı
tariflerine çok ama çok yakışacak incir sosunu pratik bir şekilde hazırlayabilir,
damaklara kazınacak lezzetlere imza atabilirsiniz. İşte, incir sosu tarifi:

  •  Orta büyüklükte 7 adet inciri kabuklarını soyduktan sonra robotta püre
    haline getirip uygun bir tencereye aktarın.
  •  1 su bardağı su, 2 çorba kaşığı mısır nişastası, 2 çorba kaşığı şekeri incir
    püresine ekleyip belirli aralıklarla karıştırarak kıvam alana dek pişirmeye
    bırakın.
  •  Kıvam kazanan sosu ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  •  İncir sosunuz hazır. Dilediğiniz tarifte kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

4. Onu Kim Sevmez: Karpuz Sosu

Mevsimi heyecanla beklenen meyvelerden biridir, karpuz. Buz gibi soğuk
haliyle beyaz peynire ne de çok yakışır! Siz de karpuza bayılıyorsanız onu
sofranızda daha görebilmek için karpuz sosuna bir şans verebilirsiniz. İşte,
nefis aromasıyla hoş bir dokunuş yapacak karpuz sosu tarifi:

  •  İki dilim karpuzu robottan geçirin ve uygun bir tencereye aktarın.
  •  Üzerine 1 tatlı kaşığı nişasta ekleyip belirli aralıklarla karıştırarak kıvam
    alana dek pişmeye bırakın.
  •  Kıvam kazanan sosu ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  •  Karpuz sosunuz hazır. Dilediğiniz tarifte kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

5. Karpuz Sosuna Rakip: Kavun Sosu

Karpuz olur da kavundan söz etmesek olur mu hiç? Mis gibi kokusuyla kendine
âşık eden meyvelerden bir diğeri olan kavun, sos haliyle de bir harika! Karpuz
sosu kadar pratik bir yapıma sahip kavun sosu nasıl yapılır; işte, cevabı:

  •  Küçük bir kavunun yarısını soyun ve çekirdeklerinden ayırın. Arından
    robottan geçirerek püre haline getirip uygun bir tencereye aktarın.
  •  1 kahve fincanı şeker ve 1 çorba kaşığı nişasta ekleyin.
  •  Belirli aralıklarla karıştırarak kıvam alana dek pişmeye bırakın.
  •  Kıvam kazanan sosu ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  •  Kavun sosunuz hazır. Dilediğiniz tarifte kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

 

İster sos yapın isterseniz normal tüketin! Mevsimin en taze meyvelerini Migros Sanal Market’ten sipariş etmek için hemen tıklayın!