Armudun Bambaşka Halleriyle Tanışabileceğiniz 5 Tarif

Vitamin zengini armutlar, dilimlenip taptaze halleriyle tüketilir hem sağlık hem
keyif verir. Armut, sizin de favori meyveleriniz arasındaysa gelin bu kez ondan
farklı tarifler deneyin! İşte, damak zevkinizi harekete geçirecek, birbirinden
nefis, bol armutlu 5 tarif…

1. Kahvaltılar Zenginleşsin: Armut Reçeli

Farklı farklı reçeller denemeyi seviyorsunuz ama hâlâ armut reçelini
denemiyorsanız aradığınız tarifi bulamamış olabilir misiniz? Armutlu tariflerin
en leziz olanlarından biri armut reçeli, sizin de sofranızı şenlendirsin! Kızarmış
ekmekle bütünleşsin, çayla kaynaşsın, peynirle iyi anlaşsın! İşte, armut reçeli
tarifi:

  •  Ayvaları güzelce soyun ve küp küp doğrayın.
  •  Ardından bir tencerenin içerisine ayvaları ve şeker, ekleyip 4-5 saat
    bekletin.
  •  Ardından ocağa alıp kaynatın. Hafif kıvam almaya başlayınca karanfili ve
    limon suyunu ekleyip kaynatmaya devam edin.
  •  Üzeri hafif köpük köpük olunca tereyağını ilave edip pişirmeye devam
    edin.
  •  Kıvamı size çok koyu gelirse bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz.
  •  Son olarak kıvamı iyice koyulaşınca ocaktan alıp steril kavanozlara sıcak
    sıcak ekleyip ters çevirin ve soğuyan kadar bekletin.
  •  Ardından serin ve kuru yerde saklayabilirsiniz. Kapağını açtıktan sonra
    mutlaka buzdolabında saklamayı unutmayın. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Armut Reçeli Tarifi

2. Çıtırtısı Kışkırtır: Armutlu Milföy

Pratik tariflerin aranan ismi milföy, meyvelerin aranan ismi armutla buluşuyor!
Çayınıza eşlik edecek, tatlı krizinizi dindirecek bir kılıkta sofranızda yerini
alıyor. Çıtır çıtır haliyle cezbediyor, mis gibi kokusuyla büyülüyor. İşte, armutlu
milföy tarifi:

  •  Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz armutları ortadan ikiye
    kesin. Bir kabak oyacağı yardımıyla çekirdekli kısımlarını çıkartın.
  •  Derin dondurucudan çıkardığınız milföy hamurlarını oda sıcaklığında
    çözdürün.
  •  Ortadan ikiye kestiğiniz armutların üzerine çizikler atın. Milföy
    hamurlarını hafifçe unlayıp küçük bir merdane yardımıyla üzerlerinden
    geçirin.
  •  Orta kısımlarına kabuklu armutları yerleştirip üzerlerine esmer şeker ve
    tarçın serpin.
  •  Yaprak çizip milföy hamurlarının kenar kısımlarını keskin bir bıçak
    yardımıyla kesin. Arta kalan hamurları örgü şeklinde çevresine dizin.
  •  Hazırladığınız tatlıları geniş bir spatula yardımıyla yağlı kâğıt serili fırın
    tepsisine alıp üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
  •  Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Arzuya
    göre dondurma ilavesiyle ılık olarak servis edin. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Armutlu Milföy Tarifi

3. Bilinenden Çok Uzak: Armutlu Pizza

Pizza çeşitleri; ev partilerinin, acıkmış bünyelerin vazgeçilmez lezzetleri
arasındadır. Karışığı, bol peynirlisi, sebzelisi derken her damak lezzetine uyum
gösterir. Peki, ya meyvelisi? Sıradaki tarifimizde mevsimin en taze
armutlarından farklı mı farklı bir pizza hazırlıyoruz. İşte, ezberleri unutturacak
armutlu pizza tarifi:

  •  Un ve mayayı karıştırın ardından su yağ şeker tuz ekleyip karıştırın.
  •  Ele yapışmayan hamur kıvamına gelene kadar yoğurun ve üzerini kapatıp
    ılık bir ortamda bekletin. Hamur 2 katına gelene kadar hamuru kabartın.
  •  İkiye bölüp yuvarlak biçimde hamuru açın üzerine Mozarella yerleştirin,
    armutları ince ince kesip 4 bir yanına koyup 220 dereceledik önceden
    ısıtılmış fırınsa 20-25 dk pişirin.
  •  Fırından çıktıktan sonra üzerine kırık ceviz ve karamel sos döküp servis
    edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Armutlu Pizza Tarifi

4. Akşam Yemeğine Hazır: Hurmalı Armutlu Tavuk Sote

Bugünkü akşam yemeğine farklı bir yemek pişirmek istiyorsanız böyle
buyurun! Size tatlıyla tuzluyu bir araya getiren, mideleri hoş eden bir öneriyle
geldik. Hurmaları ve armut dilimleriyle bambaşka bir kimlik kazanan tavuk sote,
sizin de favoriniz olabilir. İşte, hurmalı armutlu tavuk sote tarifi:

  •  Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
  •  Biberleri uzunlamasına doğrayın.
  •  Armutları dörde bölün.
  •  Tavukları küp küp doğrayın.
  •  Soğanı zeytinyağında 1-2 dakika kavurun, ardından biberleri ekleyin.
  •  Daha sonra tavukları ekleyin ve sotelemeye devam edin.
  •  Baharatları ekleyin.
  •  Armutları ve hurmayı ayrı bir tavada soteleyin ve tarçın ekleyin.
  •  Daha sonra tavuklar pişince armut ve hurmaları da ekleyip karıştırın ve
    servis edin. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Hurmalı Armutlu Tavuk Sote Tarifi

5. Çaylar Kaynasın: Armutlu Sünger Kek

Kış soğuklarının en güzel keyfidir çay ve kek ikilisi. Gelin, bu keyfe kış aylarının
en leziz meyvelerinden birini ekleyelim! Armudun lezzeti ve vitaminleriyle
birleşen nefis mi nefis, yumuşacık kek size de iyi gelecek! İşte, armutlu sünger
kek tarifi:

  •  Yumurtaları ve toz şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın.
  •  Ardından kabın içerisine süt, un, pudra şekeri ve sıvı yağı ilave edin.
  •  Tüm malzemeler karışana kadar çırpın.
  •  Son olarak ince dilimlenmiş armutları da ekleyip bir iki kez karıştırın ve
    kek kalıbına dökün.
  •  Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
    Ilındıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Armutlu Sünger Kek Tarifi

 

Tariflerde kullanabileceğiniz en taze armutları Migros Sanal Market üzerinden
hemen sipariş verebilirsiniz: