Balık Sezonu Açılıyor: Balık Yanına Yakışacak 5 Salata Tarifi

Sıradaki içeriğimiz aylarca balık avlama yasağının kalkmasını bekleyen balık âşıklarına geliyor! Sofralarınızı şölene döndürecek hafif mi hafif balıkların yanına onlara en çok yakışacak 5 salatayı sizin için derledik. İşte balığın tam mevsiminde balığı en iyi şekilde tamamlayacak 5 nefis salata tarifi…

  1. Balzamik Soslu Soğan Salatası Tarifi

Balık denince cümleyi “soğan” ile tamamlayanlar, yaklaşın. Size şahane bir önerimiz var!

Yemekleri balzamik sos ile süslemeye bayılıyorsanız bu kez salatanızı güzelleştirmeye hazır olun. Balığı en güzel şekilde tamamlayan lezzetlerden biri olan soğandan balzamik sosun da katkılarıyla nefis bir salata hazırlamak için işte detaylar…

Yapılışı:

  1. 1.Salataya asıl lezzeti verecek sosu hazırlamak için uygun boyutta bir kâse çıkarın. Kâse içerisinde zeytinyağı, limon suyu, toz şeker, tuz, karabiber ve hardalı karıştırın.
  2. 2. Diğer yandan geniş bir kap içerisinde karışık yeşillikler, ikiye bölünmüş cherry domates ve dilim yeşil zeytinleri karıştırın. Üzerine hazırladığınız sosu ekleyip şık bir servis tabağına alın.

    3. Tencere içerisinde 1 tatlı kaşığı toz şekeri güzelce eritin. Eriyen şekere arpacık soğanları ve balzamik sirkeyi ekleyip karıştırın.

    4. Pişirdiğiniz soğanları salatanın bulunduğu servis tabağına alın. Üzerine bir miktar toz
    Parmesan peyniri katarak servis edin. Balık ile soğanların bu farklı uyumuna bir kez daha hayran olacaksınız!


    2. Üç Renkli Salata

Balık mevsimini salataların en renklileriyle kutlamaya ne dersiniz? En sevdiğiniz balığı bol vitaminli, bol renkli bir salata ile tamamlamanız için işte üç renkli salata yapımı hakkında detaylar…

Yapılışı:

  1. 1.Yemyeşil marulları ince ince doğrayın.
  2. 2. Mevsimin en taze, en vitaminli turp ve havuçlarını rendeleyin.

    3. Daha sonra salata kâselerine ayrı ayrı yerleştirin.

    4. Limon, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız karışımı salata üzerine gezdirip, servis edin. Renkli bir sofra için daha fazla geç kalmayın, şimdiden afiyet olsun!

  3. Hurmalı Havuç Salatası

Bazı insanlar balık yedikten sonra özel bir tatlı ihtiyacı duyar. Bu ihtiyacı kimisi tahin helva ile dindirir, kimisi kendine özel bir tatlı hazırlar. Siz de balık yerken canı tatlı bir şeyler isteyenlerdenseniz bu kez bir değişiklik yapıp salatanızı tatlandırmaya ne dersiniz? Karşınızda hurmalı havuç salata! Tatlı ve tuzlunun hoş uyumunu tatmak için hurmalı havuç salatası yapımı hakkında işte detaylar…

Yapılışı:

  1. 1.Bu salatanın baş kahramanı olan hurmaları güzelce doğrayın ve bir kâseye koyun. Daha sonra üzerlerine portakal ve limon suyunu dökün.
  2. 2.  Faydalı mı faydalı havuçları rendeleyin.

    3. Derin bir kâseye havuçları ve hurmaları ekleyin.

    4. Tarçını, kimyonu, kişnişi, paprikayı ve tuzu ilave edin. İçine yavaş yavaş zeytinyağını ekleyin ve iyice karıştırın.

    6. Hazırladığınız karışımı hurma ve havuçların üzerine dökün.

    7. Ardından üzerine nane ve maydanozu da ilave ederek oda sıcaklığında bir saat beklettikten sonra servis edin. Ortaya çıkan aromatik lezzete inanamayacaksınız!

  1. Kereviz Sapı Salatası

İşte size enerjinize enerji katacak, balığın faydaları ile yarışırken balığın lezzetine çok yakışacak bir salata tarifi! Bu salatada turptan havuca yok yok, kereviz salatası ile hemen tanışıp hafif lezzete doymanız için işte detaylar…

Yapılışı:

  1. 1.Özenle seçtiğiniz havuçları güzelce soyup yıkadıktan sonra rendeleyin.
  2. 2. Kereviz sapı ve yeşil soğanları doğrayın, fesleğenleri ince ince kıyın ve ilave edin.

    3. Doyuruculuğu katlayacak jambonları doğrayıp ekleyin, bebek turpların başlarını alıp kabuklarını soyduktan sonra ince ince doğrayın.

    4. Uygun bir salata kabında tüm malzemeleri karıştırıp servis tabağına aldıktan sonra üzerini mısırla süsleyin.Son olarak salata sosu için bir kabın içerisine 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı hardal, 1 yemek kaşığı tuz, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı hardal ve 1 tutam karabiberi de ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımı salata üzerinde gezdirip servis edin. Bu sağlık deposu salata için şimdiden afiyet olsun!


    5. Etimekli Salata

Balığın arasına girecek ekmeği bu kez salata içerisine doldurmaya ne dersiniz? Kafalar biraz karıştı mı? Karışabilir, çünkü etimekli salata sıradışı bir seçenek! Renk renk dizilimi, vitamin deposu haliyle hem sunum hem de lezzet arayan balık sevenlerine çok iyi gelecek tarifin tüm detayları uygulamanız için sizi bekliyor…

Yapılışı:

  1. 1.Etimekleri cam bir kaba alabildiği kadar yan yana dizin.
  2. 2. 2 su bardağı kadar süzme yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez, tuz ve sarımsakları karıştırıp krema halinde bir sos elde edin.

    3. Sosun 3/1 ini etimeklerin üzerini kapatacak şekilde yayın.

    4. Közlenmiş patlıcanları kıyılmış maydanoz, tuz ve yağ ile tatlandırıp yoğurtlu sosun üzerine dökün.

    5. En üstte kalan yoğurtlu sosun tamamını yayın ve üzerini streç film ile kapatarak buzdolabında en az 4 saat beklemeye bırakın.

    6. Dolaptan çıkarttıktan sonra üzerine sırasıyla mısır, rende pancar, kıyılmış dereotu ve kapya biberleri yerleştirin. Dilimleyerek servis edin. Hem gözlere hem de damaklara hitap eden bu rengarenk nefis tarif için daha fazla geç kalmayın!