Balık Yanına Çok Yakışan 5 Meze Tarifi

Balık sofrası, bazılarımız için ayrı bir özen gerektirir. Çeşitli mezelerle süslenir,
çevresi dostlarla bezenir. En uyumlu içecekler hazırlanır, omega-3’e de keyfe
de doyulur.

Yazımızın devamında balık keyfini katlayacak en leziz meze tariflerini sizin için
sıraladık. İşte, balık yanına çok yakışan 5 meze tarifi…

1. Nohutun En Güzel Hali: Humus

Pilavın en iyi yoldaşlarından olan, protein zengini nohutlar; tahin, limon suyu,
sarımsak gibi malzemelerle buluşup harika bir başka yoldaş oluyor! Nohut
sevmeyenlerin bile yüzünü güldüren humus, size de iyi gelecek! İşte, mevsim
balıklarının yanına pek yakışacak humus tarifi:

● Maydanozları ince bir şekilde kıyın.

● Sarımsakları püre haline getirin.

● Nohutları süzgeçte geçirip püre haline getirin.

● 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tahin, limon suyu, su ve tuzu nohut püresinin
üstüne ekleyip iyice karıştırın.

● Kıvamı yoğun gelirse su ekleyip kıvamını biraz yumuşatın.

● Hazırladığınız humusu bir kaba alın.

● Kalan zeytinyağı ile tatlı biberi karıştırın ve humusun üstüne gezdirin.

● Kıyılmış maydanozla servis edin. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Humus Tarifi

 

2. Közlenmiş Sevenlere: Babagannuş

Et, tavuk ve balık yanında közlenmiş sebze ayrı bir yakışır; buna da en çok
babagannuş yaraşır! Yöresel lezzetlerin en iddialılarından biri olan
babagannuş; patlıcan, domates, kırmızı biber gibi taptaze sebzelerle yapılır,
tadanı hayran bırakır. Siz de balık menüsünü tamamlayacak bir lezzet
arıyorsanız buyurun babaganuş tarifimize:

● Patlıcan, biber ve domatesleri fırında közleyin. Fakat biber ve domatesler
patlıcanlara göre daha erken közleneceğinden, fırına ya daha geç girmesi
yada daha erken alınması gerekir.

● Közlenen sebzelerin kabuklarını soyup ufak parçalar halinde doğrayın.

● Soğanı ve sarımsağı doğrayıp bir tava içerisinde zeytinyağı ile kavurun.

● Ardından közlenmiş patlıcanları ilave edip biraz daha kavurduktan sonra
domates ve biberleri de ilave edip kavurmaya devam edin.

● En son baharatları ekleyin ve inçe kıyılmış maydonoz ile servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Babagannuş Tarifi

 

3. Midye Denince Akla: Tarator Sos

Midye tavanın lezzetini katlayan tarator sosu bu kez balık sofrasına konuk
ediyoruz. Mis gibi sarımsak kokusuyla ona doyamıyor, ceviz içiyle şifa
buluyoruz. İşte, tarator sos tarifi:

● Bayat ekmek içini küçük bir kaba ufalayın. Kabuk kısımlarını kullanmayın.

● Ekmek kırıntılarını ceviz içiyle birlikte mutfak robotunda çekin.

● Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, taze sıkılmış limon suyu, süzme yoğurt ve
tuz ile karıştırdıktan sonra dinlenmesi için buzdolabında bekletin.

● Buzdolabında bekleyen ve kıvam alan tarator sosu, sıcak başlangıçların
yanında ya da dip sos olarak arzuya göre incecik kıyılmış dereotu eşliğinde
sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Tarator Sos Tarifi

 

4. Akdeniz Güzeli: Hibeş

Antalya sofralarının eksik olmayan lezzetlerinden hibeş; tahin, limon, sarımsak,
kimyon gibi malzemelerle hazırlanan meze çeşitlerinden biridir. Kızarmış ekmek
üzerine; et, balık, tavuk gibi ana yemeklerin yanına çok yakışır. Siz de balık
yanına hibeş eklemek isterseniz işte, tarifimiz:

● Bir karıştırma kabına tahini alın, üzerine su ekleyin ve tahta bir kaşıkla
karıştırın.

● Taze sıkılmış limon suyunu ekleyerek pürüzsüz bir karışım olana kadar tahta
bir kaşıkla karıştırın.

● Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuzla birlikte havanda dövün.

● Sarımsak ve baharatları tahin karışımının üzerine ekleyip pürüzsüz bir kıvam
alana kadar karıştırın.

● Hibeşi cam bir kavanozda kapağı kapalı olarak buzdolabında saklayın. Meze,
atıştırmalık, farklı bir kahvaltılık ve sos olarak kış aylarında sevdiklerinizle
paylaşın. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Hibeş Tarifi

 

5. Balkan Lezzeti: Ajvar Sos

Közlenmiş sebzeler, sarımsak ve çeşitli baharatlar gibi ek malzemelerle
hazırlanan ajvar; kahvaltıdan akşam yemeğine her öğün için harika bir eşlikçi
olabilir. Siz de ajvarı balık sofranıza ekleyerek balık keyfini artırabilir, sofranızı
zenginleştirebilirsiniz. İşte, nefis mi nefis ajvar tarifi:

  •  Bir tencereye domatesleri ve közlenmiş sebzeleri ekleyip kavurun.
  •  Domatesler suyunu salınca içerisine sarımsakları ve baharatları ekleyip
    blenderdan geçirin.
  •  Sterilize edilmiş uygun bir kavanozun içerisine sosu sıcakken ekleyip
    kapağını kapatıp kavanozu ters çevirin ve bir gün bu şekilde bekletin
    ardından buzdolabında veya karanlık ve serin yerde uzun süre
    tüketebilirsiniz.
  •  Kapağı açıldıktan sonra buzdolabında saklayınız.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Ajvar Tarifi

 

 

Meze siparişlerinizi Migros Sanal Market’ten vermek için hemen tıklayın!