Çileğin En Güzel Zamanını Bu 5 Tarifle Kutlayın

Lezzet bombası, aşkın simgesi çilekler; bahar mevsimin ilk günlerine doğru tezgahlardaki
yerini almaya başlar. Gönlümüzdeki yerlerini daima koruduklarından onları hemen her bir
tarife ekleme isteğiyle dolar taşarız. Siz de mevsimin ilk ve en taze çileklerine birbirinden
nefis tariflerde yer vermek isterseniz böyle buyurun. İşte, çileğin en çok yakıştığı 5 tarif:

1. İlk Görüşte Aşk Gib¡: Çilek Soslu İrmik Tatlısı

Listemize çilek aşkınızı katlayacak, hafifliğiyle vicdan yaptırmayacak bir tarifle başlıyoruz.
Çilek soslu irmik tatlısı, iddialı rengiyle sofradaki herkesin gözlerini kamaştırabilir, bizden
söylemesi. Siz de şöyle çileğin kokusuna, tadına doyacağınız bir tatlı tarifi arıyorsanız çilek
soslu irmik tatlısını hemen deneyebilirsiniz. İşte, çilek soslu irmik tatlısı tarifi:

● Süt, irmik ve şekeri tencereye koyup karıştırarak pişirin.

● Kaynayınca altını kapatıp vanilyayı ekleyin ve karıştırın.

● Büyük kare cam kâseyi ıslatıp tatlıyı dökün.

● Üstünü düzeltip soğumaya bırakın.

● Soğuyunca dolaba koyup en az 1 saat bekletin.

● Çileği ve şekeri bir kaba koyup blendırdan geçirin.

● Soğuyan tatlıyı dilimleyip tabağa koyun.

● Üstüne sosu döküp soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detaylarını videomuzdan öğrenmek için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Çilek Soslu İrmik Tatlısı Tarifi

2. Sindiriminize Sağlık: Çilekli Kefir

Kefir, bağırsak sağlığı için en faydalı seçeneklerden biridir. Çocuktan yetişkine herkesin
tüketmesi gerekir. Ancak bazıları kefirin lezzetinden pek hoşlanmaz. Siz de onlardan
biriyseniz kefiri çilekle lezzetlendirmeyi deneyebilirsiniz. Bu küçük taktik sayesinde kefirle
olan ilişkinizi tatlandırabilirsiniz. İşte, çilekli kefir tarifi:

● 7 adet çilek, 1 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı, 2 yemek kaşığı bal ve 1 su
bardağı kefir blenderın içerisine atıp homojen bir kıvam alana dek blenderı
çalıştırın.

● Ardından bardağa aktarıp servis edin. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detaylarını videomuzdan öğrenmek için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Çilekli Kefir Tarifi

3. Ağızda Dağılır: Çilekli Crumble

Avrupa mutfağına ait olup tüm dünyada kendini sevdirmeyi başaran, kolay ve lezzetli tatlı
tarifi arayanların gözde seçeneklerinden biridir crumble. Vişne, elma, portakal, muz gibi
neredeyse akla gelen her meyveyle yapılabilir ve her seferinde büyüleyici bir sonuç verir.
Bu kez mis gibi kokan çilekleri crumble yapımı için kullanıyoruz. Buyurun detaylara:

● Bol suda yıkayıp sap kısımlarını ayıkladığınız çilekleri uzunlamasına iki eşit parçaya
bölün.

● Dondurulmuş tereyağını küçük küpler halinde doğrayın. Un, pudra şekeri, vanilya
ve tuz ilavesiyle küçük topakçıklar olacak şekilde ellerinizle karıştırın.

● Doğranmış çilekleri ısıya dayanıklı fırın kabına alın. Üzerine file badem serpiştirin.

● Hamur topakçıklarını ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika
kadar pişirin.

● Fırından sıcak olarak çıkardığınız tatlıyı, bekletmeden servis edin.

Tarifimizin tüm detaylarını videomuzdan öğrenmek için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Çilekli Crumble Tarifi

4. Bir Kez Daha Sevdirir: Çilekli Kek

Her tarifte bir başka güzel olan çilekler, yumuşacık bir kekle buluşmasa olur mu hiç?
Sıradaki tarifimizle çayın en güzel yoldaşı, çocukların en sevdiği seçeneğe bolca çilek
ekliyor, ortaya çıkacak şahane kokuyla mest oluyoruz. İşte, mis kokulu çilekli kek tarifi:

● Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve pudra şekerini yüksek devirde çırpın.
Yumurta ilavesiyle çırpma işlemini sürdürün.

● Un, kabartma tozu ve vanilya ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün. Katı bir kıvam
alan kek hamurunu az miktarda tereyağıyla yağlanmış kek kalıbına aktarıp üzerini
düzeltin.

● Ortadan ikiye böldüğünüz çilekleri kek hamurunun üzerine yerleştirip önceden
ısıtılmış 170 derece fırında, 35-40 dakika kadar pişirin.

● Dilimler halinde, arzuya göre pudra şekeri ilavesiyle servis edin.

Tarifimizin tüm detaylarını videomuzdan öğrenmek için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Çilekli Kek Tarifi

5. Sunumuyla Büyüler: Çilekli Volovan

Sofrada minik minik tatlıların yer alması, üstelik çilek kırmızısı ve çilek kokusuyla
tamamlanması mutluluk sebebi değil de nedir? Siz de mevsimin en taze çileklerini, en güzel
tatlı tariflerinde kullanmak isterseniz böyle buyurun. İşte; sizi milföy hamurlarının
bambaşka bir haliyle tanıştıracak çilekli volovan tarifi:

● Kreması için uygun bir tencere içerisine yumurta, şeker ve nişasta alınarak çırpılır.

● Ardından süt eklenir ve ocağın üzerine alınır. Orta ateşte kıvam alana kadar
karıştırılarak pişirilir.

● Kıvam alan kremaya tereyağı eklenerek 2 dakika daha pişirilip soğuması için
ocaktan alınır.

● Daha sonra dondurucudan çıkarılan milföyler hafif çözüldükten sonra yuvarlak bir
gereç ile kesilir.

● Başka bir milföy dilimi aynı kalıpla kesilip bir boy daha küçük kalıpla tekrar kesilir ve
kenar içi boş halka şekil, bir önceki yuvarlak milföy hamuru üzerine konulur.

● Sonra yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine alınan hamurların içerisine çatal ile delikler
açılır ve kenarılarına yumurta sarıları sürülür.

● Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika pişirilir. Pişen milföy hamurları
soğuduktan sonra hazırlanan krema bir sıkma torbası içerisine alınır ve hamurların
orta kısmına sıkılır.

● Dilimlenen çilekler kremanın üzerine arzu edilen şekilde dizilip servis edilir.

Tarifimizin tüm detaylarını videomuzdan öğrenmek için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Çilekli Volovan Tarifi

 

 

Tam mevsiminde tarifler için Migros Sanal Market üzerinden çilek ve çilekli ürünleri sipariş edebilirsiniz. Sipariş vermek için hemen tıklayın.