Kapuska Yemeğinin Yanına Ne Pişirilir?

Sonbahar başından ilkbahara kadar tezgâhlardaki yerini koruyan ve
mutfaklarda çok kez yerini alan bir seçenektir, beyaz lahana. Turşusu, yemeği,
dolması derken birçok haliyle gönülleri hoş eder. Siz de beyaz lahanalı tarifleri
seviyor, ama en çok da kapuskaya bayılıyorsanız böyle buyurun. Kapuska
yemeğini en iyi şekilde tamamlayacak tarifleri sizin için derledik.
İşte, kapuska yanına yapabileceğiniz 5 tarif:

1. Bol Nane Kokulu: Yayla Çorbası

"Kapuska yemeği iyi hoş da ben pek doymam" diyenleri görelim! Size
besleyiciliği yüksek, lezzeti şahane bir önerimiz var. Yayla çorbasıyla güzel bir
başlangıç yapabilir, sofraya doyarak kapanış yapabilirsiniz. Nane miktarını bol
tutmayı sakın, unutmayın! İşte, yayla çorbası tarifi:

● Tencereye suyu ve pirinçleri koyup kaynatın.

● Ayrı bir kapta unu ve yoğurdu ilave edip karıştırın.

● Kaynayan sudan bir kepçe alarak unlu karışıma dökün ve çırpın.

● Çorba kıvama gelince altını kapatıp üzerine kuru nane ve tuzu ilave edin.

● Üzeri için tereyağını eritip içine baharatları atın ve çorbaya ekleyin.

● Soğumadan servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Yayla Çorbası Tarifi

2. Anadolu Kokar: Etli Bulgur Pilavı

Bol sulu, sıcacık bir kış yemeği yanına, Anadolu sıcaklığını da eklemeye ne
dersiniz? Bulgurun o şifalı doyuruculuğu, protein zengini et ile birleşip
sofranıza konuk olsun. İşte, mis kokulu etli bulgur pilavı tarifi:

● Bir pilav tenceresinin içerisine yağı ve etleri ekleyip kavurun.

● Ardından içerisine soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.

● Daha sonra içerisine bulguru baharatları ve suyu ekleyip ocağın altını
kısarak pişmeye bırakın.

● Suyu çekince ocaktan alıp bir karıştırın ve kapağını kapatıp 10 dk
dinlenmeye bırakın.

● Dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Etli Bulgur Pilavı Tarifi

3. Doyum Olmaz: Kıymalı Fırın Makarna

Makarna ve kıyma birlikteliği, en nefis uyumlardan biridir. İşin içine bir de fırın
yardımı eklenince tadına doyum olmaz bir lezzet çıkıverir. Evet, fırın
makarnadan bahsediyoruz! İşte, fırın makarna tarifi:

● Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın, doğranmış kuru soğanları
ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

● Kıymayı ekleyip aralarda karıştırarak suyunu çekene kadar kavurun.
Mantarları ekleyip yüksek ateşte soteleme işlemini sürdürün.

● Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle çeşnilendirin. Sulu
domates püresi ve kremayı ilave edip kısık ateşte 2-3 dakika kadar
kaynatın.

● Sos karışımına penne makarnaları ekleyip kapağı kapalı tencerede kısık
ateşte pişirin.

● Kıvam alıp yumuşayan makarnalara ince ince doğradığınız frenk
soğanları ve toz parmesan peyniri ekleyip ısıya dayanıklı bir fırın kabına
aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.

● Fırından çıkardığınız kıymalı fırın makarnayı sıcak olarak dilimler halinde
servis edin. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kıymalı Fırın Makarna Tarifi

4. Tam Mevsimindeyken: Izgara Palamut

Sıradaki tarifimiz, öğününe hafif seçeneklerden devam etmek isteyenler için
geliyor! Palamut mevsimindeyken, iştah kabartan ızgara kokusu etrafınıza
sararken bol yeşil bir salata hazırlamayı da sakın, unutmayın! İşte ızgara
palamut tarifimiz:

● Palamudu halka halka kesin.

● Temizleyin ve yıkayın, daha sonra kağıt havlu ile suyunu tamamen alın.

● Soğanı yarım halka şeklinde doğrayın, tuzla ovun.

● Balıkların tümünü alabilecek boyuttaki kaba soğanları alın, üzerine
zeytinyağı ve karabiber dökün.

● Balıkları bu sosun içine yatırın.

● Defne yapraklarını da aralara sıkıştırın.

● Üzerini streç filmle sarıp buzdolabında en az 1 saat bekletin.

● Izgara tavasında önce yüksek ateşe balıkları yerleştirin, sonra ocağı orta
ateşe düşürün.

● Izgara izi çıkınca diğer taraflarını çevirin.

● Sıcakken servis edin. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Izgara Palamut Tarifi

 

5. Protein Zengini: Yeşil Mercimek Salatası

Kapuska yanına güzel gidecek seçeneklerden biri de baklagil grubudur. Siz de
bu fikre katılıyor, baklagilleri seviyorsanız bu salata tam size göre olabilir! İşte;
turşu, domates, yoğurt gibi her bir malzemesiyle kapuskaya çok uyumlu yeşil
mercimek salatası tarifimiz:

● Önceden suda bekletip hafif diri kalana kadar haşladığınız yeşil
mercimeklerin haşlama suyunu süzün.

● Domatesleri ortadan ikiye kesin, salatalık turşularını ince ince dilimleyin.

● Haşlamış ve doğramış olduğunuz tüm bu malzemeleri mısır ve yeşil
zeytin ilavesiyle harmanlayın.

● Salatanın sosu için; süzme yoğurt, zeytinyağı, balzamik sirke, nar ekşisi,
taneli hardal ve tuzu küçük bir kapta çırpın. Arzuya göre çok az miktarda
su ilavesiyle kıvamını açın.

● Servis öncesinde sosunu eklediğiniz salatayı, bekletmeden servis
edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Yeşil Mercimek Salatası Tarifi

Yeşil Mercimek Salatası Tarifi

 

Tarifler hazırlansınz, içecekler eksik kalmasın. Tercihinize göre dilediğiniz içecek siparişini Migros Sanal Market’ten vermek için hemen tıklayın.