Karnabaharı Bir de Bu Tariflerle Deneyin

Sonbahar ve kış sofralarının baharı karnabahar, birbirinden nefis halleriyle
yazımızın devamında sizi bekliyor!
İşte, karnabaharlı 5 nefis tarif:

1. Kaşıklamaya Doyulmaz: Kremalı Karnabahar Çorbası

Kış sofralarına sıcacık bir çorba ile başlamanın keyfi bambaşkadır. Yanına kıtır
ekmeklerle tadına doyum olmaz. Siz de çorbasız yapamayanlardansanız
bugünkü sofranıza kremalı karnabahar çorbasını konuk edebilirsiniz. İşte, bol C
vitaminli kremalı karnabahar çorbası…

● Karnabaharı çorbaya koymak için hazırlayın.

● Büyük bir tencerede tereyağı ile unu orta ateşte çok açık kahverengi
oluncaya kadar pişirin ve tencerede soğutun.

● Sıcak tavuk suyunu orta ateşe aldığınız tenceredeki un yağ karışımına
yavaşça dökün ve karıştırın.

● Hazırlamış olduğunuz kabaca kesilmiş karnabaharları tencereye ekleyin,
kaynatın ve altını kısık ateşe ayarlayın; tuzunu, biberini koyun,
karnabaharlar (paramparça olmadan) yumuşayana kadar pişirin.

● Blender veya süzgeçten geçirip pürüzsüz olmasını sağlayın ve tencereye
alıp tekrardan kaynatın, kremasını ekleyip karıştırın ve servis
edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kremalı Karnabahar Çorbası Tarifi

2. Pizzanın Karnabahar Hali: Karnabahar Tabanlı Pizza

Bu zamana kadar birçok pizza çeşidi denemiş hatta pizzayı bizzat yerinde,
İtalya'da denemiş olabilirsiniz. Bu kez işler çok farklı, karnabahar pizza pek
tatlı! İşte, karnabahar tabanlı pizza tarifi:

● Yıkanmış ve doğranmış olan karnabaharları blenderdan geçirin ve bir
cam kâseye ekleyip üzerine suyu ekleyin ve mikrodalga fırında 4-5 dakika
kadar pişirin.

● Ardından diğer malzemeleri de içerisine ekleyip karıştırın ve yağlı kâğıt
serili bir fırın tepsisine karnabahardan yapmış olduğunuz hamuru pizza
şeklinde ve kalınlığında yayın.

● Üzeri için bir kâsenin içerisinde salçayı ve suyu ekleyip karıştırın ve
hamurun üzerine sürün.

● Daha sonra rendelenmiş mozarella ince ince doğranmış çeri domatesleri
ve kabakları da ilave edip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40
dakika kadar pişirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Karnabaharlı Pizza

 

3. Farklılık Arayanlara: Karnabaharlı Makarna

Makarna; öğle yemeğinin, akşam yemeğinin, anne evinin, öğrenci evinin
vazgeçilmez lezzetlerindendir. Peynirli, kıymalı derken onlarca çeşidiyle
sofralardaki yerini alır. Bu kez ise makarna, karnabaharla buluşuyor, ezberleri
unutturuyor. İşte, karnabaharlı makarna tarifi:

● İlk olarak makarnaları haşlamak için bir tencereye suyu ve makarnaları
ekleyip pişirin.

● Ardından başka bir tencere içerisinde yağ ve ince kıyılmış soğanları
ekleyip kavurun.

● Ardından ince ince kesilmiş olan karnabaharları da ekleyip kavurmaya
devam edin ve son olarak suyunu ilave edip pişmesini sağlayın.

● Daha içerisine makarnaları ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın son
olarak ince ince kesilmiş olan dereotunu ekleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Karnabaharlı Makarna

4. Hafif mi Hafif: Fırında Karnabahar

Karnabahar ile yapılan tariflerin en bilineni sulu yemek olandır. Eğer ki siz de
sıklıkla karnabaharın sulu yemeğini yapıyorsanız değişikliğin tam zamanı
olabilir! İşte hem size hem sevdiklerinize iyi gelecek fırında karnabahar tarifi:

● Karnabaharları ufak parçalara ayırın ve tuzlu suda yumuşayana kadar
haşlayın.

● Karnabaharları süzdürün ve ısıya dayanıklı bir kaba boşaltın.

● Tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak
pişirin (un, yağ karışımının rengi çok koyulaşmamalı)

● Soğuk sütü 4-5 seferde yağ, un karışımına sürekli karıştırarak ekleyin tuz
ve biberini ilave edin ve ateşte biraz koyulaşana kadar karıştırarak
pişirin. (ortalama 20 dakika)

● Sos koyulaşınca altını kısın ve 90 gram rendelenmiş peyniri ekleyip
karıştırın.

● Ocağın altını kapatıp krema, yumurta sarısı ve acı biberi ekleyip son bir
kez karıştırın.

● Karnabaharların üstüne sostan döküp üstüne kalan peynirleri yayın 180
derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis
edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Fırında Karnabahar Tarifi

5. Yeni Bir Bakış: Karnabahar Köftesi

Karnabaharlı lezzetlerde favoriniz olmayı başaracak bir önerimiz var sırada!
Karnabahar köftesiyle sofranıza bambaşka bir dokunuş yapabilir, karnabaharı
bundan sonra çok ama çok sevebilirsiniz! İşte, karnabahar köftesi tarifi:

● Bir kabın içerisine haşlanmış olan karnabaharı ekleyip bir ezici yardımı
ile ezin.

● Ardından içerisine rendelenmiş soğanı ve ince ince kıyılmış olan
maydanozları ve kalan tüm malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın.

● Bir tavaya az miktarda yağ ilave edip hazırladığınız karnabaharlı
hamurdan köfte şeklinde parçalar yapıp arkalı önlü kızartın.

● Tüm hamur bitene dek aynı işlemi uygulayın. Ardından servis
edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Karnabahar Köftesi

Karnabahar siparişlerinizi Migros Sanal Market’ten vermek için hemen tıklayın!