Kasım Ayı Sebzeleriyle Yapabileceğiniz 5 Tarif

Neredeyse her yeni ay, mutfaklarda yeni bir dönem demektir. Mevsim tazelerini iyi takip
etmeli ve en uygun tarifleri hazırlamak gerekir.
Kasım ayı sebzeleriyle yapabileceğiniz birbirinden nefis tarifleri yazımızın devamında
bulabilir, sofranıza güzellik katabilirsiniz. İşte, kasım ayı sebzeleriyle yapabileceğiniz
tariflerimiz…

1. Karnabahar Köftesi

Karnabahar, kimileri için kasım ayının beklenen lezzetlerinden biridir. Salatası, yemeği gibi
birçok haliyle sofralardaki yerini bulur. Sıradaki tarifimiz ise karnabahar sevenlerini
şaşırtacak kadar farklı! Bu kez karnabahardan nefis bir köfte hazırlamaya var mısınız? İşte,
karnabahar köftesi tarifi:

● Bir kabın içerisine haşlanmış olan karnabaharı ekleyip bir ezici yardımı ile ezin.

● Ardından içerisine rendelenmiş soğanı ve ince ince kıyılmış olan maydanozları ve
kalan tüm malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın.

● Bir tavaya az miktarda yağ ilave edip hazırladığınız karnabaharlı hamurdan köfte
şeklinde parçalar yapıp arkalı önlü kızartın.

● Tüm hamur bitene dek aynı işlemi uygulayın. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet
olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Karnabahar Köftesi

2. Butternut Bal Kabağı Çorbası

Sonbahar rengi deyince de kasım ayı lezzetleri deyince de akla gelen ilk seçeneklerden biri
bal kabaklarıdır. Binbir çeşidiyle farklı tariflerde yer alır, sevenlerini mutlu eder. O halde
sıradaki tarifimiz, kasım ayında âdeta altın dönemini yaşayan bir seçenekle hazırlansın!
Karşınızda butternut bal kabağı çorbası tarifi:

● İlk olarak kabağı ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın ve yağlı kağıt serili fırın
tepsisine ekleyip üzerine zeytinyağı tuz ve karabiber ekleyip önceden ısıtılmış 200
derecelik fırında yumuşayana kadar pişirin.

● Bu sırada bir tencere içerisine çok ince doğranmış soğanları ve sarımsakları
zeytinyağında kavurun.

● Ocaktan almaya yakın içerisine pekmez ekleyip kaynatın.

● Ardından fırında pişmiş olan kabakları kaşık yardımı ile çıkarıp tencereye ekleyin.

● Daha sonra kalan malzemeleri de içerisine ekleyip blenderdan geçirin ve kaynayınca
ocaktan alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Butternut Bal Kabağı Çorbası Tarifi

3. Portakallı Kereviz

Kereviz, besin değeri en yüksek sebzelerden biridir. İnsan sağlığına olan birçok faydası
olduğu için bolca tüketilmesi önerilir. Siz de kerevizden bolca yararlanmak, bugünkü
sofranıza kerevizli bir tarif kondurmak isterseniz bol C vitaminli tarifimiz sizin için gelsin!
İşte, portakallı kereviz tarifi:

● Tüm sebzelerin kabuklarını soyun, bir tencereye zeytinyağını ekleyip üzerine
doğranmış olan sebzeleri ekleyin ve kavurun.

● Ardından su portakal suyu ve unu bir kapta karıştırın.

● Kavurduğunuz sebzelere ekleyin ve kısık ateşte 40-45 dk kaynatıp dinlendirin ve
servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Portakallı Kereviz

4. Karalahana Salatası

Pişirme derdi olmadan size bolca vitamin ve lezzet vadediyoruz! Yeşil yapraklıgileri
seviyorsanız ıspanağın tahtını sallayacak, pazıyı kıskandıracak bu önerimizle tanışmanızın
tam zamanı! Bugünkü sofranıza karalahana salatası ekleyerek farklı bir lezzetle
tanışabilirsiniz. İşte, karalahana salatası tarifi:

● İlk olarak lahanaları temizleyip doğrayın.

● Bir kabın içerisine yağ ve ve küp küp doğranmış kuru soğanları ekleyip kavurun
ardından lahanaları da ekleyip kavurmaya devam edin ve ocaktan alın.

● Kâsenin içerisine yoğurdu ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın. Başka bir sos
tenceresinde tereyağı ve kırmızı toz biberi ekleyip 1-2 taşım kaynatın. Ardından
lahanaların üzerine ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kara Lahana Salatası

kara lahana salatasi

5. Turp Cacığı

Zengin bir salata tabağı hazırlamaya başladıysanız gözlerinizin aradığı lezzetlerden biri de
muhtemelen turp olur. Bol sulu yapısı, bol vitaminli içeriğiyle sofraya tazelik, ferahlık
katar. Özellikle havuç ile buluşmasına doyum olmaz. Bu kez ise mevsimin en taze turplarını
bolca yoğurtla buluşturuyoruz. Nasıl mı? İşte, turp cacığı tarifi:

● Kabukları ile beraber turpu iri olarak rendeleyin rendeleyin.

● Sarımsakları ezerek tuz ile beraber yoğurta katın.

● Turp rendesinide ekleyin.

● Zeytinyağı ve ceviz ile sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Turp Cacığı Tarifi

 

Mevsimin en taze meyve ve sebzelerini Migros Sanal Market’ten sipariş etmek için hemen tıklayın.