Kereviz ile Yapabileceğiniz 5 Farklı Tarif

Kerevize karşı mesafeli duranlar da kerevize karşı büyük aşk yaşayanlar da
içeriğimize buyursun! Birbirinden nefis kerevizli tariflerle aklınızı başınızdan
almaya, midelerinize bayram yaşatmaya geldik. İşte; kereviz çorbasından,
kereviz mücverine 5 farklı tarif…

1. Akla İlk O Gelir: Portakallı Kereviz

Kerevizli tarifler denince akla ilk olarak kereviz yemeği gelir. Kereviz yemeği
denince de portakal ile yapılan o müthiş buluşmanın hatrı pek sayılır! Mis gibi
kokusu ve bol vitaminiyle kış sofralarının sağlık deposu tarifi oluverir. Siz de
sofranızda kalorisi düşük, sağlığı bol bir tarif eklemek isterseniz bugün
hakkınızı portakallı kerevizden yana kullanabilirsiniz! İşte, portakallı kereviz
tarifi:

  •  Tüm sebzelerin kabuklarını soyun, bir tencereye zeytinyağını ekleyip
    üzerine doğranmış olan sebzeleri ekleyin ve kavurun.
  •  Ardından su portakal suyu ve unu bir kapta karıştırın.
  •  Kavurduğunuz sebzelere ekleyin ve kısık ateşte 40-45 dk kaynatıp
    dinlendirin ve servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Portakallı Kereviz

2. Bir de Böyle Deneyin: Çiğ Kereviz Salatası

“Pişmişinden ne hayır gördük ki?” diye sorduğunuzu duyar gibiyiz ama bu tarif
sizin için de bambaşka bir lezzet olabilir! kereviz salatasını Meze, ortaya salata,
çay sofranıza farklı bir dokunuş arar, kerevize bir şans vermek isterseniz
vitamin dolu kereviz salatasını tercih edebilirsiniz. İşte, çiğ kereviz salatası
tarifi:

  •  İlk olarak kerevizin kabuklarını soyup yıkayın.
  •  Ardından rendenin kalın tarafı ile kerevizleri rendeleyip bir kabın içerisine
    ekleyin.
  •  Limon suyunu da ekleyip karıştırın.
  •  Ardından yoğurt, mayonez, ince kesilmiş turşu, baharat ve kaparileri de
    ekleyip karıştırıp servis edebilirsiniz.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Çiğ Kereviz Salatası

3. Patatesten Hallice: Fırında Kereviz

“Kerevize karşı bir yeni bakış açısına ihtiyacım var.” diyorsanız bu tarif sizin
için gelsin! Genelde sulu yemek haliyle pek sevilmeyen kereviz, fırının
kucağına pek yakıştı; bizden önermesi! İşte; kuru soğan, havuç, patates gibi
diğer malzemeleriyle harikalar yaratan fırında kereviz tarifi:

  •  İlk olarak bir tencerenin içerisine yağı ve küp küp doğranmış olan kuru
    soğanları ekleyip kavurun.
  •  Daha sonra içerisine sırayla küp küp doğranmış olan sebzeleri ekleyin ve
    kısık ateşte kavurun.
  •  Tüm sebzeler pişmeye yakın baharatlarını ekleyip ocaktan alın.
  •  Bir fırın kabına ekleyip üzerine rendelenmiş olan kaşar peynirlerini de
    ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzri hafif kızarana kadar
    pişirip servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Fırında Kereviz Tarifi

4. Kâseler Hazırlansın: Kremalı Kereviz Çorbası

Havalar soğumaya başladığında sofranın aranan lezzeti, bir kâse çorba
oluverir. Tüten dumanı, besleyici içeriğiyle bünyenizin tam ihtiyacını karşılar.
Sıradaki kerevizli tarifimizde işin içine bir de bolca krema ekleyip kereviz
sevmeyeni sevindirdik! İşte, kaşıklamaya doyamayacağınız kremalı kereviz
çorbası tarifi:

  •  İlk olarak bir tencerenin içerisine yağ, ince ince doğranmış soğan ve
    sarımsak eklenip kavurun.
  •  Ardından soyulmuş havuç ve patatesi ekleyip karıştırın. Son olarak suyu
    ve baharatları da ilave ederek kaynatın, tüm malzemeler yumuşayınca
    blenderdan geçirin.
  •  Kıvamına göre tekrar su ekleyebilirsiniz.
  •  1-2 taşım daha kaynatın ve kremayı ekleyin kremayıda kendi isteğinize
    göre ekleyin. Ardından servis edebilirsiniz.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kremalı Kereviz Çorbası

5. Kabak Kıskandırır: Kereviz Mücver

Kerevizin en leziz hallerinden biriyle tanışmaya hazır mısınız? Kerevizli tariflere
gönül verenlerdenseniz kereviz mücvere de bayılacaksınız! Yanına bol yoğurt
ekleyerek güzel bir akşam yemeği yapabilir ya da iyi demlenmiş bir çayla
kahvaltı bile yapabilirsiniz. İşte, mis gibi dereotu kokusuyla nefis mi nefis
kereviz mücver tarifi:

  •  Bir kabın içerisine rendelenmiş olan kereviz ve havucu ekleyin.
  •  Ardından ince ince doğranmış olan maydanoz ve dereotunu ekleyip
    ardından diğer malzemeleri de ilave ederek iyice karıştırın.
  •  Bir tavaya yağı ekleyip kızdırın. Dondurma kaşığı yardımı ile
    hazırladığınız karışımı yağa ekleyip arkalı önlü kızartıp fazla yağının
    çekmesi için kağıt havlu üzerine alın.
  •  Ardından yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kereviz Mücver Tarifi

Tariflerde kullanabileceğiniz en taze kerevizleri Migros Sanal Market üzerinden
hemen sipariş verebilirsiniz: