Kış Soğuklarının Aranan Lezzeti Kestaneden 5 Farklı Tarif

Soğuk havaların dumanı tüten, en tatlı lezzetidir kestane. Keyifli bir yürüyüş
sırasında sokak arabacılarından yükselen davetkâr kokusuyla şenlendirir
ortalığı. Bir kese kâğıdı içerisine bolca doldurulur, bayıla bayıla yenir.
Bir de işin diğer boyutu yani tariflerin içine eklenen hali vardır! Yazımızın
devamında kestane ile yapılan nefis tarifler öğrenebilir, sofranıza fark
katabilirsiniz. Buyurun, detaylara…

1. Kâseler Hazırlansın: Kestane Çorbası

Soğuyan havaların güzeliyle içinizi ısıtacak bir çorba pişirmek size iyi gelecek!
Bol tavuk suyuyla sağlık sunacak kestane çorbası, sizin ve sevdikleriniz için
farklı bir lezzet deneyimi olabilir. Siz de bu akşamki sofranızda kestane
çorbasına yer vermek isterseniz tarifimiz çoktan hazır! İşte, kestane çorbası
tarifi:

  •  İlk olarak br tencerenin içerisine üzeri çizilmiş ola kestaneleri ekleyip
    haşlayın.
  •  Haşlanan kestaneleri süzüp kabuklarını ayıklayın.
  •  Ayıklanmış ve küpler halinde doğranmış olan sebzeleri ve yağı bir
    tencerenin içerisine ekleyip kavurun.
  •  Ardından tavuk suyunu, baharatları ve kestaneleri ilave edip iyice
    kaynatın.
  •  Tüm sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirip servis edebilirsiniz.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kestane Çorbası

 

2. Kahvaltılar Tatlansın: Kestane Reçeli

Kahvaltıya mutluluk katmak isterseniz ilk tercihiniz güzel bir reçel pişirmek
olsun! Ev yapımı reçelinizi kızarmış ekmeğe itinayla sürün ve mest olmaya
hazır olun. Yanına leziz bir peynir, bol demli çayınızı da kondurmayı sakın,
unutmayın! İşte, nefis mi nefis kestane reçeli tarifi:

  •  İlk olarak kestanelere bıçak ile çizikler atıp haşlayın. Daha sonra önceden
    ısıtılmış 200 derecelik fırında kestaneler iyice pişirilir.
  •  Kabukları soyulup temiz bir suda 15 dakika kadar daha haşlanır.
  •  Başka bir tencere içerisine su, şeker ve limon suyu ilave edilerek
    kaynatılır, kıvam alan şerbete kestaneler eklenir ve birlikte özdeşleşene
    kadar kaynatılır.
  •  Son olarak kavanoza doldurulup ağzı sıkı bir şekilde kapalı halde ters
    çevirilerek bekletilir.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kestane Reçeli Tarifi

 

3. Fırınlar Isınsın: Kestaneli Sufle Tarifi

Bir Fransız tatlısı olan sufle, çikolatalı tatlılar arasında en çok tercih
edilenlerden biridir. Sıcacık sunumu, yumuşacık kekiyle gönülleri fetheder.
Yanına bir top dondurma ya da bol köpüklü kahveyle keyifli anlara eşlik eder.
Peki, bu kez onu kestaneli denemeye var mısınız? Kestaneli sufle tarifimiz sizi
bekliyor:

  •  Yumurtaların ak ve sarı kısımlarını dikkatli bir şekilde ayrı kaplara ayırın.
  •  Yumurta sarılarını iki yemek kaşığı toz şeker ilavesiyle çırpın. Azar azar
    un ilave edip karıştırma işlemini sürdürün.
  •  Sütü küçük bir sos tenceresinde ısıtın. Isıttığınız sütü çırpılmış
    yumurtaların bulunduğu karışıma azar azar ekleyip sürekli karıştırın.
  •  Derin bir tencerede kaynamakta olan su buharı üzerine yerleştirdiğiniz
    cam kasede yer alan yumurtalı karışımı benmari usulü pişirin.
  •  Koyulaşıp kıvam alan karışımı kenara alıp içerisine doğranmış beyaz
    çikolata ve tereyağını ekleyin. Kestane püresini ilave edip kısa bir süre
    karıştırın.
  •  Ayrı bir kenara ayırdığınız yumurta beyazlarını, kalan toz şeker ilavesiyle
    köpük gibi olana kadar çırpıp kestaneli karışımla alttan üste doğru
    karıştırarak birbirine yedirin.
  •  Tereyağıyla yağlayıp toz şeker serptiğiniz sufle kaplarına paylaştırdığınız
    harcı, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10-12 dakika aralığında pişirin
    ve sıcak servis edin.

 

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kestaneli Sufle Tarifi

 

4. Çaylar Hızlansın: Kestaneli Pasta

Kestanenin en çok yakıştığı lezzetlerden biri var sırada! Sürpriz doğum günü
partisi hazırlığındaysanız kestaneli pasta tarifini derhal öğrenmeli, keyfinize
keyif katmalısınız. İşte; nefis ganajı, bol kremasıyla size iyi gelecek kestaneli
pasta tarifi:

  •  Pandispanya için 4 yumurta, 4 kahve fincanı toz şekeri mikserde çırpın.
  •  Yumurta ve şeker çırpılınca yavaş yavaş un ve mısır nişastasını
    ekleyerek çırpmaya devam edin.
  •  Kelepçeli bir fırın tepsisini yağlayın, harcı içine dökün.
  •  170 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin ve dışarıda biraz
    soğutun.
  •  İç harç için; 2,5 kg kestaneyi çizik atarak kaynar suda şeker katarak 30-35
    dakika kadar haşlayın.
  •  Hafif soğuyunca dış kabuğunu ve zarını soyun.
  •  Tencereye soyulmuş kestaneleri koyun, üzerine 1-2 bardak su ekleyin.
  •  2 su bardağı şeker de ekleyip, suyunu çekene kadar kaynatın.
  •  Suyunu çekince soğumaya bırakın, içine bezeleri iri iri kırın, karıştırın.
  •  Pasta için; varsa bombeli bir kap kullanın.
  •  Streç filmi uçları kenardan dışarı çıkacak şekilde kabınıza serin ve iyice
    tabanına bastırın.
  •  Kenarlarından çok pay bırakmanız önemli, bu pastayı kalıptan çıkarırken
    işinizi çok kolaylaştıracak.
  •  İç harcı içine dökün ve bir spatula ile iyice bastırarak harcın bombeli
    kalıbın şeklini almasını sağlayın.
  •  Pandispanyayı kabın üzerine koyun, kenarlarında fazla kalan kısmı varsa
    bıçakla kesin ve iyice bastırın.
  •  Düz bir tepsi üzerinde ters çevirin.
  •  Buzdolabına atın ve iyice soğutun.
  •  Ganaj hazırlamak için; Bir minik tencerenin dibine su koyun ve kaynatın.
  •  Su kaynayınca ateşin altını kısın ve tencerenin üzerine tabanı
    tenceredeki suya deymeyen bir kap koyun.
  •  Kabın içine çikolata, krema, tereyağ ve tuzu koyup alttaki suyun buhar
    ısısı ile benmari usulü pişirin.
  •  Akışkan ve parlak bir kıvama gelince ganajınız hazırdır.
  •  Dolaptan çıkarttığınız kubbenin üzerine ganajınızı muntazam bir şekilde
    dökün, her yerine yedirin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kestaneli Pasta

5. Misafirler Çağrılsın: Kestaneli İç Pilavlı Hindi But

Özel bir akşam yemeği planlıyor, hünerlerinizle misafirlerinizi büyülemek
istiyorsanız bu tarif size iyi gelecek! Tane tane dökülen iç pilav, tel tel ayrılan
hindi but ile damaklara kazınacak bir sofraya imza atabilirsiniz. Kestanenin tatlı
lezzetiyle buluşan pilav ve but nasıl bir değişim yaşamış öğrenmek için hemen
buyurun tarifimize:

  •  Derin bir kase içinde sıvı yağ, rendelediğiniz sarımsak ve baharatları
    karıştırın.
  •  Fırça yardımıyla tüm sosu hindi butuna sürün ve fırın torbasına
    yerleştirin.
  •  Limon ve portakalı kabuklarıyla dilimleyip pişirme torbasının içine atın.
  •  Poşeti kapatıp üzerine bıçakla 2-3 delik açın.
  •  180 önceden ısıtılmış fırında 1,5 saat pişirin.
  •  1 saatin sonunda ısıyı 150 dereceye düşürün ve 30 dakika daha pişirin.
  •  Kestaneli pilav ile servis yapın.
  •  Kestaneli iç pilavın yapılışı; Pirinçleri 30 dakika kadar ılık suda bekletin.
  •  Soğanları yemeklik doğrayın ve tencereye alın.
  •  Tereyağı ve bir miktar tuz ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar
    kavurun.
  •  Kavurduğunuz soğanlara dolmalık fıstığı, kuş üzümünü ve yıkayıp
    süzdüğünüz pirinçleri ekleyip 2 dakika daha kavurun.
  •  Tarçın, yenibahar, tuz ve diğer baharatları da ekleyerek 2 dakika daha
    kavurun.
  •  3 su bardağı sıcak suyu ilave edip karıştırın.
  •  Pilav suyunu çekince dilimlediğiniz kestaneleri tencereye ekleyerek
    karıştırın ve altını kısarak 10 dakika kadar demleyin.

 

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kestane İç Pilavlı Hindi But Tarifi

 

Tüm tariflerde kullanabileceğiniz kestaneleri Migros Sanal Market üzerinden
hemen sipariş verebilirsiniz: