Kurban Bayramı Keyfini Katlar: Et Yanına Yapabileceğiniz 5 Tarif

Kurban Bayramı lezzetleriyle gelsin, evler şenlensin! Bayram sofrasında
sevdiklerimizle birlikte olmak kadar sevdiğimiz yiyeceklerin de yer almasına
önem veririz. Bayram sofrası keyfini layıkıyla yaşamak için kurban etinin yanına
çok yakışacak tarifleri sizin için sıraladık. İşte, et yanına yapabileceğiniz 5
tarif…

1. Tane Tane Dökülsün: Pirinç Pilavı

Kurban Bayramı demek, kavurma; kavurma demek bol tereyağlı pilav demektir.
Siz de bu Kurban Bayramı’nı etli pilavla taçlandırmak isterseniz nefis pirinç
pilavı tarifimiz sizi bekliyor. İşte, kavurmanın en güzel yoldaşı olacak pirinç
pilavı tarifi:

  •  İlk olarak ılık bir suyun içerisinde pirinçleri 45 dakika boyunca bekletin.
  •  Ardından süzün ve fazla nişastasının gitmesi için iyice yıkayın.
  •  Pilav tenceresi içerisine tereyağı ve biraz sıvı yağ ekleyin. Ardından
    pirinçleri tencere içerisine alın ve kavurmaya başlayın.
  •  Pirinçlerin rengi saydamlaşınca suyunu ekleyin, ardından tuz ekleyip
    biraz karıştırın, suyunu ekledikten sonra tencerenin her tarafının eşit
    şekilde kaynamasını bekleyin.
  •  Sonra altını kısıp kapağını kapatın ve ocağın altını kısın. Pilav suyunu
    çektikten sonra altını kapatın ve kapağı kaldırıp bir havlu koyup
    demlenmesi için 15 dakika kadar bekletin.
  •  Demlenmesinin ardından 2 kere karıştırın ve servis edin. Afiyet olsun.
    Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Pirinç Pilavı Tarifi

2. Midelerin Bayramıdır: Su Böreği

Eski zamanlardan bu yana büyükannelerin ellerinden çıkıp çocukların
damaklarıyla buluşan, bayramın havasını daha da şenlendiren bir lezzettir su
böreği. Emek vermenin en güzel, en yumuşacık halidir. Siz de bu bayram et
yanına güzel bir börek yapmak isterseniz işte, nefis su böreği tarifimiz:

  •  İlk olarak sıcak su ve soğuk suyu hazırlayın.
  •  Fırın kabını yağlayın. Ardından su böreği yufkalarını önce sıcak suya daha
    sonra soğuk suya batırın, suyunu süzdürün.
  •  Alt tabanı için tepsiye 5 adet yufka sırayla dizin. Her yufka arasına bir yemek
    kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirin.
  •  Bir kabın içerisine peynir ve ince kesilmiş maydanoz karıştırın. 5 adet
    yufkanın üzerine ekleyin.
  •  Peynirlerin üzerine tekrar 4 kat yufka eklenir ve her yufkanın arasına bir
    yemek kaşığı gezdirin.
  •  Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirilip servis
    edin. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Su Böreği Tarifi

3. Onsuz Olmaz: Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı sarmanın olduğu her sofra zaten bayram gibiyken bir de bayram
sofrasına eklenirse neşeler nasıl da katlanır! Nefis kavurmanın yanına pilav
değil de şöyle yeşilli bir seçenek eklemek isterseniz zeytinyağlı yaprak sarma
tarifimiz sizi bekliyor. İşte, detaylar:

  •  Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, zeytinyağı ve dolmalık fıstık ile kavurun.
  •  Pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin.
  •  1-2 dakika daha kavurun.
  •  Sonra sırasıyla tencereye kuru nane, karabiber, tarçın, şeker, kuş üzümü
    ve yarım limonun suyunu ekleyip karıştırın.
  •  Daha sonra tencereye tuzu ve 1 su bardağı kaynamış suyu ilave edin.
  •  Çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin.
  •  Pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp, kıyılmış maydanozları
    ekleyin ve soğumaya bırakın.
  •  Diğer tarafta salamura asma yapraklarını ılık suyla 3-4 kez suyunu
    değiştirerek yıkayın.
  •  Yaprakları sıkarak sudan çıkartın.
  •  Tezgâha bir adet yaprak alıp serin ve içerisine 1 çay kaşığı içten koyup
    kenarlarını içe doğru kıvırın ve daha sonra sarın.
  •  Tencerenin altını yapraklarla kapatın ve sardığınız sarmaları üzerine
    koyun.
  •  Hepsini sardıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin, 2 bardak su ekleyin
    ve bir tabak kapatıp kısık ateşte yapraklar iyice yumuşayana kadar
    pişirin.

Ocaktan aldıktan sonra soğutup servis edin. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Erikli Yaprak Sarma Tarifi

4. Lif İçeriğini Unutmayalım: Yoğurtlu Semizotu

Kırmızı et, protein zengini olup sağlığa iyi gelse de sindirim sürecini zorlayan
bir seçenektir. Bu yüzden beraberinde yiyecekleriniz önemlidir. Eğer ki lif
zengini bir salata tercih ederseniz sindirim sürecinizi önemli ölçüde
kolaylaştırabilirsiniz. Semizotunun hazır mevsimindeyken bu bayram sofranıza,
etin tam da yanına yoğurtlu semizotu çok yakışabilir. İşte, et yanına
hazırlayabileceğiniz yoğurtlu semizotu tarifi:

  •  Salata yapımında kullandığınız semizotlarının sap kısımlarını ayıklayın.
    Bol suda yıkadığınız semizotlarını salata kurutucusunda kurutun.
  •  Kabuklarını ayıkladığınız sarımsakları rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
    Tuzla ovup zeytinyağı ve süzme yoğurtla karıştırın.
  •  Ayıklayıp bol suda yıkadıktan sonra kuruttuğunuz semizotu yapraklarını
    ekleyip karıştırın.

Arzuya göre sonradan eklediğiniz sızma zeytinyağı ilavesiyle soğuk
olarak bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Yoğurtlu Semizotu Tarifi

5. Köz Tadına Hayran Bırakır: Yoğurtlu Köz Biber Mezesi

Çeşit çeşit meze tariflerine bayılanları bayram sofrasında da yalnız
bırakmıyoruz. Kavurma etin yanına hafifliği ve bol lezzetiyle çok yakışacak
yoğurtlu köz biber salatasına bayılacaksınız. İşte, yoğurtlu köz biber mezesi
tarifi:

  •  Biberler tepsiye dizilerek fırında közlenmeye bırakılır.
  •  Közleme işleminden sonra kabukları soyularak çok küçük olmayacak
    şekilde doğranır.
  •  Diğer tarafta yoğurt çırpılır, sarımsaklar ezildikten sonra içine eklenir.
  •  Karışım doğranan biberlerin üzerine eklenir.
  •  Biraz da tuz ekledikten sonra son olarak üzerine zeytinyağı gezdirilir.

Zeytinle ve pul biber ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Yoğurtlu Köz Biber Mezesi Tarifi

 

Bayram kahvaltılarının vazgeçilmez ürünlerini Migros Sanal Market’ten sipariş edebilirsiniz. Sipariş oluşturmak için hemen tıklayın.