Mevsim Tazesi: Muşmulanın 5 Faydası

Töngel, beşbıyık gibi isimlerle de bilinen muşmula, şifa dolu meyvelerden
biridir. İlk olarak Japonya’da çıkıp daha sonra dünyanın neredeyse her yerinde
yetişmeye başlamıştır. Ülkemizde ise Karadeniz ve Marmara Bölgesi’nde bolca
bulunur. Lezzeti kimi insan tarafından sevilip kimi insan tarafından sevilmese
de faydalarının çok fazla olduğu, yadsınamaz gerçeklerdendir.
Yazımızın devamında muşmulayı daha yakından tanıyabilir, faydalarının neler
olduğunu, nasıl tüketilebileceğini öğrenebilirsiniz.
İşte, muşmulanın 5 faydası…

1. Toksinlerden Arındırır

Yanlış beslenme, kirli hava koşulları derken ne yazık ki vücudumuzda birçok
toksin birikir. Daha sağlıklı bir işleyiş için bu toksinlerden kurtulmak gerekir.
Bunun için muşmula iyi bir tercihtir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde zarar
veren serbest radikalleri etkisiz hale getirir.

2. Sindirimi Hızlandırır

Muşmula, lif bakımından zenginliğiyle sindirim sağlığı için tüketilmesi gereken
gıdalar arasında yer alır. Bağırsak hareketliliğini artıran doğal bir müshil gibidir.
Bu özelliğiyle kabızlık gibi sindirim problemlerini önlemeye yardımcıdır.

3. Kuru Öksürüğü Hafifletir

Mevsim değişiklikleri, bağışıklık sisteminin zayıflaması gibi nedenler bizlere
kuru öksürük olarak dönebilir. Böyle durumlarda ilaç kullanmaktan ziyade
doğal takviyelerden yanaysanız kuru öksürüğü hafifleten muşmula çayı size iyi
bir yardımcı olabilir. Doktorunuza da danıştıktan sonra düzenli olarak muşmula
çayı tüketimiyle siz de sağlığınıza kavuşabilirsiniz.

4. Bağışıklığı Güçlendirir

Muşmula, zengin besin değerleri sayesinde güçlü bir bağışıklık sistemi için
tüketilmesi önerilen seçeneklerden biridir. Potasyum, demir, kalsiyum, folik asit
gibi mineralleri, A ve C vitamini gibi önemli içerikleriyle hastalıklara karşı
güçlenmeyi sağlar.

5. Kan Dolaşımını Düzenler

Sağlıklı olabilmek için sadece iyi beslenmek yeterli değildir. Alınan besinlerin
iyi bir kan dolaşımıyla vücudun her noktasına eşit dağıtılması da önemlidir.
Muşmula, kan dolaşımını düzenleyen besinlerden biridir. Böylelikle tüm
organların işleyişine olumlu etki ederek daha sağlıklı olmaya katkıda bulunur.

Muşmula Nasıl Tüketilir?

Muşmulanın faydalarından yararlanmak isteyenler için birçok tüketim yöntemi
mevcuttur. İşte, onlardan bazıları…

  •  Taze meyve olarak tüketilebilir.
  •  Püre halinde tüketilebilir.
  •  Çay halinde tüketilebilir.
  •  Kurutulup tüketilebilir.
  •  Reçel, marmelat, pekmez, hoşaf olarak tüketilebilir.

 

Farklı şekillerde kullanarak faydalarından yararlanabileceğiniz muşmulayı Migros Sanal Market’ten sipariş etmek için hemen tıklayın.