Mevsimin En Tatlısı Kayısı ile Yapabileceğiniz 4 Tarif

Bol vitamini, güzel rengiyle yaz günlerine lezzet katan kayısılardan birbirinden
nefis tarifler hazırladık. Hoşaftan güllaca 4 farklı lezzet, yazımızın devamında
sizi bekliyor. Hadi, en taze kayısıları kapın ve mutfağınıza yol alın.

1. Kahveye Yandaş: Kayısılı Cheesecake

Yaz kayısıları, Avrupa’da ve ülkemizde en sevilen tatlılardan biri olan
cheesecake ile buluşuyor; lezzetine hiç mi hiç doyum olmuyor! İşte; kayısılı
lezzetler arasında favoriniz olacak, kahveye çok ama çok yakışacak kayısılı
cheesecake tarifi:

● Fırını önceden 350 dereceye ısıtın.

● Bir mutfak robotunda mısır unu krakerlerini, iki yemek kaşığı şekeri ve
1/4 çay kaşığı tuzu ince kırıntılar oluşana kadar işlemden geçirin.

● Bu malzemeyi orta büyüklükte bir kâseye aktarın ve kırıntılar ıslanana
kadar erimiş tereyağı içinde karıştırın.

● Mutfak robotu kasesini silip temizleyin.

● Altı düz bir fincan ya da bardak ile kırıntıları 9-13 inç ebatlarında bir
kızartma tavası içine eşit bir şekilde bastırın.

● Sağlam bir kabuk oluşana kadar 15 dakika süreyle kızartın.

● Bir tel raf üzerinde soğumaya bırakın.

● Isıyı 325 dereceye indirin.

● Küçük bir kulplu tencere içinde kayısılar, çeyrek fincan dolusu şeker ve
bir tutam tuzun orta-yüksek sıcaklıkta kaynamasını sağlayın ve şeker
eriyene kadar karıştırın.

● Isıyı azaltın ve kaynama noktasının altında pişirmeye devam edin ve
karışım parlak bir görünüm alana kadar on dakika süreyle sık sık
karıştırmaya devam edin.

● Mutfak robotu içinde kayısı karışımı, limon suyu ve bir yemek kaşığı
suyu püre haline getirin.

● Büyük bir kâse içinde, bir elektrikli mikser kullanarak krem peyniri ve
ekşi kremayı düz bir hale gelene kadar ortam üzerinde çırpın.

● 3/4 şeker ilave edin ve düz bir hale gelene kadar çırpın.

● Vanilya ve bir tutam tuz ilave edin ve bunların birleşmesini sağlayacak
şekilde çırpın.

● Yumurtaları ilave ederek malzeme düzgün bir hale gelene kadar çırpın ve
gerektiğinde kâsede kalan artıkları kazıyın.

● Krema- peynir karışımını soğutulmuş kabuk içine dökün ve üst kısmı
düzleştirin.

● Küçük kaşıklar dolusu kayısı püresini seyrek aralıklarla krema-peynir
karışımı üzerine dökün.

● Püreyi bir şiş ya da ince kanatlı bıçak ile hafifçe çalkalayarak döndürün.

● İyice oturana kadar yaklaşık 25. dakika süre ile kızartın.

● Raf üzerindeki tavada hafifçe soğumaya bırakın ve sonra da kare dilimler
halinde kesmeden önce soğuyana kadar iki saat kadar soğutun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kayısılı Cheesecake Tarifi

2. Farklı Bir Dokunuş: Taze Kayısılı Güllaç

Canınız tatlı bir yenilik istediyse sizi böyle alalım. Sıradaki tarifimizde Ramazan
ayının biriciğine biraz kayısı ekliyor ve keyfini çıkarıyoruz. Eğer ki geleneksel
lezzetlere bayılıyor, ama küçük bir yeniliğe de hiç karşı koyamıyorsanız kayısılı
güllaç tarifine bayılacaksınız. Hadi, kayısıların en tazelerini alıp derhal
tarifimize:

● Tencereye süt ve şekeri koyun, ara ara karıştırarak şekeri eritin.

● Süt kaynayınca altını kapatın, gül suyunu ekleyin.

● Süt el yakmayacak sıcaklığa gelince tepsiye güllaç yaprağı serin,
üzerine kepçe ile şekerli süt gezdirin.

● Güllaç yapraklarının yarısını teker teker bu şekilde ıslatıp başka bir
tepsiye dizin.

● Doğradığınız kayısıları da tepsiye yayın.

● Kalan güllaç yapraklarını da şekerli sütle ıslatarak üzerine dizin.

● Kalan sütü üzerine gezdirin.

● Buzdolabında bekletin, çıkarınca kayısı dilimleriyle süsleyip servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Taze Kayısılı Güllaç Tarifi

3. Kayısılı Yoğurt Atıştırmalığı

Güne proteini bol, meyveli bir mola vermeye ne dersiniz? Taptaze kayısılar,
soğuk bir yoğurtla hem diyet dostu hem de keyifli bir atıştırmalık
hazırlayabilirsiniz. Güzel bir tatlı kasesi seçip buyurun tarifimize:

● 1/2 fincanlık bal, su ve tuzu küçük bir tencere içinde kaynama noktasının
biraz altında pişirin, bal eriyene kadar bir dakika süreyle karıştırın.
● Kayısıları ilave edin.

● Isıyı orta yüksek seviyeye çıkarın ve meyve yumuşak bir hale gelene ve
sıvı ise şurupsu bir kıvama gelene kadar sık sık karıştırarak 10 ila 12
dakika arasında pişirin (daimi bir pişirme sağlamak için gerekirse ısıyı
ayarlayın)

● Kompostoyu yedi küçük cam kavanoz ya da hava geçirmez kap içine
bölerek yerleştirin.

● Üzerini kapatmadan soğuyana kadar on dakika süre ile soğutun.

● Bir yemek kaşığı balı yoğurt kaplarının içinde karıştırın, yoğurdu
kavanozlar arasında bölün.

● Dilerseniz kızarmış ve dilimlenmiş bademler ile servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kayısılı Yoğurt Atıştırmalığı Tarifi

4. Ekmek Bunu Bekler: Kayısı Marmelatı

Yaz kayısılarını ekmeğinize katık edip kahvaltılarınızı şenlendirmek, kulağa
nasıl da hoş geliyor değil mi? Peki, ya kayısıları mevsimi dışında da
tüketebilmek? Kayısı marmelatıyla sofranıza güzel bir çeşit, ağzınıza güzel bir
tat katabilirsiniz.

● Bol suda yıkadığınız kayısıların fazla suyunu süzdürün.

● Ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları derin bir
tencereye alın. Toz şeker ilavesiyle kısık ateşte pişmeye bırakın.

● Kıvam alıp kabuklarından ayrılmaya başlayan kayısıları blender
yardımıyla püre haline getirin.

● Son olarak tereyağı ve limon tuzu ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha
kaynattıktan sonra ocaktan alın.

● Ev yapımı marmelatı uzun süre saklamak istiyorsanız; temiz ve kuru,
kapağı sıkıca kapanan bir kavanoza alıp oda sıcaklığında beklettikten
sonra ısı ve ışık görmeyen bir yerde muhafaza edin. Aksi takdirde
buzdolabında bekletip hızlı bir şekilde tüketin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kayısı Marmelatı Tarifi

Kayısı Marmelatı Tarifi

 

Mevsimin en taze kayısılarını Migros Sanal Market’ten sipariş etmek için hemen tıklayın.