Mevsimin En Tazesi Mısırla Yapabileceğiniz 5 Tarif

Mis gibi süt mısırlar haşlamasıyla, közlemesiyle yaz mevsiminin enerjik
günlerine eşlik eden en güzel lezzetlerdendir. Çocuklar da yetişkinler de bayıla
bayıla yer, tadına doyum olmaz. Bazen yüzme sonrasında güzel bir öğün olur,
bazen balkon keyfini tamamlar.
Yazımızın devamında mısır aşkına doyuracak tariflerimizi sizin için derledik. Siz
de bugünkü sofranızda bu tariflerden birine yer verebilir, sofranızı
tamamlayabilirsiniz.
İşte, mısırı bol 5 tarif…

1. Hastaya İyi Gelir: Mısırlı Tavuk Çorbası

Hasta olduğumuzda, kendimizi bitkin hissettiğimizde tavuk suyuna bir kâse
çorbanın ne denli önemli olduğunu biliriz. Üzerine bir de limon suyu
gezdirdiğimizde neredeyse anında şifayı bulur, iyi hissetmeye başlarız. Sıradaki
tarifimizde tavuk çorbasına bu kez bir de mısır ekliyoruz. Ortaya çok besleyici
ve çok lezzetli, kâselerce tüketilmek istenecek bir çorba çıkarıyoruz. İşte, mısırlı
tavuk çorbası tarifi:

  •  İlk olarak tavukları suyun içerisinde haşlayın.
  •  Ardından tavukları alıp iyice tiftin.
  •  Daha sonra bir kabın içerisinde un, yoğurt ve yumurta sarısını ekleyip
    karıştırın ve içerisine azar azar tavuk suyundan ekleyip karıştırın.
  •  Tavukları ve diğer malzemeleri de içerisine ekleyip 1-2 taşım kaynatıp
    ocaktan alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Tavuklu Mısır Çorbası Tarifi

2. Ona Küçük Sarı Taneler Ekleyin: Mısırlı Pilav

Her yemeğin en güzel tamamlayıcısı, tereyağın en çok yakışanı, tane tane
dökülenlerin en güzeli pirinç pilavı bu kez renkleniyor! Mısırlı pilav ile sofranıza
farklı bir dokunuş yapabilir, lezzetin katmerlisine doyabilirsiniz. Siz de mevsimi
geçmeden en güzel mısırlarla nefis bir pilav hazırlayın, yanına da ızgara köfte
yapmayı unutmayın! İşte, mısırlı pilav tarifi:

  •  İlk olarak bir tencereye tereyağını, otuz dakika suda bekletilip iyice
    yıkanmış ve süzülmüş olan pirinçleri ekleyip kavurun.
  •  Sonra hemen içerisine mısırları tuzu ve suyunu ekleyip kısık ateşte
    pişmeye bırakın.
  •  Suyunu çektikten sonra bir karıştırıp kapağını kapatarak demlenmeye
    bırakın.
  •  Pilavınız demlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Mısırlı Pilav Tarifi

3. Yanına da Yoğurt: Mısırlı Mücver

Sıradaki tarifimizle mücverin en farklı haline tanık olabilirsiniz. Mevsimin en
taze mısırlarıyla hazırlayabileceğiniz bu tarife istediğiniz öğünde ya da çay
saatlerinde yer verebilir, mideleri şenlendirebilirsiniz. Yanına demli bir çay ya
da soğuk bir ayran da pek yakışır, bizden önermesi! İşte, mısırlı mücver tarifi:

  •  Yumurtaları derin bir kaba aktarın. Un ilavesiyle karıştırmaya başlayın.
  •  Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış konserve mısır, doğranmış taze
    soğan, dereotu, maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri, nane, tuz ve
    karabiber ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün.
  •  Önceden ısıttığınız geniş tabanlı bir tavaya az miktarda ayçiçek yağını
    ekleyip kızdırın.
  •  Küçük bir kaşık yardımıyla tavaya aldığınız mısırlı mücver harcını, ters
    yüz ederek hafif bir renk alana kadar kızartın. Sıcak ya da ılık olarak
    servis edin. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

10 TL Altı Tarifler: Mısır Mücveri Tarifi

4. Meksika’ya Uzanıyoruz: Tatlı Mısır Keki

Sıradaki tarifimizin malzemeleri kendi topraklarımızdan, tarifi ise ta
Meksika’lardan! Meksika mutfağında ana yemek çeşidi olarak sıkça tercih
edilen tatlı mısır keki ile siz de sofranızda dünyadan lezzetler esintisi
yaratabilirsiniz! İşte, nefis mi nefis tatlı mısır keki tarifi:

  •  Karıştırma kabında tereyağını krema haline gelinceye kadar çırpın.
  •  Daha sonra yağın içine mısır unu ve suyu ekleyerek iyice karıştırın.
  •  Daha önce taneli kalacak şekilde robotta çektiğimiz mısırları da bu
    karışıma ekleyin.
  •  Başka bir kapta, geri kalan malzemeleri çırpıp, mısır unu karışımına
    ekleyin.
  •  Elde edilen yumuşak karışım 22 cm çapındaki yuvarlak kalıba döküp,
    üstü alüminyum folyo ile kapatın.
  •  175 derecelik fırında 50-60 dakika pişirin.
  •  Piştiğini kontrol etmek için folyonun bir kısmını kaldırıp çatal veya bıçak
    batırarak kontrol edebilirsiniz.
  •  Unutmayın; karışım yumuşak ama kıvamlı olmalı.
  •  10-15 dakika soğumasını bekledikten sonra dondurma kaşığı yardımıyla
    servis yapın. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Tatlı Mısır Keki Tarifi

5. Farklılık Arayanlara: Fırında Sarımsaklı Tereyağlı Mısır

Sıradaki tarifimize fırın da sıcak bakıyor! Taze mısırları haşlama, közleme gibi
hep aynı yöntemlerle pişirmekten sıkıldıysanız bu tarifimizi deneyebilirsiniz.

Damak lezzetinizi uyuduğu uykudan uyandıracak, bol tereyağı ve mis gibi
sarımsak kokusuyla herkesi büyüleyecek tarifimiz için harekete geçilsin! İşte,
fırında sarımsaklı tereyağlı mısır tarifi:

  •  Mısırı ikiye bölüp fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  •  Bir kâsede tereyağı, dövülmüş sarımsak ve kıyılmış maydanozu
    karıştırın.
  •  Mısırı fırından çıkardıktan sonra tereyağı karışımını üzerine sürün ve etin
    yanında servis edin. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Fırında Sarımsaklı Tereyağlı Mısır Tarifi

Bonus Bilgi:

Kış aylarında da bu güzel tarifleri yapabilmek için yaz aylarında tazesi çıkan
mısırları dondurucuya stoklamayı deneyebilirsiniz. Bunun için haşlanmış mısır
tanelerini bir bıçak yardımıyla koçanlarından ayırın. Ardından buzdolabı
poşetlerine koyarak dondurun. Kışın dilediğiniz zaman çıkarıp dilediğiniz tarifte
kullanın. Bol mısırlı bir kış olsun!

 

Mısırla yapabileceğiniz lezzetli tarifler için mısır siparişinizi Migros Sanal Market üzerinden verebilirsiniz. Sipariş oluşturmak için hemen tıklayın.