Ocak Ayı Balıklarıyla Yapabileceğiniz 5 Tarif

Yeni yılın ilk ayında omega-3 zengini bir listeyle karşınızdayız! Denizlerin ocak
ayı tazeleriyle yapabileceğiniz birbirinden nefis tarifleri sizin için sıraladık.
İşte, uskumrudan hamsiye birbirinden nefis 5 tarif:

1. Hafif mi Hafif: Fırında Uskumru

Balığın lezzetini yağdan bağımsız almak istiyorsanız fırın lezzetlerinin tam size
göre olduğunu da bilirsiniz.

● Balıkları ayıklayıp yıkayın, bir fırın kabına ekleyin, içlerine ve üzerine tuz
serpin.

● Defne yaprağı ve taze kekikleri içerisine ekleyin.

● Ardından soğanları ve çeri domatesleri de ilave edin.

● En son portakal suyunu da ilave edip, üzerini folyo ile kapatıp 190
derecelik fırında 25/30 dk pişirin.

● Pişen balıkları tabağa alıp yeşillikler eşliğinde servis edebilirsiniz, afiyet
olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Fırında Uskumru Tarifi

2. Herkes Bayılır: Hamsi Tava

Balık sevmeyenler tarafından bile çoğu zaman kabul gören, kendisi küçük,
lezzeti büyük seçeneklerden biridir hamsi. Bol yağda kızartılmış halineyse
doyum olmaz. İster tabakta ister ekmek arasında lezzete doyurur. Bugünkü
sofranızda siz de hamsi tavaya yer vermek istiyorsanız işte tarifimiz:

● Balıkları baharatlayın tuzunu ilave edin ve iyice yedirin.

● Una bulayarak balık tavasına dizin.

● Her iki tarafını da 10'ar dakika kızartın.

● Pişen balıkları tabağa alıp yeşillikler eşliğinde servis edebilirsiniz, afiyet
olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Hamsi Tava Tarifi

3. Kokusu Yok, Lezzeti Bol: Salamura Yapraklı İstavrit

Mevsimin en lezzetli balıklarından biri olan istavrit, kokusuyla sizi pek de
cezbetmiyorsa çare burada! Salamura yaprakları sayesinde hem daha lezzetli
hem de kokusuz bir istavrit yemek isterseniz buyurun tarifimize:

● Balık tavasını yağlayın.

● Pişirme kağıdını serin.

● İstavritleri sıralayın.

● Aralarına limon dilimlerini sıralayarak, asma yapraklarını döşeyin.

● Her iki tarafını 15’er dakika pişirin.

● Pişen balıkları tabağa alıp yeşillikler eşliğinde servis edebilirsiniz, afiyet
olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

https://migrostv.migros.com.tr/salamura-yapragi-ile-kokusuz-istavrit-nasil-
pisirilir/

4. Çıtır Çıtır: Sardalya Tava

Kalsiyum, selenyum, protein gibi sağlığınız için faydalı birçok besin değeri
bakımından zengin sardalya; ocak ayını güçlü bir şekilde atlatmanıza en iyi
yardımcılardan! Siz de bugünkü sofranızda nefis bir sardalya tavaya yer
vermek isterseniz işte tarifimiz:

● İç kısımlarını ayıklayıp bol suda yıkadığınız balıkların fazla suyunu
süzdürün. Az miktarda tuz ilavesiyle tuzlayın.

● Elenmiş un, mısır unu, tuz, toz kırmızı biber ve karabiberi düz bir tabakta
harmanlayın.

● Ayçiçek yağını geniş bir tavada kızdırın. Sardalyaları hazırladığınız unlu
karışıma batırın.

● Kızgın yağa bıraktığınız balıkları hafif bir renk alana kadar kızartın. Kâğıt
havlu serili bir servis tabağında dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis
edin.

Tarifimizin tüm detayları için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Mevsim Tazesi: Sardalya Tava

5. Özel Sofralara Yakışır: Fırında Lüfer

Balık mevsiminin yolları gözlenen isimlerinden biridir lüfer. Bol lezzeti,
yumuşacık etiyle mideleri şenlendirir. Yanına bolca yeşillik, kırmızı soğanla en
iyi şekilde tamamlanır. Özel misafirlerinizi özel bir balık sofrasıyla karşılamak
isterseniz buyurun tarifimizin detaylarına:

● Zeytinyağına sarımsak, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.

● Domatesleri, limonu ve soğanı halka kesin.

● Zeytinyağı sosunu balığın içine ve üzerine fırça ile sürün.

● Defne yapraklarını balığın içine yerleştirin.

● Soğan, domates ve limon dilimlerini balığın üzerine yerleştirin.

● Önceden 220 dereceye ısıttığınız fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Fırında Lüfer Tarifi

 

Balık siparişlerinizi Migros Sanal Market’ten vermek için hemen tıklayın.