Pırasa ile Yapabileceğiniz 5 Farklı Tarif

Sonbahar sonu, kış başı gibi tezgâhlarda boy göstermeye başlayan uzun uzun
pırasalar, uzun uzun sofra keyiflerinizi donatmaya geliyor! Siz de hazır tam
mevsimiyken pırasalı tarifler arayışına girdiyseniz buyurun yazımızın devamına.
Pırasa le yapabileceğiniz 5 farklı tarif sizi bekliyor. İşte, detaylar…

1. Kabakla Yarışır: Pırasa Mücveri

Mücveri çok seviyor yaz mevsimini kabak mücveriyle geçiriyorsanız kış
mevsimini de pırasa mücveriyle geçirmek, size iyi gelecek bir fikir olabilir! Bol
yoğurt ya da tane tane bir pilavla çok yakışacak pırasa mücverine siz de bir
şans verin! İşte, pırasa mücveri tarifi:

● Bir kabın içerisine ince ince doğranmış olan pırasaları ekleyip tuz ile
ovun.

● Ardından içerisine diğer malzemeleri de ekleyip güzelce karıştırın.

● Ardından bir tavaya sıvı yağ ekleyip hafifçe kızdırın.

● Daha sonra içerisine kaşıkla hazırladığınız pırasalı harçtan ekleyip arkalı
önlü kızartıp servis edebilirsiniz.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kış Tazesi Pırasa Sahnede: Pırasa Mücveri

2. Farklı Dokunuş: Pırasalı Köfte

Pırasadan pek hoşlanmıyorsanız bu kez köfte içerisinde denemeye ne dersiniz?
Çocuktan yetişkine herkesin damak zevkine iyi gelecek pırasalı köfte tarifine
siz de sofranızda yer açın. İşte, pırasalı köfte tarifi:

● İlk olarak pırasaları yıkayıp ince ince dilimleyin.

● Ardından bir kabın içerisine tüm malzemeleri ekleyip iyice yoğurun.

● Hazırladığınız köfte harcından parçalar ayırıp elinizle şekil verin.

● Bir tavaya yağı ekleyip kızdırın ardından köfteleri ekleyip arkalı önlü
pişirip servis edebilirsiniz.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Pırasalı Köfte

3. Sarmaya Rakip: Pırasa Dolması

Dolma sevgisi tartışmaya kapalı bir zaafsa sizin için, hemen böyle buyurun!
Pırasa sevgisini katlayacak bu tarifle sofranızı şenlendirebilir, midenizi
şaşırtabilirsiniz! Yanına da yoğurt eklerseniz lezzeti en iyi şekilde
tamamlayabilirsiniz, bizden söylemesi. İşte, damakları şenlendirecek pırasa
dolması tarifi:

● Pırasaları 4 parmak kalınlığında kesin.

● Ardından ortasına kadar gelecek şekilde pırasaları diklenesin tekrar
kesin.

● Bir tencereye sıcak su ve pırasaları ekleyip kaynatın.

● Pırasaların yaprakları karıştırdıktan ayrılacaktır pişerken.

● Pırasa yaprakları yumuşayınca ocaktan alıp süzün ve soğumaya bırakın.

● Daha sonra bir tencerenin içerisine kıyma hariç içi için olan tüm
malzemeleri ekleyip karıştırın ve kapağını kapatıp hafif pişmesin
sağlayın.

● Ardından ocaktan alıp kıymayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

● Daha sonra pırasa yapraklarının içerisine az miktarda iç harçtan ekleyip
sarın ve bir tencereye yaprak sarması gibi dizin.

● Tüm malzemeler bitene dek aynı işlemi uygulayın.

● Daha sonra üzerine su ve dilimleri ekleyip ocakta pişirmeye devam edin.

● Piştikten sonra 10 dk dinlendirip ister sıcak ister soğuk servis
edebilirsiniz.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Pırasa Dolması

4. Böreğin En Hafifi: Bulgurlu Pırasa Böreği

Börek seviyor, pırasaya mesafeli duruyorsanız bu tarifimizle fikrinizi
değiştirmeye geliyoruz! Pırasa ve havucun vitaminlerini bulgurun
doyuruculuğu birleştiriyor ortaya sıra dışı bir börek çıkarıyoruz. Siz de çay
sofralarınıza farklı bir lezzet ararsanız çok az bir un ile hazırlanan bu böreğe
şans verebilirsiniz. İşte pırasalı tariflerin en güzeli:

● İnce bulguru bir kaba ekleyip üzerini bir parmak geçene kadar su ilave
edin, üzerini streç film ile kapatıp bekletin.

● Pırasaları ve havuçları inçe inçe doğrayın tavaya zeytinyağını ekleyip
ardından havuç ve pırasaları ekleyip kavurun.ocaktan alıp soğumasını
bekleyin.

● Ardından bulgurun üzerine yumurta peynir un kabartma tozu beyaz
peynir ve kaçırdığınız harcı ekleyip iyice karıştırın.

● Yağlanmış olan fırın tepsisine ilave edip önceden ısıtılmış 180 derecelik
fırında 45 dk kadar pişirin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Bulgurlu Pırasa Böreği

5. Dumanı Tütsün: Pırasa Çorbası

Kış sebzesinden en güzel çorbayı hazırlamak yaraşır! Ana yemeklerinizin
öncesinde tüketebileceğiniz nefis bir başlangıç arıyorsanız pırasa çorbasıyla
tanışmak size iyi gelecek! İşte, dumanı üzerinde nefis mi nefis başlangıç pırasa
çorbası tarifi:

● Pırasaları ve kerevizleri yıkayıp doğrayın havuçların kabukları soyun ve
doğrayın.

● Tencereye tereyağ ilave edin ardından pırasaları ilave edin kerevizi de
ilave edin ve 2-3 dakika kavurun havuçları ve baharatları ilave edin.

● Ardından üzerini 4 parmak geçecek kadar suyu ilave edin havuçlar iyice
ölene kadar pişirin istenirse su ilavesi yapabilirsiniz.

● Tüm malzemeler piştikten sonra blenderdan geçirin isteğinize göre su
ilavesi yapabilirsiniz ve hindistan cevizi sütünü ekleyin karıştırın üzerine
tereyağında toz biberi hafif yakarak servis edebilirsiniz.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Pırasa Çorbası

 

Birbirinden güzel tariflerin vazgeçilmezi pırasa siparişini Migros Sanal Market’ten vermek için hemen tıklayın.