Şimdi Tam Mevsimi: Üzüm ile Yapabileceğiniz Serinleten 5 İçecek

Üzüm çeşitleri, yaz aylarının açık ara farkla en sevilen meyvelerinden biridir.
Soyma, dilimleme gibi aşamaları olmaksızın doğrudan keyfe doyurur. Film
izlerken de nefis bir atıştırmalık olur, havuz başı keyiflerine de iyi gider.
Yazımızın devamında üzümün atıştırmalık değil de keyifle yudumlamalık
hallerine ver verdik. Siz de üzüm aşkını bardaklara doldurmak, vitamine
doymak ister, serin bir içecek ararsanız böyle buyurun. İşte, üzüm ile
yapabileceğiniz 5 içecek…

1. Kayısı Aşkına: Kayısılı Üzüm Hoşafı

Üzüme bayılıyor ama kayısıdan da vazgeçemiyorsanız bu iki yaz meyvesi bir
tarifte buluşsun, serin bir içecek arayanların yüzünde gülümseme oluştursun!
Badem içinin de katkısıyla âdeta sağlık deposu olan bu tarifimizi mutlaka
deneyin, deriz. İşte, kayısılı üzüm hoşafı tarifi:

  •  Kuru meyveleri iyice yıkayıp süzün.
  •  Kayısıları dörde bölün.
  •  Meyveleri ayrı kaplara alıp ikişer bardak su ilave edin ve yumuşaması
    için oda ısısında 4-5 saat bekletin.
  •  Kayısı ve üzümleri içinde beklettiğiniz suyuyla birlikte büyük bir
    tencereye alın.
  •  Toz şeker ilave edip karıştırın.
  •  Orta ateşte kapağı kapalı olarak kaynamaya bırakın.
  •  Ocaktan alıp soğutun. Bademleri teflon bir tavada yağsız kavurun.
  •  Hoşaf soğuyunca servis kâselerine paylaştırın.
  •  Bademleri serpiştirip soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kayısı Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi

2. Rengine Âşık Eder: Doğal Üzüm Suyu

Üzüm çeşitlerinin şahı ile nefis mi nefis bir içecek hazırlamaya var mısınız?
Meyve suyu içmeyi seviyor ama hazır olanlardan pek hazzetmiyorsanız doğal
üzüm suyu tarifimiz sizin için gelsin. Sadece iki malzemeyle yapabileceğiniz
doğal üzüm suyu hem size hem de çocuklarınıza iyi gelecek. İşte, doğal üzüm
suyu tarifi:

  •  İlk olarak üzümleri güzelce yıkayın. Hatta mümkünse 30 dk kadar sirkeli
    suda bekletin.
  •  Bir tencereye üzümleri ve suyu ilave edin.
  •  Üzümlerin hepsi patlayıp iyice ezilene kadar iyice pişirin.
  •  Ocaktan alıp bir süzgeç yardımı ile üzümleri hafif bastırarak süzüp
    soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Doğal Üzüm Suyu Nasıl Yapılır?

3. Eskilerin Lezzeti: Üzüm Hoşafı

Sıradaki tarifimiz kuru üzümlerin suyla buluşmasını içeriyor! Büyükanne,
büyükbabalarımız iyi bilir. Besleyici, lezzetli ve maliyeti düşük olan hoşaf
çeşitleri; eski zaman sofralarında eksik olmazmış. Gün boyu ihtiyaç duyulan
enerjinin kazanılması, bünyenin faydalı vitaminlere doyması için en iyi
tariflerden sayılırmış. Siz de bu eski geleneğe kendi sofranızda da yer
verebilirsiniz. İşte; lezzete doyuracak, içinizi serinletecek üzüm hoşafı tarifi:

  •  Kuru üzümleri ilk olarak soğuk suda 15 dakika bekletin ardından bir
    tencereye suyu ve şekeri ilave edip kaynatın.
  •  Üzerine kuru üzümleri ilave edip kaynatmaya devam edin.
  •  5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Dilediğiniz şekilde servis
    edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Üzüm Hoşafı

Üzüm Hoşafı Tarifi

4. Farklılık Arayanlara: Üzüm Suyu Konservesi

Taptaze üzümleri, kış boyunca da yanınızda görmek mutlu edecekse böyle
buyurun. Kış aylarında da serinlik verecek lezzetler sizi mutlu ediyorsa üzüm
suyu konservesini mutlaka hazırlayın. İşte, vitamin dolu içeriğiyle şifa olacak
üzüm suyu konservesi tarifi:

  •  Geniş bir tencereye üzüm ve su alın.
  •  Su kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra altı kısılarak biraz daha
    kaynatın.
  •  Meyvelerin formunun bozulmamasına dikkat edin.
  •  En son şeker ekleyin ve kavanozlara doldurun.
  •  Ağzı sıkıca kapanan kavanozları ters çevirerek yaklaşık bir gün bekletin.
  •  Tüketileceği zaman isteğe göre şeker ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Üzüm Suyu Konservesi Tarifi

5. Dut Lezzetiyle Karışsın: Dutlu Üzüm Hoşafı

Dutun tatlı lezzeti üzüm taneleriyle karışsın, tadan herkesi etkisi altına alsın!
Yaz günlerine tatlı bir serinlik katmak istiyorsanız dutlu üzüm hoşafı tam size
göre olabilir. Dutlu üzüm hoşafını bol kaşarlı bir tost yanında da bol tereyağlı
pilav yanında da bayıla bayıla tüketebilirsiniz. İşte, dutlu üzüm hoşafı tarifi:

  •  Kuru meyveleri yıkayın ve suyunu süzün.
  •  Tencereye suyu koyarak kaynatın, su kaynadıktan sonra meyveleri atın.
  •  Meyveler yumuşayana ve şişene kadar pişirin.
  •  Ardından şekeri ekleyin ve bir taşım daha pişirin. Soğuk olarak servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Dutlu Üzüm Hoşafı Tarifi

 

Üzüm siparişlerinizi Migros Sanal Market üzerinden oluşturabilirsiniz. Sipariş oluşturmak için hemen tıklayın.