Sofranıza Renk Gelsin: Pancar ile Yapabileceğiniz 5 Tarif

Antioksidan deposu lezzetlerden biri olan pancar; kalbi koruması, kan basıncını
dengelemesi, bağışıklığı güçlendirmesi gibi birçok özelliğiyle sofraların şifalı ve
renkli üyelerinden biridir. Siz de pancar ile rengarenk ve sağlıklı tarifler yapmak
isterseniz yazımızın devamında birbirinden nefis seçenekler sizi bekliyor.

İşte, pancar ile yapabileceğiniz 5 tarif

1. Pancar Kavurması

Genellikle haşlama olarak tanıdığımız pancarın, "Kavurması da mı olurmuş?"
diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Hemen cevaplayalım; sofrasına renk ve lezzet
katmak, farklı bir lezzet denemek isteyenler için olur. Hem de ne güzel olur.
İşte, nefis pancar kavurması tarifi:

  •  Pancarları yıkayın, üzerini 3 parmak geçene kadar su ekleyin.
  •  Yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra kabuklarını soyup küp küp
    doğrayın.
  •  Kuru soğanın kabuğunu soyup ufak küpler halinde doğrayın, bir tavaya
    zeytinyağ, soğan ve sarımsakları ekleyip kavurun.
  •  Ardından pancarları ekleyip 5-6 dakika kadar kavurun.
  •  İster sıcak ister soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Pancar Kavurması Tarifi

2. Pancar Ketçap

Farklı ve sağlıklı bir lezzet deneyimine var mısınız? Bu tarifle fabrikasyon
ketçaplara veda edecek, patates kızartmasını şımartacaksınız! İşte; tadıyla ayrı,
rengiyle ayrı âşık edecek pancar ketçap tarifi:

  •  Pancarları soğanı ve sarımsağı soyun, küp küp ufak ufak kesin ardından
    tüm malzemeleri tencereye ekleyin.
  •  3-4 dk kavurun, ardından tencerenin kapağını kapatın ve ara sıra
    karıştırarak kısık ateşte pancarlar yumuşayana kadar pişirin.
  •  Tüm ürünler piştikten sonrada şeker ve balı ekleyip, bir iki taşım daha
    kaynatın ve blenderdan geçirip servis edebilirsiniz.
  •  Püf noktası:Kıvamına göre bir miktar süt ilave edebilirsiniz. Döküm
    tavada yavaş yavaş pişirirseniz sosunuz daha kıvamlı ve lezzetli
    olacaktır.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Pancar Ketçap Tarifi

3. Pancarlı Smoothie

Pancarlı smoothie, güne enerjik bir başlangıç yapmak ya da güne hafif bir
şekilde devam etmek isteyenlerin vazgeçilmezidir. Çeşitli sebze ve meyvelerle
yapılıp bünyeye sağlık katar. Bu kez ise pancar ile şifa dolu bir smoothie
hazırlamak istedik. İşte, yudumlamaya doyamayacağınız pancarlı smoothie
tarifi:

  •  Elma, pancar, muz ve havucu 4 parçaya bölüp, sırasıyla katı meyve
    sıkacağında ya da blenderda çekiniz.
  •  Ardından en sevdiğiniz bardağınıza doldurun. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Pancarlı Smoothie

4. Pancarlı Kısır

Gün menülerinin baş tacı, çay sofralarının vazgeçilmezi, bulgurun en güzel
halidir kısır. Tane tane dökülerek, tam kıvamında da yapılmışsa tadına doyum
olmaz. Bol acıyla harika olurken, mevsimin en taze nar taneleriyle de harika bir
uyum yakalar. Bu kez ise pancar sayesinde kısırın lezzetine lezzet, rengine renk
katıp harikalar yarattık. İşte, pancarlı kısır tarifi:

  •  Derin bir kaseye aldığınız ince bulguru, üzerine gelecek kadar sıcak su
    ilavesiyle ıslatın.
  •  Orta ateşte kabuklu olarak haşladığınız pancarların kabuklarını sıyırın. İri
    parçalar halinde doğrayın.
  •  Mutfak robotuna aldığınız pancarları zeytinyağı ilavesiyle rondodan
    geçirin.
  •  Islattığınız bulgura, biber salçası ve pancar püresini katıp alttan üste
    doğru karıştırın.
  •  Bol suda yıkayıp kuruladığınız kıvırcık marul yapraklarını incecik kıyın.
    Ayıklanmış maydanoz ve nane yapraklarını doğrayın.
  •  Kabuğunu soyduğunuz salatalıkları küçük küpler halinde kesin.
  •  Ortadan ikiye kestiğiniz limonların suyunu sıkın. Hatay nar ekşisi ve tuz
    ilavesiyle karıştırıp bulgura ilave edin.
  •  Son olarak doğranmış taze yeşillikleri ekleyip bekletmeden servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Pancarlı Kısır Tarifi

5. Pancarlı Humus

Nohut taneleri, hiç bu kadar renkli olmamıştı! Sofraların, sandviçlerin
vazgeçilmez mezesi humus; pancarla buluşup sofraya enerji katıyor,
tadanlarını hayran bırakıyor. İşte, pancarlı humus tarifi:

  •  Az miktarda zeytinyağını küçük bir tavada kızdırın, küçük küpler
    halinde doğranmış kuru soğan ve tuzu ekleyip hafif bir renk alana
    kadar soteleyin.
  •  Haşlanmış ve kabukları soyulmuş pancarları küçük küpler halinde
    doğrayıp mutfak robotunda püre haline getirin.
  •  Haşlanmış nohutları mutfak robotuna alıp taze sıkılmış limon suyu,
    tahin, kalan zeytinyağı, sarımsak, yoğurt ve kimyon ilavesiyle püre
    haline gelene kadar çektirin.
  •  Pancar ve nohut püresini derin bir kaseye alıp bir spatula yardımıyla
    karıştırdıktan sonra geniş bir servis tabağına alıp dilimleyerek servis
    edin. Arzuya göre mısır cipsiyle birlikte ikram edin.

 

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Pancarlı Humus Tarifi

 

Pancar ve pancarlı ürün siparişlerinizi Migros Sanal Market’ten vermek için hemen tıklayın.