Temmuz Ayında Nefis Sofralar için 5 Taptaze Tarif Önerisi

Hangi gün gelmiştir ki “Ne pişirsek?” derdi olmayan? Elbette, temmuz ayında
da bu soru; akılları kurcalayacak, cevap bulamadıkça mideler kazınacak… Ya
da listemiz okunacak ve temmuz ayı taptaze tariflerle donatılacak! Gelin;
temmuz sıcaklarında iyi gidecek, taptaze tarif önerilerimizle tanışmaya…

1. Üzerine de Yoğurt: Zeytinyağlı Biber Dolması

Mevsimin en güzeliyle nefis bir dolma hazırlamaya ne dersiniz? Henüz pişerken
sizi esir eden mis kokusu, bol pirinci, baharatlarıyla damaklara şenlik bu tarife
siz de yaz sofranızda yer açın. Üzerine de sarımsaklı ya da sade yoğurdunuzu
gezdirmeyi sakın, unutmayın! İşte, zeytinyağlı biber dolması tarifi:

  •  Pirinçleri yıkayın ve ılık suda 20 dakika bekletin.
  •  Kuş üzümünü de aynı şekilde ılık suda ortalama 40 dakika (biraz
    yumuşayana kadar) bekletin.
  •  Soğanları ince şekilde doğrayın.
  •  Geniş bir tencerede 2 kaşık zeytinyağı ile fıstıkları pembeleştirin.
  •  Zeytinyağının kalanını ve ince doğradığınız soğanları ekleyin orta ateşte
    pembeleşene kadar çevirerek pişirin.
  •  Pirinçleri ilave edin 3-4 dakika kavurun sonra; tuz, şeker, kuş üzümü,
    baharatlar ve sıcak suyu ilave edin.
  •  Karıştırıp kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin.
  •  Suyu çektikten sonra ateşten alın, ılıdıktan sonra yoğurt eşliğinde servis
    edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

2. Pişman Ettirmeyen Burger de Diyebiliriz: Fit Burger

Temmuz ayı demek, havuz ve deniz keyfi demektir. Eh, bu keyifler de güzel
lezzetlerle tamamlanmadan olmaz, hani? Diyoruz ki; o dillere destan olan, yüklü
hesaplara inat kendi burgerinizi kendiniz yapın, üstelik fit olsun! Kulağa hiç de
fena gelmiyor değil mi? O halde harekete geçin. İşte, taptaze yeşillikleriyle mest
edecek fit burger tarifi:

  •  İlk olarak bir kabın içerisine kıymayı ve kıyma için olan tüm malzemeleri
    ekleyip iyice yoğurun.
  •  Yoğurdunuz kıymayı iki veya üç parçaya ayırıp yuvarlak köfte şekli verin.
  •  Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin. Ardından oluklu ızgara tavasını
    iyice ısıtıp köfteleri ekleyip arkalığa önlü iyice kızartın. Hazırlamış
    olduğunuz köfteleri bir tabağa alın.
  •  Başka bir tabağın içerisinde marulları artı şeklinde yerleştirin tam
    ortasına bir adet köfte üzerine domates ve turşuyu ekleyip marul
    yapraklarını kaptın ve tam ortasına bir çubuk batırarak servis
    edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Tarifimizin detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Fit Burger

3. Hem Doyurucu Hem Hafif: Bulgurlu Yaz Salatası

Temmuz sıcaklarında ne yemek hazırlamak ne de yemek yapmak istiyorsanız
böyle buyurun; sıradaki tarifimiz #sizeiyigelecek Bulgurun sağlığı,
doyuruculuğu mevsim sebzeleri ile birleşsin, ortaya pratik mi pratik, üstelik çok
da sağlıklı bir salata çıksın. İşte, temmuz sofralarını şenlendirecek bulgurlu yaz
salatası tarifi:

  •  İlk olarak bulguru sıcak suda iyice pişene kadar haşlayın.
  •  Haşlandıktan sonra süzüp soğuması için bekletin.
  •  O sırada içerisine eklenecek olan tüm malzemeleri güzelce yıkayıp
    doğrayın.
  •  İçerisine ekleyeceğiniz ürünleri isteğinize göre değiştirebilirsiniz.
  •  Bir kabın içerisine soğutulmuş olan bulgurları ekleyip üzerine de
    doğranmış olan malzemeleri ve sos malzemelerini de ekleyip güzelce
    harmanlayıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Bulgurlu Yaz Salatası Tarifi

4. Çorbası da Nefis Olur: Soğuk Patlıcan Çorbası

Her zaman deriz; “Patlıcan hangi tarifte yer alırsa alsın lezzeti katlar.” Siz de
fikrimize katılıyorsanız ve onun çorba haliyle de tanışmaya varsanız böyle
buyurun. Soğuk patlıcan çorbası; patlıcanın en güzel, sıcakların en acımasız
olduğu temmuz ayına çok yakışacak. İşte, soğuk patlıcan çorbası tarifi:

  •  Önceden közleyip kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ince ince
    dilimleyin.
  •  Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. Közlenmiş patlıcan, doğranmış
    fesleğen, maydanoz, ayıklanmış taze kekik, tuz ve karabiber ilavesiyle
    kısa bir süre kavurun. Soğuması için bir kenarda dinlendirin.
  •  Sebze suyu, rendelenmiş beyaz peynir ve yoğurdu blendera alın. Arzuya
    göre kullandığınız sıvı miktarını bir parça daha arttırın.
  •  Közlenmiş patlıcan ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana karıştırdığınız
    çorbayı buzdolabında beklettikten sonra soğuk olarak servis
    edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Soğuk Patlıcan Çorbası Tarifi

5. Karpuz Peynire Rakip: Parmesanlı Armut Salatası

Temmuz sıcaklarında bir meyveyle öğün geçiştirmeye bayıldığınızı biliyoruz.
Bu yüzden size harika bir öneriyle geliyoruz; karşınızda, parmesanlı armut
salatası! Günün yükünü üzerinizden alır gibi hafif bir lezzete siz de temmuz
sofranızda yer ayırın. İşte, parmesanlı armut salatası tarifi;

  •  Armutların çekirdekli kısımlarını çıkarıp, dilimleyin.
  •  Kırmızı biberi halka halka doğrayın.
  •  Marul yapraklarını da kabaca doğrayın ve salata kasesinde malzemeleri
    karıştırıp, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyin.
  •  Üstüne de toz parmesan serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Parmesanlı Armut Salatası Tarifi

 

Taze meyve ve sebze siparişlerinizi Migros Sanal Market üzerinden oluşturabilirsiniz. Sipariş vermek için hemen tıklayın.